Hert: tipes en kenmerke van hierdie dier ook teenwoordig in Brasilië

Hert: tipes en kenmerke van hierdie dier ook teenwoordig in Brasilië
Wesley Wilkerson

Weet alles van die takbokke!

Wanneer die naam takbok verskyn, is die eerste ding wat by die meeste mense in gedagte kom die groot diere, beige, met gewei en wat gewoonlik in die middel van paaie in sommige gruwelflieks en drama verskyn. Hierdie diere het egter baie meer nuuskierigheid as wat jy dalk dink.

Hertbokke, wat ook bekend staan ​​as takbokke, is herbivore en herkouerdiere wat onderskei word deur gewei in plaas van horings. In hierdie artikel gaan ons 'n bietjie oor hierdie familie leer, deur sy hoofkenmerke, sy lewenswyse gaan en 'n paar spesies wys.

Algemene kenmerke van die takbok

Soos ons gesê het, benewens die meer opvallende eienskappe, het takbokke baie ander wat interessant kan wees om te weet. So, kom ons kyk wat is die algemene kenmerke van 'n takbok.

Fisiese kenmerke van die takbok

Hert het bruin en gladde pels, met sommige areas van wit kleur. Daarbenewens het hulle ook groot ore en lang bene.

Daar is takbokke van verskillende groottes. Sommige is ongeveer 30 cm lank, soos die Pudu-hert. Die grootste takbok, die Eland, kan 'n hoogte van 2,1 m bereik.

Wat takbokke van ander herkouerdiere onderskei, is die feit dat hulle gewei in plaas van horings ontwikkel. Hulle is benige strukture, slegs teenwoordig in diemannetjies, wat deur die lewe kan afbreek en teruggroei.

Horte oorsprong en habitat

Herts is inheems aan Asië, Noord- en Suid-Amerika, Europa en Noord-Afrika. Hulle is deur mense na ander streke van die wêreld geneem waar hulle nie endemiese spesies is nie, soos Australië en Nieu-Seeland. Herte leef in 'n wye verskeidenheid omgewings, maar altyd naby plekke met beskikbare water. Die algemeenste is woude, vleilande, moerasse, woestyne en toendra's.

Gewoontes en gedrag van takbokke

Deer leef gewoonlik in klein groepies wat deur wyfies en hul kleintjies gevorm word. Mannetjies, wanneer hulle volwassenes is, is geneig om meer alleen te wees en alleen te lewe.

Omdat hulle baie algemene prooi is, beide onder mense en onder ander diere, het takbokke aangepas om jagters te vermy. In sommige gevalle, soos die Kanadese takbokke, is dit algemeen om hulle in die middel van paaie te sien. Dit is 'n manier om te verseker dat jagters hulle nie sal vind nie.

Reproduksie van die spesie

Hertbokke is diere wat in staat is om voort te plant vanaf die ouderdom van twee. Diegene wat in warm klimate woon, paar enige tyd van die jaar. Diegene wat in koue streke woon, wag vir herfs of winter om te broei. Die wyfie se dragtigheidsperiode duur van 7 tot 8 maande.

Herts Voeding

Die diere van die Cervidae Familie is herbivore. Hulle maag is egter kleinontwikkel, verteer hulle nie plantegroei met baie vesel, soos kruie nie. Daarom voed takbokke hoofsaaklik op lote, blare, vrugte en ligene.

Nog 'n belangrike stukkie inligting is dat takbokke herkouerdiere is. Dit wil sê, hulle kou hul kos, sluk dit in en bring dit dan terug uit hul maag in die vorm van 'n massa, om weer gekou te word.

Lewensverwagting

Want hulle is prooi vir baie diere en jagters, die Die lewensverwagting van 'n takbok buite gevangenskap is gewoonlik nie baie hoog nie. Volwasse takbokke uit gevangenskap leef gewoonlik sowat 10 jaar, terwyl 'n goed versorgde takbok, wat in gevangenskap leef of daarin slaag om vang te ontsnap, sowat 20 jaar kan leef.

Sommige soorte takbokke

Daar is ongeveer 30 verskillende soorte takbokke regoor die wêreld. Sommige hiervan is Kanada-hert, moerashert, pampashert, rendier en eland. Sien nou sommige van die hoofkenmerke van hierdie diere.

Kanada-hert

Kanada-hert is 'n spesie wat hoofsaaklik in Noord-Amerika en Asië voorkom. In hierdie spesie weeg mannetjies gemiddeld 320 kg en kan 2,5 m lank word. Wyfies, aan die ander kant, weeg 225 kg en kan tot 2 m meet.

Diere van hierdie spesie paar gewoonlik in die herfs- en winterseisoene. Mannetjies oorheers groepe van tot 20 wyfies wat op hul beurt in die lente geboorte skenk.

Moerashert

Ook bekend as suaçupu, ​​is hierdie spesie slegs algemeen in die Pantanal, in die Guaporé-rivierkom, op Bananal-eiland en in Esteros del Iberá. Dit is omdat dit sedert die 20ste eeu as kwesbaar op die lys van bedreigde diere beskou word.

Die moerashert is die grootste van sy familie in Suid-Amerika, weeg tot 125kg en meet tot 1,27 m. hoog. Die wyfies is altyd 'n bietjie kleiner as die mannetjies en het nie gewei nie.

Sien ook: Kan honde jabuticaba eet? Sien voordele en sorg!

Hierdie dier is by voorkeur daagliks en alleen. Sy roofdiere is die jaguar en die poema. Hulle kos word gewoonlik van waterplante gemaak.

Pammeiro takbok

Die pampas takbok is 'n mediumgrootte takbok wat tot 1,20 m lank is en tot 40 kg weeg. Soos in ander spesies, is mannetjies langer en swaarder as wyfies, benewens dat hulle gewei het.

Sien ook: Pikkewynfeite: fisika, gedrag en meer!

Hulle is daaglikse diere wat op blare, hoofsaaklik grasse, voed. Sy roofdiere is die jaguar, die ocelot en die maanhaarwolf.

Hoewel dit nog nie as 'n bedreigde dier beskou word nie, beskou natuurbewaringsorganisasies dit as 'n bedreigde spesie. Tans kan hulle op 'n paar plekke in Brasilië, Argentinië, Bolivia, Paraguay en Uruguay gesien word.

Rendiere

Baie bekend vir hul Kersfeesverhale, Rendiere is groot diere wat Groenland, Skandinawië, Rusland bewoon,Alaska en Kanada.

By hierdie spesie word die mannetjie 1,2 m hoog en kan 250 kg weeg, terwyl wyfies gewoonlik 'n bietjie minder as dit weeg. Die horings kan tot 1,4 m lank wees, en interessant genoeg is dit die enigste takboksoort waarin die wyfie ook horings het.

Elk

Die Eland is die grootste takbokke van die takbokfamilie. Dit kan in volwasse lewe meer as 2 m hoog word en meer as 450 kg weeg. Wanneer hulle oud word, bereik hulle meer as 500 kg. Behalwe dat hulle die grootste in hul familie is, het hulle ook ander gewei as ander spesies. Hulle is net by mannetjies teenwoordig, hulle is koppievormig en kan 1,60 m in breedte bereik. Die eland is 'n dier tipies van die streke van Finland, Swede en Noorweë, in Europa.

Nuuskierighede oor die takbokke!

Nou dat jy die hoofinligting oor die takbok ken, kom ons praat oor 'n paar nuuskierighede wat dalk relevant daaroor kan wees. Die Cervidae-familie het sekere gewoontes en gebruike wat baie van ander soogdiere verskil.

Hulle het nie die gewoonte om in groepe te leef nie

Met die uitsondering van die Rendierspesies is takbokke diere wat verkies om apart te leef eerder as om in troppe te loop. Die wyfies loop saam tydens migrasie, maar wanneer hulle stabiliseer, skei hulle.

Die mannetjies, aan die ander kant, is geneig om die meeste van hul tyd alleen deur te bring, selfs intyd om na ander omgewings te migreer.

Oorsake van spesie-uitsterwing

Soos ons gesien het, is sommige spesies takbokke bedreig of bedreig. Die hoofredes hiervoor is die jag van hierdie dier, die verandering van sy habitatte vir konstruksie en siektes soos bek-en-klouseer.

Jag is een van die redes wat die meeste bydra tot die uitskakeling van die spesies. Herte word gejag omdat hulle as trofee vir jagters dien. Op sommige plekke word hul vleis en vel ook deur mense gebruik.

Belangrikste roofdiere

Hert dien as prooi vir baie ander diere. Die roofdiere van elke spesie verskil baie na gelang van waar dit woon. Maar oor die algemeen is die belangrikste vleisetende diere, in die algemeen soogdiere of reptiele. Enkele voorbeelde is die jaguar, die ocelot, die maanhaarwolf, alligators en die anakonda.

Is jag van takbokke wettig?

Die jagpermitproses hang baie van elke land af. In die geval van Brasilië word takbokke jag slegs toegelaat in spesies wat nie in gevaar is of met uitsterwing bedreig word nie. Dit beteken dat vir jag om gewettig te word, die spesie 'n aansienlike aantal individue moet hê en in gebiede moet wees waar jag toegelaat word.

Die Cerco-as en die Cervo Colorado is voorbeelde van spesies wat gejag kan word. In die geval van Pantanal-hert, byvoorbeeld, is jag deur die wet verbied aangesien dit 'n spesie inuitsterwing.

Herte is interessanter as wat jy kan dink

Ten spyte daarvan dat hulle bekend is vir hul kleure, hul gewei en die reputasie dat hulle die diere is wat in die middel van paaie in flieks verskyn , takbokke het baie spesiale eienskappe agter hierdie fasade. In hierdie artikel het ons gesien dat hulle alleendiere is, wat in groen gebiede woon en op plante voed.

Daarbenewens is takbokke baie intelligent. Omdat hulle deur baie roofdiere en jagters verlang word, het hulle mettertyd geleer om weg te kruip en te vermy om gejag te word.

Ten spyte hiervan het takbokke sommige spesies wat die risiko loop om uit te sterf. Daarom is die teenwoordigheid van bewaringsliggame baie belangrik, asook die bewustheid van die mens sodat hierdie groep behoue ​​bly. Hulle is immers 'n belangrike deel van die rykdom van die diereryk!




Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson is 'n bekwame skrywer en passievolle diereliefhebber, bekend vir sy insiggewende en boeiende blog, Animal Guide. Met 'n graad in Dierkunde en jare wat hy as natuurlewenavorser gewerk het, het Wesley 'n diepgaande begrip van die natuurlike wêreld en 'n unieke vermoë om met diere van alle soorte kontak te maak. Hy het al baie gereis, hom in verskillende ekosisteme verdiep en hul uiteenlopende wildbevolkings bestudeer.Wesley se liefde vir diere het op 'n jong ouderdom begin toe hy ontelbare ure deurgebring het om die woude naby sy jeughuis te verken en die gedrag van verskeie spesies waar te neem en te dokumenteer. Hierdie diepgaande verbintenis met die natuur het sy nuuskierigheid en dryfkrag aangevuur om kwesbare wild te beskerm en te bewaar.As 'n bekwame skrywer vermeng Wesley wetenskaplike kennis met boeiende storievertelling in sy blog. Sy artikels bied 'n venster na die boeiende lewens van diere, werp lig op hul gedrag, unieke aanpassings en die uitdagings wat hulle in ons voortdurend veranderende wêreld in die gesig staar. Wesley se passie vir dierevoorspraak is duidelik in sy skryfwerk, aangesien hy gereeld belangrike kwessies soos klimaatsverandering, habitatvernietiging en wildbewaring aanspreek.Benewens sy skryfwerk, ondersteun Wesley verskeie dierewelsynsorganisasies aktief en is betrokke by plaaslike gemeenskapsinisiatiewe wat daarop gemik is om naasbestaan ​​tussen mense te bevorderen wild. Sy diepe respek vir diere en hul habitatte word weerspieël in sy verbintenis tot die bevordering van verantwoordelike wildtoerisme en om ander op te voed oor die belangrikheid daarvan om 'n harmonieuse balans tussen mense en die natuurlike wêreld te handhaaf.Deur sy blog, Animal Guide, hoop Wesley om ander te inspireer om die skoonheid en belangrikheid van die aarde se diverse natuurlewe te waardeer en om aksie te neem om hierdie kosbare wesens vir toekomstige geslagte te beskerm.