Acará-Bandeira: Çmimi, riprodhimi, llojet dhe kuriozitetet!

Acará-Bandeira: Çmimi, riprodhimi, llojet dhe kuriozitetet!
Wesley Wilkerson

Angelfish: çmimi, informacioni dhe shumë më tepër!

I pranishëm në disa akuariume në Brazil, peshku engjëll gjigant është një peshk i ujërave të ëmbla i famshëm për formën e tij. Peshqit e kësaj specie kanë një trup të rrafshuar anash dhe pendë goditëse. Ashtu si të gjithë peshqit dekorativë, peshku engjëll gjigant kërkon kujdes që duhet të merret parasysh nga akuaristi.

Uji në kushte të mira dhe ushqimi i rregullt do të rrisë ndjeshëm qëndrueshmërinë e peshkut tuaj. Për shkak se është shumë i vlerësuar nga akuaristët, ai gjendet lehtësisht dhe çmimi i tij varion midis $8,00 dhe $600,00 real. Për të parë këshillat më të mira se si të ruani mirëqenien e këtij peshku në akuariumin tuaj.

Përveç kësaj, informacione të tilla si sjellja, çmimet, kuriozitetet e veçanta, origjina e specieve, shumimi, ndër të tjera, ndiqni këtë artikull deri në fund.

Çmimi Bluefish

Bluefish është një mundësi e shkëlqyer për ta pasur në akuariumin tuaj. Përveçse janë të bukura dhe në pjesën më të madhe të qeta, kanë një çmim shumë të volitshëm për të gjitha buxhetet. Shikoni më poshtë disa vlerësime dhe ku të blini.

Sa kushton një peshk engjëll gjigant?

Ne do të merremi më vonë me variacione të tjera, dhe çmimet e tyre përkatëse, të specieve të peshkut engjëll gjigant. Shumica dërrmuese mbeten me çmimin mesatar të tregut prej 8,00 deri në 20,00 dollarë, por disa më të rralla dhe më të vështira për t'u riprodhuar mund të kenë një çmimnë dietën e peshkut gjigant, të paktën një herë në javë. Shembuj të kësaj lloj diete janë: krustacet (nga uji i ëmbël), karkalecat e bluara (të freskëta) dhe larvat e insekteve të vogla.

Peshku i ujit të ngrohtë

Engjëllit flamur është një peshk tolerant me respekt ndaj ndryshimeve në ujë. Siç u diskutua më lart, peshku engjëll gjigant e ka origjinën në pellgun e Amazonës, në vende me një klimë kryesisht tropikale. Këto vende kanë temperatura relativisht të larta gjatë gjithë vitit. Për shkak të kësaj, peshku engjëll gjigant duhet të mbahet në akuariume me ujë midis 22 dhe 30ºC.

Parametrat e ujit dhe pH

Engjëllit gjigant është shumë rezistent në lidhje me cilësinë e ujit, një faktor që favorizoi pranimin e tij në botën e akuariumeve. Megjithatë, është e rëndësishme të mbani mend se këta peshq preferojnë ujërat acide, me një pH rreth 6.8 ose 7.0. Përveç kësaj, rekomandohen akuariume me një sasi të mirë të bimëve, për ta afruar këtë vend sa më afër habitatit të tij natyror.

Bluefish: Një peshk i mrekullueshëm për akuariumin tuaj!

Engjëllit gjigant është një peshk dekorativ shumë i popullarizuar dhe i pranuar në mbarë botën. Pa dyshim, është një blerje e shkëlqyer për akuariumin tuaj për çmimin, temperamentin e tij paqësor dhe qëndrueshmërinë e tij. Formati i tij i jashtëzakonshëm ndikon drejtpërdrejt në mënyrën se si notoni, duke e bërë atë unik, gjë që e bën akuariumin shumë më të bukur.

Me të gjitha këshillat që ju paraqesim, ju tashmë jenigati për t'u kujdesur për peshkun e engjëllit tuaj, ose tufën tuaj, siç rekomandohet. Sigurohuni që të na ndiqni për më shumë këshilla mbi peshqit e tjerë për akuariumin tuaj, si dhe kuriozitete të tjera rreth kafshëve të ndryshme që banojnë në planetin tonë Tokë!

mesatarisht 600,00 dollarë. Këto zakonisht edukohen vetëm nga akuaristë shumë me përvojë.

Ku mund të blini një peshk engjëll?

Ky peshk gjendet në dyqanet e produkteve bujqësore që shesin edhe peshq, zogj dhe kafshë të tjera të vogla. Për shkak të popullaritetit dhe pranimit të tij të madh nga akuaristët, peshku engjëll gjigant mund të gjendet lehtësisht. Kur blini direkt në dyqan, çmimi i acará mund të ndryshojë midis 8,00 dhe 40,00 dollarë realë, por me rrezikun e gjetjes së pak specieve, ose atë që dëshironi të kishit.

Shiko gjithashtu: Këlyshi Samoyed: çmimi, personaliteti, kujdesi dhe më shumë!

Mund të blej peshkun engjëllor gjigant përmes internetit?

Siç u diskutua më lart, peshku engjëll gjigant gjendet lehtësisht në dyqanet e produkteve bujqësore. Kjo ofertë mund të ndodhë si në dyqanet fizike ashtu edhe në dyqanet online. Kur kërkoni në internet, do të gjeni disa dyqane të specializuara që ofrojnë shitje dhe do të jetë më e lehtë për të gjetur speciet që dëshironi kaq shumë dhe më shumë shumëllojshmëri.

Mund ta kërkoni në dyqanin fizik, nëse ka është një në qytetin tuaj, ose kërkoni që të dorëzohen. Megjithatë, mbani në mend se kjo do të shtojë të paktën 70,00 $ real në shumën totale.

Shiko gjithashtu: Cili është çmimi i Dogo Argentino? Kostoja, mënyra për të blerë dhe këshilla

Shpenzimet e mirëmbajtjes për një Akuariumi me Bluefish

Shpenzimet e mirëmbajtjes së një Akuariumi me flamur Akuariumi janë të ngjashme me kostot e rritjes së peshqve të tjerë. Me kalimin e kohës, disa enë në akuariumin tuaj mund të kenë nevojë të zëvendësohen, por të jeni të sigurt, si p.sh.filtër i brendshëm që kushton mesatarisht 40,00 dollarë deri në 65,00 dollarë realë.

Kapsula bakteresh që kushtojnë më pak se 20,00 dollarë dhe kryejnë filtrim biologjik dhe komplete kontrolli të pH të ujit që mund të gjenden për një vlerë prej 30,00 dollarë realë në internet ose në çdo dyqan kafshësh .

Llojet e peshkut engjëllor: Çmimi dhe më shumë informacion.

Ashtu si lloje të panumërta peshqish në botën e kafshëve, peshku engjëll gjigant gjithashtu ka disa variacione. Megjithatë, këto variacione ruajnë formatin e saj të mrekullueshëm, duke paraqitur vetëm ngjyra të ndryshme, të cilat e bëjnë këtë specie edhe më të veçantë. Shikoni disa këtu!

Engel Diamond

Ky variacion i peshkut engjëllor gjigant është monokromatik, me ngjyrë gri/argjendi, si në trup ashtu edhe në pendë. Me origjinë nga Amerika e Jugut, më konkretisht në pellgun e Amazonës, mund të gjendet edhe në Peru, Guiana Franceze dhe Kolumbi. Për shkak se është një specie e pazakontë, kostoja e tij tejkalon vlerën e tregut të peshkut me flamur të egër – atë tradicional – dhe mund të arrijë deri në 40,00 dollarë.

Marmorate

Flamuri i peshkut engjëllor Marmorato është variacioni më i vendosur në botën e akuariumit. Ky variant ka një ngjyrë me vija në ngjyrë të zezë dhe argjend, me një ngjyrë të zezë mbizotëruese. Për shkak të popullaritetit të tij, peshku engjëll Marmorato ka një çmim tregu të përafërt me atë të peshkut engjëllor të egër – ai tradicional – që varion nga 8,00 dollarë deri në 20,00 dollarë.

Albino

Engjëllit Albino është shumë i ngjashëm me variantin Angel Diamond, gjithashtu me origjinë nga të njëjtat vende. Ka një trup pikturë njëngjyrëshe, me ngjyrë jashtëzakonisht të bardhë dhe në moshën e rritur mund të arrijë madhësinë e përafërt prej 15 cm. Ashtu si engjëlli i peshkut Angel Diamond, speciet albino janë mjaft të pazakonta, me një kosto mesatare prej 40,00 dollarë.

Gold

Engjëlli i artë ka pjesën e poshtme të trupit të tij me një ngjyrim argjendi. karakteristikë e specieve. Në pjesën e sipërme të trupit, peshku i kuq ka një ngjyrë të butë të verdhë-artë, e cila frymëzon emrin e tij. Duhet theksuar se, ndryshe nga acarat e tjera të flamurit, Ouro acara, si rregull, nuk e ka bishtin në vello.

Përveç kësaj, përshtatet në variantet jo aq të njohura, kështu që tregu i saj vlera varion në rangun prej 40,00 dollarë.

Leopardi blu

Engjëllori i peshkut blu Leopard është shumë i ngjashëm me variantin Marmorato, si në popullaritet ashtu edhe në ngjyrosje. Ajo që zakonisht i dallon këto dy specie është se variacioni i Leopardit Blu ka një ton të kaltërosh dhe njolla në të gjithë trupin, duke përfshirë finën bishtore, duke i dhënë asaj një pamje të ngjashme me atë të veshjes së leopardit.

Si dhe pallto leopardi. specie tradicionale e peshkut engjëll gjigant dhe variantit Marmorato, Leopardi ka një vlerë tregu midis 8,00 dhe 20,00 dollarë.

Klloun

Peshku engjëll gjigantKlloun është gjithashtu një variant tjetër që ndonjëherë i ngatërron akuaristët. Ngjyrosja e tij i ngjan shumë variacionit të Leopardit. Me një ngjyrë kryesisht argjendi dhe një njollë të artë në majë të kokës, ndryshimi në variacionin e Leopardit është në pikat e zeza. Ndërsa ky ka njolla të vogla rrethore në të gjithë trupin, ai ka njolla në formën e vijave.

Vlerat e tyre mund të variojnë nga 12,00 dollarë në 24,00 dollarë.

Tymi

Engjëllit gjigant Fumaça është shumë i ngjashëm me variacionin Marmorarto, duke u ngatërruar shpesh me këtë. Dallimi qëndron në faktin se Fumaça ka një prani të fortë të ngjyrës së zezë dhe gri të errët, duke mos pasur ngjyrën e argjendtë, të pranishme në variacionin Marmorato. Çmimet e tij variojnë nga 30,00 dollarë dhe kjo specie gjendet lehtësisht në dyqane të specializuara.

Dalmati

Gjithashtu me origjinë nga pellgu i Amazonës, peshku engjëll gjigant dalmat nuk e fitoi këtë emër për asgjë. , në fund të fundit, i ngjan shumë qenit dalmat. E bardhë me njolla të zeza në të gjithë trupin, kjo acará mund të jetë afërsisht 15 cm kur është e rritur dhe jeton nga 7 deri në 10 vjet. Peshku engjëll dalmat kushton mesatarisht 25,00 dollarë realë.

Sjellja dhe riprodhimi i peshkut engjëll blu

Dashamirësit e akuariumit nuk do të kenë shumë shqetësime për futjen e peshkut engjëllor afrikan në çerdhet e tyre. Këtu janë këshillat kryesore për të siguruar një shoqërizim të mirë tëEngjëllit tuaj blu me banorët e tjerë të akuariumit tuaj.

Temperamenti

Engjëllit blu kanë një temperament paqësor dhe, në përgjithësi, shkojnë mirë në grup. Megjithatë, është gjithmonë e rëndësishme të jeni të kujdesshëm, pasi ata mund të bëhen agresivë me peshqit e tjerë që të mund të hanë më shumë, veçanërisht me peshq më të vegjël dhe më pak agresivë. Gjithmonë jini të vetëdijshëm nëse ai ushqehet për ta shmangur këtë.

Pajtueshmëria e peshkut engjëllor gjigant

Siç është përmendur tashmë, ato janë territoriale, veçanërisht me ato të specieve të njëjta dhe të ngjashme. Nga ana tjetër, ky territorialist i zhdukur nuk ndodh me të njëjtin intensitet si të tjerët, gjë që e bën acará-n një peshk paqësor në bashkëjetesë me peshq të tjerë. Nëse bëhet shumë i vetmuar, ky peshk mund të përfundojë duke u bërë agresiv me peshqit e një specie tjetër, kështu që mbajini ata në tufa me të paktën pesë individë.

Së fundi, është e rëndësishme të theksohet se shkollat ​​e flamurit të peshkut merimangë duhet të mbahen së bashku që në moshë të re. Sepse, kur një tufë e kësaj specie është formuar tashmë, futja e një peshku më të ri mund të gjenerojë agresivitet dhe, rrjedhimisht, izolimin e peshkut të sapoardhur.

Deformimi seksual i peshkut engjëllor gjigant

E vetmja mënyrë për t'u siguruar për gjininë e akarës është gjatë shtrimit, kur organet seksuale janë të dukshme. Femrat kanë një vezore të gjerë dheme fytyrë prapa dhe meshkujt e kanë spermën të hollë dhe të kthyer përpara. Duhet theksuar se këto karakteristika shfaqen tek peshqit në fund të fazës së të miturve dhe tek të rriturit, duke e bërë më të vështirë vëzhgimin e këtij dallimi seksual mes të vegjëlve.

Duhet theksuar se këto karakteristika shfaqen tek peshqit. në fund të fazës së të miturve dhe te të rriturit, dhe është më e vështirë të vërehet ky dallim seksual midis pasardhësve.

Riprodhimi i peshkut engjëll gjigant

Engjëllit gjigant është një specie vezore, domethënë një specie embrioni i të cilit zhvillohet zhvillohet brenda një veze, në një mjedis të jashtëm, pa lidhje me trupin e nënës. Ajo që është interesante është se çifti i shtizës së flamurit para se të lindë do të “pastrojë” vendin e zgjedhur, zakonisht një sipërfaqe të sheshtë, si trungje, shkëmbinj apo gjethe bimësh, apo edhe xhamin e akuariumit.

Femra. vendos vezët dhe mashkulli i fekondon ato menjëherë pas kësaj. Peshku engjëll gjigant mund të lëshojë nga 80 deri në 600 vezë për çiftëzim, që ndryshojnë sipas moshës, madhësisë dhe ushqimit të prindërve.

Peshku engjëll blu: karakteristikat dhe informacioni.

A keni menduar ndonjëherë se të gjithë peshqit dekorativë të akuariumit vijnë nga ndonjë habitat natyror? Po, me peshkun engjëllor nuk është ndryshe. Le të shohim disa karakteristika dhe informacione rreth këtij peshku kaq të dashur nga akuaristët brazilianë!

Emri shkencor i Acará-bandeira

ThePeshku blu është identifikuar me disa emra deri në vitet 1960. Vetëm në atë kohë ky peshk mori emrin e tij përfundimtar: Pterophyllum scalare. Ky emër shkencor vjen për shkak të formës së trupit të peshkut gjigant engjëllor, Pterophyllum i referohet gjethes me krahë dhe epitetit specifik të species, ndërsa scalare i referohet shkallës, e cila në këtë rast mund të shoqërohet me rrezet e pendës dorsale. të cilët kanë përmasa të ndryshme.

Shpërndarja gjeografike dhe origjina e peshkut engjëllor gjigant

Lloji i peshkut gjigant engjëllor e ka origjinën në Amerikën e Jugut, më konkretisht në shtretërit e lumenjve të pellgut të Amazonës. Kjo kafshë mund të gjendet në vende të tilla si Brazili, Peruja, Kolumbia dhe Guiana Franceze. Duhet të theksohet se peshku engjëll gjigant gjendet lehtësisht në shtretërit e lumenjve të këtij rajoni.

Habitati i peshkut engjëllor gjigant

Meqenëse peshku engjëll gjigant vjen nga pellgu i Amazonës, ata zakonisht gjenden në habitate me bimësi të dendur ujore, me prani të madhe rrënjësh dhe trungjesh. Këto vende ndahen në lumenj dhe këneta, të cilat kanë një pafundësi lëndësh organike dhe vende fshehjeje për këta peshq të vegjël.

Peshqit tokësorë në mbarë botën

Ashtu si peshqit e tjerë dekorativë, flamuri i peshkut engjëll gjithashtu ka një shpërndarje në akuariume në Brazil dhe në mbarë botën. Sepse është një peshk me temperament të qetë dhe përshtatje të lehtë me të ndryshmetNë mjedise, peshku engjëll gjigant ka një pranim të madh nga akuaristët në të gjithë botën.

Në këtë kontekst, vende si Japonia, SHBA, Angola, Kina dhe Gjermania janë konsumatorë të mëdhenj të këtij peshku me bukuri ekzotike.

Kujdes në rritjen e peshkut engjëllor gjigant

Si të gjithë peshqit dekorativë, edhe peshku engjëllor gjigant ka nevojë për kujdes të veçantë. Në këtë kontekst, akuariumi në të cilin futet ky peshk duhet të jetë sa më afër habitatit të tij natyror. Shikoni më poshtë se cilat janë këto masa paraprake!

Madhësia ideale për akuariumin

Nuk ka madhësi ideale për krijimin e peshkut engjëllor gjigant, pasi ky peshk mund të krijohet në akuariume apo edhe tanke. Megjithatë, ka një madhësi minimale, pasi kjo specie mund të arrijë një madhësi relativisht të madhe, përveçse territoriale. Kështu, një akuarium prej të paktën 100 litrash është treguar tashmë për krijimin e peshkut engjëllor gjigant.

Përveç kësaj, ky peshk duhet të mbahet në një tufë prej pesë ose më shumë individësh, pasi nëse bëhet shumë i vetmuar, mund të përfundojë agresiv me peshqit e tjerë.

Ushqimi i peshkut engjëllor gjigant

Peshku gjigant engjëllor është një peshk gjithëngrënës, domethënë është një peshk që konsumon ushqime të ndryshme, me dietë më pak i kufizuar se ai i mishngrënësve ose barngrënësve. Në përgjithësi, rekomandohet të ofrohet kibble si ushqim kryesor. Megjithatë, është e rëndësishme të shtoni pak ushqim të gjallë
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.