Brasiliaanse jakkals: sien feite en nuuskierigheid oor die spesie

Brasiliaanse jakkals: sien feite en nuuskierigheid oor die spesie
Wesley Wilkerson

Wilde jakkals: ontmoet die Brasiliaanse jakkals

Die jakkals is 'n dier wat almal se nuuskierigheid wek aangesien dit uiters oulik is en interessante gewoontes het. Hierdie soogdiere is baie bekend op die internet, veral rooijakkalse uit die Verenigde State. Vandag sal jy 'n familielid van hierdie jakkals ontmoet, wat hier in Brasilië gevind word: die Brasiliaanse jakkals!

Hier sal jy die beste inligting oor hierdie diere wat so nuuskierig is dat hulle nader aan mense as hulle is, aangebied word. is jy welkom. Jy sal ook leer oor verskeie eienaardighede, soos die voortplanting daarvan, selfs die mees impakvolles, soos die grootste bedreigings vir die spesie en hoe dit in sy daaglikse lewe optree. Lekker lees!

Tegniese data van die Brasiliaanse jakkals

Wil jy meer weet oor die klein jakkalsie, die enigste eksklusief Brasiliaanse spesie van hierdie soort honde? Volg die artikel en vind uit wat sy hoofkenmerke is, hoe dit in sy habitat optree, waar dit die maklikste gevind word, wat dit eet en waar dit leef.

Oorsprong en wetenskaplike naam

Lycalopex vetulus, beter bekend as jakkals-van-die-veld, jakkals-van-die-veld, jaguamitinga, jaguapitanga of bloot jakkals is 'n Brasiliaanse hondjie waaroor min inligting beskikbaar is. Om jou 'n idee te gee, beklee hierdie dier die sewende plek onder die 37 honde wat die minste bestudeer is in die wêreld.

Sybehoort aan die orde Carnivora en die familie Canidae, asook wolwe, coyotes en honde. In Engels word dit "small-toothed dog" genoem vanweë sy ooreenkoms met die spesie, al is dit algemeen bekend as "hoary fox".

Visuele kenmerke

Die grys jakkals is 'n klein dier wat baie soos sy Amerikaanse neef, die rooijakkals, lyk, maar 'n sigbare verskil vertoon wat verband hou met die kleur van sy pels. Sy pels het 'n gryserige kleur met skakerings van bruin en geel aan die punte, soos die pote en ore.

Daarbenewens het die grys jakkals 'n swart lyn op die rugstreek, asook kolle van die dieselfde kleur, tonaliteit in die stert, baie volumineus. Sy lang ore en kort snoet help om dit 'n lengte van ongeveer 60 cm te gee, met 'n gemiddeld van 4 kg.

Natuurlike habitat en geografiese verspreiding

Hierdie hond staan ​​bekend as die Brasiliaanse jakkals presies omdat dit 100% endemies is aan Brasiliaanse gronde, spesifiek bewoner van die cerrado, die pantanal en die caatinga. Daarbenewens het dit 'n voorkeur vir plekke met min bome en talle velde van oop plantegroei.

Om hierdie rede kan hulle gevind word vanaf Mato Grosso do Sul, wat deur Mato Grosso, Minas Gerais, Goiás, São gaan. Paulo en Ceará bereik, dit wil sê, hulle word meer in die sentrale streke van Brasilië aangetref. Ongelukkig is die habitatnatural da foxinha is 'n bioom wat aan antropiese druk ly, met slegs 20% van gebiedsbewaring.

Voer

Die graanjakkals se hoofvoedsel bestaan ​​uit insekte, soos termiete, kewers, sprinkane en miere, maar kan ook voëls en sommige klein soogdiere insluit. Met ander woorde, hierdie hond is 'n karnivoor-insekvreter dier, ten spyte daarvan dat dit af en toe op sommige vrugte vreet.

Onder die jakkals se vernaamste voedselbronne kom die hoof—en blykbaar sy gunsteling— juis van termiete. Seisoenaal moet dit egter selfs op slange en akkedisse voed as gevolg van hul beskikbaarheid op sekere tye van die jaar.

Sien ook: Tosa vir Yorkshire: baba, Japannees, higiëniese en meer tipes

Gewoontes van die Hoary Fox

Met nagtelike gewoontes is die Hoary Fox 'n onafhanklike dier wat sy aktiwiteite ná sononder begin en gedurende die dagbreek eindig. Armadillo-gate is hierdie diere se gunsteling plekke om weg te steek en te rus. Ten spyte daarvan dat hulle alleen is, wanneer daar 'n hoë voorkoms van voedsel is, kan dit saam met ander individue waargeneem word.

Weens hul eetgewoontes kan hulle in dieselfde habitat as ander honde leef, soos die maanhaarwolf en die hond wilde jakkals, maar daar is nog nie genoeg studies oor 'n moontlike predasieverhouding tussen die diere nie.

Lewensverwagting en voortplanting

Die grys jakkals is 'n eensame dier, maar watDit het monogame gewoontes vir die verspreiding van die spesie. Gedurende die eerste vier maande van die kleintjies se lewens word pare diere gevorm en bly saam vir die skepping van die kleintjies, wat gereed behoort te wees vir onafhanklikheid op 10 maande ouderdom.

'n Rommel van hierdie spesie genereer van vyf tot twee kleintjies, na 'n dragtigheidsperiode van gemiddeld 60 dae. Wanneer die kleintjies gebore word, bly hulle in gate wat deur ander diere, soos gordeldiere, of gate wat deur hul ouers gegrawe word, agtergelaat en word voortdurend deur hul ma beskerm.

Ander inligting oor die Brasiliaanse jakkals

Die Hoary-jakkalse is fassinerende diere, benewens baie oulik! Daar is egter 'n paar ander nuuskierige inligting oor hulle wat jy hieronder kan ontdek, soos hul ekologiese belangrikheid en die risiko's wat hulle daagliks in die gesig staar. Kom ons gaan?

Hoe is die babajakkals?

Omstreeks die derde maand van die lewe kan grys jakkalswelpies buite die gate gesien word, wat saam met hul ouers in klein familiegroepe sirkuleer. Net soos die volwassenes het hulle gryserige en bruinerige pels, maar met 'n laer voorkoms van swart pels.

In die tiende maand van die lewe begin die hondjies reeds hul eie gebiede vestig, wat naby aan die plekke waar hulle deur die ouers grootgemaak is toe hulle gebore is. Om hierdie rede, in hierdieTeen hierdie tyd het hulle reeds begin om onafhanklik en verantwoordelik vir hul eie kos te word.

Roofdiere en ekologiese belangrikheid

Soos voorheen verduidelik, is daar min studies wat met sekerheid stel dat jakkalse deur ander honde geproe word, alhoewel sommige botsings tussen hulle reeds gesien is. Al is hulle 'n skugter dier, is graanjakkalse taamlik skraal en kan, indien hulle bedreig word, selfs maanhaarwolwe wegjaag.

Die belangrikheid van hierdie diere is nie net gekonsentreer in die populasiebeheer van diere wat gepootjie word nie. daarvoor, maar hoofsaaklik vir die handhawing van die ekologiese balans, aangesien hulle grootliks verantwoordelik is vir die verspreiding van sade van vrugtebome of nie as gevolg van hul voeding nie.

Sien ook: Wat beteken dit om oor 'n krieket te droom? Groen, bruin, groot, dood en meer!

Bewaringstatus en verdedigingsmeganismes

Wanneer die aanpasbaarheid van die dier in verhouding tot dieet en sy habitat oorweeg word, klassifiseer die paar studies sy bewaringstatus as "minste kommer". Ten spyte hiervan beskou die Chico Mendes Instituut vir Biodiversiteitsbewaring (ICMBio) die grys jakkals as 'n "kwesbare" spesie, en daarom amper bedreig.

Om homself te beskerm, bly die jakkals in diep gate terwyl hy gedurende die dag rus, kom net in die nag uit om klein diertjies te prooi. Wanneer dit bedreig word, help sy grootte en spoed die dier om te ontsnap, benewens om homself in die plantegroei van sy omgewing te vermom.habitat.

Vernaamste bedreigings vir die uitwissing van die spesie

Al is daar geen bewyse van natuurlike roofdiere wat die grys jakkals jag nie, is die hoogste koers van doodsoorsake vir hierdie diere as gevolg van die optrede van die mens en huisdiere. Beide vir die predasie van honde, byvoorbeeld, en vir die oordrag van siektes wat deur hulle gedra word.

Daarbenewens het die verwoesting van die dier se natuurlike habitat as gevolg van stedelike uitbreiding en voetgangers wat op paaie omgery word, bygedra tot jag deur mense deur die verkeerde oortuiging dat die jakkals op mak of plaasdiere jag, veroorsaak dit dat die bevolking van grysjakkalse meer en meer afneem.

Ander soortgelyke spesies

Ten spyte van verskillende spesies , die graanjakkalse is nogal deurmekaar met die bekende krapvretende jakkals, juis vanweë hul fisiese ooreenkoms, veral met betrekking tot die kleur van die pels, mediumgrootte, donsige vorm van die stert en kort snoet. Boonop kan hulle dieselfde habitat deel.

Ondanks die ooreenkomste is die krapvretende jakkals effens groter as die jakkals en het verskillende eienskappe, insluitend gewoontes. Hulle is die hondspesies wat die meeste aan mekaar ooreenstem en dus met die hoogste voorkoms van vergelyking, hoofsaaklik omdat hulle relatief naby is.

Het jy daarvan gehou om 'n bietjie meer oor die Brasiliaanse jakkals te leer?

Ontdek meer nuuskierigheid oor diere van dieBrasiliaanse fauna is altyd interessant, is dit nie? Nog meer so diegene wat sulke nuuskierige gewoontes het, soos die bosjakkals. Hiermee saam is dit belangrik om te weet hoe elkeen van hulle optree om 'n groter omgewingsbewustheid aan die kant van elke persoon te hê.

Al word hierdie diere net as kwesbaar beskou, is dit belangrik om te dra. in gedagte dat onverantwoordelike menslike optrede skadelik is vir hierdie en ander spesies. Om egter 'n bietjie meer van hulle te weet, is 'n ongelooflike manier om te leer oor hul belangrikheid om te help om hulle te bewaar en hierdie groeiende bevolking in stand te hou.




Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson is 'n bekwame skrywer en passievolle diereliefhebber, bekend vir sy insiggewende en boeiende blog, Animal Guide. Met 'n graad in Dierkunde en jare wat hy as natuurlewenavorser gewerk het, het Wesley 'n diepgaande begrip van die natuurlike wêreld en 'n unieke vermoë om met diere van alle soorte kontak te maak. Hy het al baie gereis, hom in verskillende ekosisteme verdiep en hul uiteenlopende wildbevolkings bestudeer.Wesley se liefde vir diere het op 'n jong ouderdom begin toe hy ontelbare ure deurgebring het om die woude naby sy jeughuis te verken en die gedrag van verskeie spesies waar te neem en te dokumenteer. Hierdie diepgaande verbintenis met die natuur het sy nuuskierigheid en dryfkrag aangevuur om kwesbare wild te beskerm en te bewaar.As 'n bekwame skrywer vermeng Wesley wetenskaplike kennis met boeiende storievertelling in sy blog. Sy artikels bied 'n venster na die boeiende lewens van diere, werp lig op hul gedrag, unieke aanpassings en die uitdagings wat hulle in ons voortdurend veranderende wêreld in die gesig staar. Wesley se passie vir dierevoorspraak is duidelik in sy skryfwerk, aangesien hy gereeld belangrike kwessies soos klimaatsverandering, habitatvernietiging en wildbewaring aanspreek.Benewens sy skryfwerk, ondersteun Wesley verskeie dierewelsynsorganisasies aktief en is betrokke by plaaslike gemeenskapsinisiatiewe wat daarop gemik is om naasbestaan ​​tussen mense te bevorderen wild. Sy diepe respek vir diere en hul habitatte word weerspieël in sy verbintenis tot die bevordering van verantwoordelike wildtoerisme en om ander op te voed oor die belangrikheid daarvan om 'n harmonieuse balans tussen mense en die natuurlike wêreld te handhaaf.Deur sy blog, Animal Guide, hoop Wesley om ander te inspireer om die skoonheid en belangrikheid van die aarde se diverse natuurlewe te waardeer en om aksie te neem om hierdie kosbare wesens vir toekomstige geslagte te beskerm.