A mund të hanë kokatet rrush? Shihni këshilla të rëndësishme ushqimore

A mund të hanë kokatet rrush? Shihni këshilla të rëndësishme ushqimore
Wesley Wilkerson

A mund të hanë kokatet rrush? Zbulojeni!

Gjatë rritjes së kokateve, nevojitet një kujdes në lidhje me ushqyerjen e këtyre kafshëve shtëpiake, si p.sh. konsumimi i disa frutave. Një nga dyshimet më të shpeshta është për mundësinë e ofrimit të rrushit për kafshët, pasi ushqimi mund të jetë i ndaluar për disa lloje zogjsh.

Por të jeni të sigurt, sepse zogu mund të hajë rrush! Megjithatë, nevojitet një kujdes kur i ofroni ushqim kafshës suaj. Shihni, më poshtë, gjithçka rreth futjes së rrushit në menunë e kokateve dhe informacione të rëndësishme për dietën e kafshëve shtëpiake!

Futja e rrushit në dietën e kakave: përfitimet dhe kujdesi i nevojshëm

Një nga pyetjet më të mëdha në lidhje me të ushqyerit me kokat është nëse ata mund të hanë rrush. Mos u shqetësoni, zogu juaj mund dhe duhet ta shijojë këtë frut, por kini kujdes, sepse duhet t'i kushtoni vëmendje disa informacioneve të rëndësishme. Shikoni atë!

Përfitimet e rrushit për kakateli

Rrushi mund të veprojë si një furnizim i rëndësishëm energjie për kakateli. Për kafshët në një situatë stresi, ose që kanë kaluar një ndryshim të papritur të temperaturës, fruti është një shtesë e shkëlqyer në menunë e kafshëve shtëpiake kur bëhet në mënyrë të moderuar.

Rrushi nuk duhet të jetë ushqimi kryesor i kakateli, pasi mund të rrisë shumë nivelin e glukozësnë gjakun e kafshës dhe shkaktojnë dëme në shëndetin e kafshës shtëpiake. Megjithatë, nëse kafsha e ka këtë mangësi, rrushi është një opsion i vlefshëm për të ndihmuar me problemin.

Kujdesi për farat e rrushit

Megjithëse kokatet e duan rrushin, konsumimi kërkon kujdes. Ashtu si, për shembull, farat e frutit që duhen hequr për të mos dëmtuar shëndetin e kafshës suaj.

Përveç që përmbajnë substanca që mund të rrezikojnë mirëqenien e kokateve, farat mund të shkaktojnë edhe mbytje. dhe probleme në traktin e stomakut, të tilla si acarim dhe gjakderdhje.

Shikoni reagimin e kafshës shtëpiake për risinë!

Ofrimi i ushqimeve të reja për kokatet mund të jetë një detyrë mjaft e ndërlikuar. Në rastin e rrushit, ka mundësi që kokatieli të ndihet i dyshimtë dhe të refuzojë ushqimin. Kjo është normale, pasi speciet zakonisht nuk konsumojnë rrush në natyrë.

Në këtë rast, këmbëngulja mund të ketë një efekt negativ. Pra, ndryshoni opsionet dhe mos këmbëngulni nëse kokatieli nuk ndihet rehat duke ngrënë rrush.

Mos ofroni vetëm rrush! Shumëllojshmëria është e rëndësishme!

Kur ata jetojnë në natyrë, kokatet janë zogj që migrojnë nga një rajon në tjetrin në kërkim të ushqimit, duke pasur fruta si preferencën e tyre.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë të ëndërrosh për një ujk? Transformuar, të vdekur dhe të tjerë

Në robëri, pra, ata duhet të ushqehen me shumëllojshmëri të gjerë të frutave, si rrushi. Megjithatë, ofrimi i vetëm rrushit mund të jetë i dëmshëm, pasiKafsha ka nevojë për disa vitamina dhe proteina të tjera që nuk janë të pranishme në fruta.

Shikoni frutat për kakatiel përveç rrushit

Ka fruta të panumërta që mund të hanë kakateli. Secila prej tyre sjell përfitime për cockatiels. Le të shohim, tani, fruta të tjera që mund t'u ofrohen kokateve për të plotësuar dietën e tyre!

Shiko gjithashtu: Faktet e pinguinëve: fizikë, sjellje dhe më shumë!

Guava

Një nga ushqimet që pëlqejnë kokatet është gujava. Përfitimi kryesor i frutit është sasia e madhe e fibrave, e cila i mundëson kokatelit të tresë më mirë ushqimin. Megjithatë, duhet të ofrohet pasi të jetë larë, në mënyrë që të eliminohet çdo mbetje e pesticideve nga frutat.

Mollë

Një frutë tjetër që mund dhe duhet t'i ofrohet kacafit është molla. që është në listën e frutave më të vlerësuara nga zogu. Frutat janë një alternativë e mirë për të forcuar sistemin imunitar të kafshëve shtëpiake. Por mos harroni të hiqni gropën! Fara e mollës ka toksina që mund t'i dëmtojnë zogjtë.

Banana

Banania është një nga frutat që mund t'i ushqehet kacave me lëvozhgën dhe në këtë rast është interesante që ju Pritini disa copa mesatare dhe lëreni të ushqehet vetë. Bananet janë të pasura me vitamina dhe lëndë ushqyese të ndryshme për të ruajtur shëndetin dhe mirëqenien e kakateve, si vitaminat A, B6 dhe C. Kaliumi që përmban bananet është një tjetër element i dobishëm, pasii cili kontrollon nivelet e proteinave të kafshës shtëpiake, duke ndihmuar gjithashtu sistemin imunitar.

Frutat e ndaluara për kakatet

Disa fruta nuk duhet t'i ofrohen si ushqim kacave tuaja, pasi ato mund të jenë të dëmshme për shëndetin e zogut dhe, në këtë rast, është e nevojshme të jeni vigjilent. Shihni se cilat janë ato, në mënyrë që të mos rrezikoni t'i ofroni ato në kokat tuaj.

Avokado

Nuk është e këshillueshme që të ofroni avokado si ushqim për kokatin tuaj. Kjo për shkak se në këtë frut gjendet një toksinë e quajtur ‘persin’, e cila është një lloj fungicidi dhe, megjithëse nuk i dëmton njerëzit, mund të shkaktojë dështim të zemrës dhe ta çojë zogun drejt vdekjes. Është gjithmonë mirë të jesh i vetëdijshëm për këto dobësi të mundshme që një nga këto ushqime mund të shkaktojë te zogu juaj.

Qershia

Qershia është gjithashtu në listën e frutave që kanë cianid në farën e saj dhe për këtë arsye është mirë që ato shmangen. Megjithatë, tuli i frutave lirohet, përderisa kujdeseni që të hiqni tërësisht farën. Megjithatë, është më e përshtatshme të ushqeni kakatelinë tuaj me fruta të tjera më pak të dëmshme, siç janë ato të përmendura këtu.

Kumbulla

Një frut tjetër që mund të dëmtojë kakatin tuaj është kumbulla dhe zuzari në ky rast është edhe cianidi që ekziston në farë. Ky frut zakonisht nuk rekomandohet për shumicën e zogjve të specieve të papagallit, pikërisht për të njëjtën arsye të përshkruar këtu, farat e tij. Megjithatë, duke e hequr atëkini kujdes, ju mund të ofroni vetëm tulin.

Lleshtrydhet

Luleshtrydhja është një tjetër frut që kërkon vëmendje kur ofrohet si ushqim për kokatin tuaj, pasi mund të mbajë një sasi shumë të madhe pesticidesh. duke qenë shumë i dëmshëm për zogun që e ha. Gjithashtu për këtë arsye, nuk është i indikuar për asnjë lloj tjetër të shpendëve shtëpiak. Megjithatë, ju mund t'i ofroni frutat në formë organike ose kur i mbillni në shtëpi në vazo ose në kopsht.

Ndryshoni dietën e kokateve!

Kakatet mund të hanë rrush dhe do të pëlqejnë çdo frut që ju i ofroni, megjithatë, ashtu si njerëzit, ata do të kenë preferencat e tyre. Kjo eshte normale. Kushtojini vëmendje lëvozhgës së frutave, pasi ato mund të përmbajnë shumë pesticide. Për më tepër, zgjidhni t'i ofroni frutat organike të kokatit, pasi kjo do të reduktojë problemet e mundshme të shkaktuara nga dieta e tyre e keqe.

Mos harroni të ofroni edhe ushqime të tjera (si drithërat dhe perimet) në mënyrë që ato të kenë një ekuilibër dietë.

Doni të dini se cilat fruta mund të hajë dhe cilat nuk mund të hajë një kakat? Mos harroni të shikoni artikuj të tjerë të këndshëm për këtë dhe zogj të tjerë në faqen tonë të internetit!
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.