Jacu: se fuglens kendetegn, kost og meget mere

Jacu: se fuglens kendetegn, kost og meget mere
Wesley Wilkerson

Har du nogensinde hørt om Jacu?

Har du nogensinde hørt om Jacu-arten? Jacu er en traditionel brasiliansk fugl fra den atlantiske skov. Denne mørkpelsede fugl er et dyr, der har nogle unikke og interessante egenskaber. Vi tænker på vores læseres tvivl og bringer her de nødvendige oplysninger, så du kan lære om arten.

Kan du sige, hvor stor Jacu-fuglen er? Hvad er dens fysiske kendetegn, vægt og vaner? Er Jacu et vildt eller et fredeligt dyr? Harmløs, eller kan den forsvare sig? Hvad kan disse fugle lide at spise, og hvordan formerer de sig? Er de fugle, der flyver? Du vil lære om alle disse emner nu i: Generelle kendetegn ved Jacu. Lad os komme videre?

jacu's generelle karakteristika

Jacu'en er en fugl med stor lighed med kyllinger. Kan den lide at leve i træer? Nu vil du lære om Jacu'ens karakteristika. Du vil også lære om denne fugls fysiske karakteristika, fuglens videnskabelige navn, levested, udbredelse, adfærd, reproduktion og meget mere.

Det videnskabelige navn på Jacu-fuglen er Penelope obscura. Dyret er også kendt som Jacuguaçu. Navnet kommer fra det oprindelige Tupi-sprog, der var til stede på brasilianske kyster i det sekstende århundrede. Udtrykket Jacu kommer fra Tupi-krydset ju'ku og wa'su, der betyder stor jacu. Udtrykket Jacu kan også forstås som kornspiser

Fuglen er også kendt som pava de monte, og dens videnskabelige navn kommer fra græsk og latin og betyder: pene = næsten, lophos = kam, obscurus = mørk.

Visuelle aspekter af Jacu

Jacu er en mørk, mellemstor og robust fugl. Dens udseende minder om kyllinger og påfugle. Fuglens størrelse kan variere, men gennemsnitsvægten for arten er 1 kg eller 2 kg. Fuglens størrelse, når man tager næbspidsen til halespidsen i betragtning, er omkring 68 centimeter til 73 centimeter i længden.

Fuglens farve er uregelmæssig, men sort er fremherskende. Der er nuancer af brun, kastanje; i andre tilfælde olivengrøn. Dyrets ansigt er sort, øjnene er runde og røde. Dyret har røde kløer og mangler kamme. Der er ingen dimorfisme hos arten. Benene mangler fjer, og tæerne er anisodaktyle.

Levested og udbredelse af Jacu

Jacu er udbredt i den brasilianske atlantiske skov og kan også findes i den sydøstlige og sydlige del af Brasilien. Derudover er fuglen udbredt i Amazonas og i regioner i det nordøstlige Brasilien med eksemplarer i caatinga og cerrado.

Jacu-fuglen findes også i lande som Bolivia, Paraguay, Uruguay og Argentina. De lever også i nærheden af floder og træer med rigelig frugt. Disse dyr lever i skovmiljøer, og deres levested er de høje træer, hvor de næsten ikke opholder sig på jorden.

Opdræt af Jacu

Desværre er der i litteraturen ikke mange undersøgelser og optegnelser om reproduktionen af denne art. Det, man ved om jacu'en, er, at den bliver kønsmoden, når den er 1 år gammel. Dyrene er monogame, og rugetiden er 28 dage.

Kuplen opstår, når hunnen tager imod hannens gaver og matcher dem gennem en dans og grynt, der er unik for arten. Ungerne klækkes efter 28 dage, og hunnerne producerer omkring fire til to æg.

Fodring af jacu-fuglen

Jacu-fugle lever hovedsageligt af frugter. Fuglene bevarer frøene ved at spise frugterne. Denne adfærd klassificeres som frugivore. Jacu-fugle spiser også hvirvelløse dyr som orme og også blade. Dyrene foretrækker skuddene fra murici og caneleira.

Jacu-fugle leder også efter frugter som jabuticaba, morbær, embaúba, jamelão, persimmon, palmehjerte, pitanga. Dyrene kan også udnytte grøntsagsafgrøder som græskar, salat, sød kartoffel, tomat osv. og forårsage utilfredshed og besvær for landmændene.

Jacu'ens adfærd

Jacu'en er et territorialt dyr. Artens egoisme kommer til udtryk ved, at andre fugle ikke accepteres i gruppen, når de har erobret et område. Dyrene kan lide at leve i flokke, parvis eller alene.

De stærkeste dyr er alfaerne og leder hele gruppen. Jacuen opfører sig også hjerteligt, når den ønsker at parre sig med hunner ved at tilbyde sten, halm, mad og grene. Disse dyr flyver ikke ofte og foretrækker at leve stille i træerne og har en diskret adfærd.

Bevaringsstatus for jacu

Jacu'ens bevaringsstatus betragtes som lidt bekymrende. Inden for bevaringsskalaen er arten ikke truet af udryddelse, da den er stor i flere regioner. Men for at den kan forblive i en tilstand af lidt bekymring, er det nødvendigt, at mennesker bevarer naturen.

Underarter af jacu, der lever i Brasilien

Vidste du, at Jacu-fuglen har underarter? Dyreunderarter er resultatet af krydsninger, der giver dyrene fysiske forskelle, og som også påvirker regionaliteter og skikke. Lad os tjekke dem ud:

Brunbuget Jacu

Har du nogensinde hørt om den brunbugede jacu? Fuglens videnskabelige navn er Penelope ochrogaster, og det er en underart af jacu, som kun findes i Brasilien.

Fuglen Penelope ochrogaster har en grønlig ryg og et hvidt øjenbryn. Arten har også en rød kam og en brun mave. De mest kritiske områder for artens forsvinden er delstaten Minas Gerais.

Spix's Jacu

Den eksotiske fugl Jacu-de-spix er også videnskabeligt navngivet som Penelope jacquacu. Denne underart af Jacu har eksemplarer i Brasilien og også i udlandet! Disse fugle findes i Venezuela, Peru, Guyana, Ecuador, Colombia og Bolivia.

Fysisk ligner fuglen Jacu penelope obscura, men benene er lyserøde, og halen har undertoner af olivengrøn. I Brasilien lever de i Amazonas, Pará, Roraima, Acre og Rondônia.

Jacupiranga

Den eksotiske Jacupiranga-fugl har det videnskabelige navn Penelope pileata. Der er kun få oplysninger om underarten. Det, man ved, er, at Jacu-underarten er næsten truet og findes i områderne ved Madeira- og Xingu-floderne øst for Pará, Tocantins og Maranhão i Brasilien.

Fysisk ligner disse fugle Jacu penelope obscura, men forskellen er, at Penelope pileata har forlængelsen fra halsen til starten af benene rødlige toner i fjerdragten. Derudover er ansigtet på Penelope pileata gråt, og der er kun lidt sorte fjer i underarten, i modsætning til Jacu obscura.

Jacuaçu

Jacuaçu eller Penelope obscura lever i de sydøstlige og sydlige regioner af Brasilien, Bolivia, Paraguay, Uruguay og Argentina. Fuglene har sort eller brun fjerdragt med nogle hvide striber, et sort ansigt og en levende rød halslap. Dyrets fødder er sorte.

Artens øjne er røde, og der er glatte hårlignende tråde omkring artens næb. Artens næb er mørkegråt, mens huden forbliver sort som hos de andre underarter.

Jacucaca

Jacuacaca-underarten, med det videnskabelige navn Penelope jacucaca, er endemisk i Brasilien og findes i regionerne Maranhão, det sydlige Piauí og Ceará, i det indre af Bahia, Paraíba, Alagoas og det nordlige Minas Gerais.

Fysisk har dyret en brunlig farve, men køligere toner tæt på kanel. Øjnene og de røde kamme dominerer, og der er ingen grønlige undertoner i fjerene. Dyret har også lyserøde poter.

Jacupemba

Jacupemba-fuglen, eller Penelope superciliaris, er en interessant underart af Jacu. Dyret har eksemplarer spredt over store områder af Brasilien. Regionerne syd for Amazonfloden, Maranhão og Madeira-floderne, Rio Grande do Sul-regionen og Paraguay.

Dyret har i sin fjerdragt grønligt-olivenfarvede undertoner, der er mere til stede end hos andre fugle. Hos nogle eksemplarer er det ikke sjældent, at der er sorte og glatte topetter. Mønsteret med de røde øjne er også bevaret hos denne underart.

Jacumirim

Jacumirim er en underart af Jacu, der har det videnskabelige navn Penelope marail, men også er kendt som Brava tan. Denne underart er udbredt i den nordøstlige del af Amazonas, Pará, Amapá og Roraima. Farverne på arten er grå med et grønligt olivenskær i hele fjerdragten.

Arten lever i nærheden af floder og laguner. Der er et størrelsesmønster blandt Jacu-arterne, hvor de måler samme højde, men Jacumirim er den mindste Jacu-fugl af dem alle og derfor den letteste.

Nogle kuriositeter om jacu'en

Alle dyr har nogle kuriositeter, og med fugle er det ikke anderledes. Da de er i familie med kyllinger, er det så muligt, at Jacu-fuglene lever sammen med kyllinger? Hvordan kommunikerer Jacu-fuglene? Vi har udskilt nogle af disse spørgsmål, så du kan lære mere om arten.

Jacuerne kommer ikke sammen med hønsene.

Jacu'en er et individualistisk dyr, mens kyllinger normalt er harmløse dyr, og sameksistensen mellem disse to fugle kan skabe konflikter om territorier, da Jacu-fugle ikke accepterer forskellige medlemmer i deres grupper. Derfor vil det være usædvanligt for kyllinger at sameksistere med Jacu-fugle.

Se også: Hvalp, der ryster - tjek årsagerne, og hvad du skal gøre!

Der er også forskelle mellem disse fugle. Jacu-fugle lever højt oppe i træerne og kommer næsten aldrig ned på jorden for at interagere med andre dyrearter, mens høns har nedsat flyveevne. Så det vil være en usandsynlig sameksistens.

Karakteristika ved jacu'ens sang

Jacu-fuglens sang vil være forskellig blandt dens underarter. Sangene skal tiltrække hanner og hunner i parringsperioder, de tjener også til at orientere flokkens placering. Generelt synger Jacu-arterne gennem kvidren, andre underarter gennem høje grynt. Disse fugles vokaliseringer er disharmoniske, og deres sang er støjende.

Se også: Hvad betyder det at drømme om en sort panter? Modig, hvid og meget mere

Kommunikation og opfattelse af jacu

Jacu-fugle kommunikerer gennem deres sang. Denne sang vil være forskellig fra situation til situation og fra underart til underart. Jacu-fuglen vil f.eks. tude til sine unger på en bestemt måde, mens den udsender andre lyde i parringsperioder.

Jacu-fuglen kan opfatte UV-lys, hvilket er umuligt for mennesker uden brug af udstyr. Fugle har også trikromatisk syn og ser primærfarver bedst og har derfor en uvurderlig måde at se verden på. Når de er fanget i fangenskab eller begrænset til deres naturlige plads, mister de denne utrolige evne.

Jacu, en anderledes fugl, der bør bevares

I denne artikel har du lært nogle oplysninger om de eksotiske Jacu-fugle. Du ved allerede, at Jacu-fuglen er en art, der har forskellige underarter i sin videnskabelige klassifikation. Derudover har du lært om underarter, der er truede, og at disse dyr er interessante for miljøet.

Jacu-fugle er dyr, der hjælper skovene med at blive genplantet, da de er gode frøspredere. På den måde hjælper disse fugle det brasilianske biom med at forblive afbalanceret gennem skovenes naturlige vækst. Hvis du kan lide fugle, skal du derfor ikke måle indsatsen for at bevare miljøet. Du kan også hjælpe naturen ved at tale med dine venner om Jacu-fuglen.




Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson er en dygtig forfatter og passioneret dyreelsker, kendt for sin indsigtsfulde og engagerende blog, Animal Guide. Med en grad i zoologi og mange år brugt som dyrelivsforsker har Wesley en dyb forståelse af den naturlige verden og en unik evne til at forbinde med dyr af enhver art. Han har rejst meget, fordybet sig i forskellige økosystemer og studeret deres forskellige dyrelivspopulationer.Wesleys kærlighed til dyr begyndte i en ung alder, da han brugte utallige timer på at udforske skovene i nærheden af ​​sit barndomshjem og observere og dokumentere forskellige arters adfærd. Denne dybe forbindelse med naturen gav næring til hans nysgerrighed og drive for at beskytte og bevare sårbart dyreliv.Som en dygtig forfatter blander Wesley dygtigt videnskabelig viden med fængslende historiefortælling i sin blog. Hans artikler giver et vindue ind i dyrs fængslende liv, kaster lys over deres adfærd, unikke tilpasninger og de udfordringer, de står over for i vores evigt skiftende verden. Wesleys passion for dyrefortalervirksomhed er tydelig i hans forfatterskab, da han regelmæssigt tager fat på vigtige spørgsmål som klimaændringer, ødelæggelse af levesteder og bevarelse af vilde dyr.Ud over sit forfatterskab støtter Wesley aktivt forskellige dyrevelfærdsorganisationer og er involveret i lokale samfundsinitiativer, der har til formål at fremme sameksistens mellem menneskerog dyreliv. Hans dybe respekt for dyr og deres levesteder afspejles i hans engagement i at fremme ansvarlig dyrelivsturisme og oplyse andre om vigtigheden af ​​at opretholde en harmonisk balance mellem mennesker og den naturlige verden.Gennem sin blog, Animal Guide, håber Wesley at inspirere andre til at værdsætte skønheden og vigtigheden af ​​Jordens mangfoldige dyreliv og til at tage skridt til at beskytte disse dyrebare skabninger for fremtidige generationer.