Basset Hound: karakteristikat, çmimi, kujdesi, këshilla dhe më shumë

Basset Hound: karakteristikat, çmimi, kujdesi, këshilla dhe më shumë
Wesley Wilkerson

Njihuni me racën Basset Hound

Baset Hound është një racë shumë e lezetshme, plot personalitet. Qentë e kësaj race kanë veshë të gjatë dhe shumë karakteristik. Ata janë gjithashtu të njohur për aromën e tyre të mrekullueshme dhe këmbët e tyre të shkurtra dhe trupin e ndërtuar mirë. Ndjenja e tyre shumë e mprehtë e nuhatjes është e lidhur me origjinën e tyre, pasi ata janë edukuar për gjueti.

Këta qen janë shoqërues të shkëlqyeshëm, por gjithashtu kanë nevojë për kujdes të veçantë. Edhe pse shumë besojnë se kjo është një racë e vogël, në fakt këto predha janë të mesme dhe mund të arrijnë deri në 30 kg. Pra, kushdo që dëshiron të ketë një Basset Hound duhet së pari të mësojë gjithçka rreth kësaj race.

Karakteristikat e racës Basset Hound

Mësoni më shumë rreth karakteristikave të racës Basset Hound. Kuptoni origjinën e tij historike dhe karakteristikat fizike që mund të ndikojnë në krijimin e tij. Është gjithmonë e rëndësishme të dini më shumë rreth racës përpara se të blini një të tillë, në mënyrë që tutori të ketë kujdesin më të përshtatshëm për nevojat e qenit.

Origjina dhe historia e bassetit

The Basset Hound është një racë që shumë besojnë se e ka origjinën në Francë. Në fakt, raca është me origjinë nga Britania e Madhe, ajo që në fakt ndodhi në Francë ishte përzgjedhja e karakteristikave specifike të racës që i dhanë origjinën Basset Hound moderne. Qentë u sollën nga Everett Millais, i cili eksperimentoi dhe filloi madhësinë që ne njohim sot.

Theqë ne e dimë sot. Kjo është arsyeja pse këlyshi që duam sot konsiderohet se e ka origjinën nga Britania e Madhe dhe Everett Millais konsiderohet babai i racës.

Ka një hundë të pabesueshme

Baset Hound është gjithashtu një racë e njohur për një hundë shumë të mprehtë. Ndërsa Hounds më dembel Basset u përdorën si qen shoqërues në antikitet, ata më të shkathët u përdorën për gjueti dhe ishin gjuetarë të shkëlqyer të dhelprave dhe baldosës.

Hunda e racës është e ngjashme me atë të Bloodhounds, e cila përdoren nga policia për gjetjen e personave të zhdukur. Bloodhounds ishin një nga racat e përdorura në kryqëzimin për të krijuar Basset.

Raca është e famshme në ekranin e vogël

Raca zakonisht shfaqet në kinema pothuajse gjithmonë duke u portretizuar në një besimtar mënyrë. Si një qen besnik, i qetë dhe shumë miqësor.

Në Pets – The Secret Life of Pets Basset Hound Pops është mikpritës dhe gjithmonë ka një festë në banesën e tij për kafshët e tjera shtëpiake, ai është shumë i hapur dhe ndihmon kafshët e tjera në udhëtimin tuaj. Përveç kësaj, edhe kur ai është i vjetër dhe tashmë ka probleme me lëvizjen dhe shikimin, ai ende ka një shqisë të shkëlqyer të nuhatjes.

Basset Hound është një racë e qetë që është e lehtë për t'u mbajtur

Siç e kemi parë gjatë gjithë artikullit, Basset Hound është një racë sensacionale. Nuk është e vështirë për tu mirëmbajtur dhe nuk kërkon shumë kujdes të veçantë. Kjo është arsyeja pse ai është një qen i mrekullueshëm për shumë njerëz. Të treguarapër

të moshuarit ose fillestarët. Tutorët për herë të parë zakonisht preferojnë qen të qetë që nuk kanë nevojë për aktivitet të lartë fizik. Kjo racë mund të jetë zgjidhja më e mirë në këtë rast.

Baset Hound është një qen i mrekullueshëm dhe nëse zgjidhni të blini një qenush të kësaj race, keni një shans të madh për t'u dashuruar me të. Pra, mbani mend se edhe pse ata janë shoqërues të lezetshëm dhe të mrekullueshëm, të kesh një kafshë shtëpiake është një përgjegjësi e madhe. Nuk duhen bërë kurrë dhuratë, ky duhet të jetë një vendim i menduar mirë.

Shiko gjithashtu: Miu i bardhë: takoni këtë brejtës kafshësh albinoEmri ka origjinë franceze, pasi "Bas" vjen nga "i ulët" dhe i referohet madhësisë së qenve. Edhe pse shumë të gjata dhe madje të rënda, ato kanë këmbë të shkurtra, prandaj janë të shkurtra dhe joproporcionale.

Madhësia dhe pesha e racës

Janë kafshë shumë të lezetshme dhe, për shkak të madhësisë së tyre mesatare, ata peshojnë rreth 23 kg, por disa qen të racës mund të peshojnë deri në 30 kg. Mesatarisht, lartësia e Basset Hound është 30 cm. Meqenëse meshkujt arrijnë një maksimum rreth 38 cm dhe femrat mund të jenë pak më të shkurtra.

Këmbët e shkurtra janë një nga karakteristikat më të spikatura të racës dhe për shkak të tyre ky është një qen që gjithmonë bëhet më i shkurtër. basset .

Palltoja e bassetit

Raca ka flokë të shkurtër dhe të lëmuar, palltoja e saj gjithashtu ka disa modele ngjyrash të habitshme. Pallto mund të jetë trengjyrësh, qentë e kësaj pallto kanë qime të zeza, të bardha dhe kafe. Përveç trengjyrëshit, palltoja mund të jetë edhe dyngjyrëshe. E cila mund të jetë e bardhë dhe kafe ose e zezë dhe kafe. Modeli i njollave të paraqitura nuk ka rëndësi dhe mund të jetë mjaft i larmishëm.

Jetëgjatësia

Qentë Basset Hound kanë një jetëgjatësi që rrotullohet rreth moshës 15 vjeç. Ata kanë një energji mesatare gjatë gjithë jetës dhe në pleqëri, pas 7 vitesh bëhen edhe më të qetë. Ata janë qen që jetojnë një kohë të gjatë në krahasim me racat e tjera. Kryesisht të mëdhenjtë. Nëse jeni duke kërkuar për një qen që jeton më gjatëdhe ji një shoqërues i mirë, Basset Hound është një zgjedhje e shkëlqyer.

Shiko gjithashtu: A e dini se është dita e qenit? Shih datën dhe kuptimin

Personaliteti i racës Basset Hound

Para se të merrni një qenush në shtëpi, është gjithmonë e rëndësishme të mësoni rreth personalitetin e racës dhe kuptoni nëse i përshtatet profilit tuaj. Pra, mësoni më shumë për këtë qen të vogël të lezetshëm dhe personalitetin e tij.

A është një racë shumë e zhurmshme apo e çrregullt?

The Basset Hound është një qen që tenton të leh shumë, u pëlqen të paralajmërojnë për çdo ndryshim dhe leh kur luajnë dhe ecin. Por me stërvitje është e mundur të ndryshohet ky skenar dhe të përforcohet një sjellje më e qetë.

Ata gjithashtu priren të jenë më të qetë, por kur dalin nga rutina e tyre, dështimi në ecje ose lojë mund të krijojë një rrëmujë të caktuar. Megjithatë, është e vështirë që ata të bëhen shumë të çrregullt dhe shkatërrues. Ata janë qen kokëfortë, janë në pozitën e 71-të të renditjes së inteligjencës së qenit. Pra, duhet durim për të mësuar disa gjëra.

Pajtueshmëria me kafshët e tjera

Kjo është një racë e qetë dhe e shoqërueshme. Për ata që kanë një qen ose kafshë tjetër dhe duan të kenë një qenush, raca Basset Hound është një zgjedhje e shkëlqyer. Përveçse shkojnë mirë me njerëzit, ata shkojnë mirë edhe me qentë dhe speciet e tjera.

Megjithatë, është e rëndësishme të mendojmë për energjinë e kafshëve. Meqenëse basset Hound i rritur nuk është aq aktiv, është mirë të keni kafshë me energji të pajtueshme në mënyrë që atokanë një ndërveprim të mirë, sepse kanë energji dhe shaka të ngjashme.

A kuptohesh zakonisht me të huajt?

Këta qen e duan shoqërinë, qofshin anëtarë të familjes, fëmijë, kafshë shtëpiake apo edhe të huaj. Mos u shqetësoni për vizitorët, ata priren të duan të huajt. Dhe ndoshta do të jetë një tërheqje më vete kur miqtë ose të afërmit tuaj të vizitojnë.

Në shëtitje ata priren të lehin shumë. Por kjo nuk i pengon ata të ndërveprojnë mirë me të huajt, qoftë në rrugë apo në parqet e qenve. Këshilla është ta stërvitni për të përforcuar gjithmonë sjelljet më të përshtatshme.

A mund të lihet vetëm për një kohë të gjatë?

Kjo është një racë që nuk i pëlqen të jetë vetëm, shumica e qenve nuk u pëlqen të jenë vetëm, pasi janë bërë për të jetuar në tufa. Por, në përgjithësi, basset Hound ka një tolerancë të ulët ndaj vetmisë.

Qentë e kësaj race nuk u pëlqen të jenë vetëm, ata gjithmonë preferojnë të shoqërohen, veçanërisht nga njerëz. Duke qenë se kanë tendencë të lehin, mund të shqetësojnë kur janë vetëm. Kështu këshilla është t'i stërvitni që në moshë të re në mënyrë që të mësojnë të jenë pak më të pavarur dhe të arrijnë të tolerojnë disa orë vetëm në shtëpi.

Çmimi dhe kostot e qenushit Basset Hound

Qentë e racës duhet të merren nga mbarështuesit ose nëpërmjet birësimit. Dije çmimin e një qenush të kësaj race dhe kostot për të pasur një qenush të kësaj race.

Çmimi i qenitbasset hound

Një qenush basset zagar mund të kushtojë midis $1500 dhe $4000 me një mbarështues më të njohur. Por mund të kushtojë edhe më pak. Femrat priren të jenë më të shtrenjta, pasi ato mund të riprodhohen. Lukunia nga ka ardhur këlyshi mund të ndikojë gjithashtu në çmimin e qenushit.

Nëse rritësi njihet në mjedisin cinofile, këlyshi mund të kushtojë më shumë. Ashtu si vlera mund të rritet nëse prindërit e qenushit kanë fituar tashmë një konkurs. Por është e rëndësishme të mbani mend se ia vlen të investoni në një mbarështues të mirë për të parandaluar që qeni të bjerë me sëmundje dhe të mos financojë mullinjtë e këlyshëve.

Ku mund të blini qenushin Basset Hound?

Nëse është e mundur, jepni përparësi krijuesve më të njohur. Ose pyesni një mikun tuaj që zotëron racën se cilin rritës ju rekomandon. Kërkoni mbarështues që e dërgojnë qenushin në mënyrë të sigurt nëse nuk është afër zonës tuaj. Nëse është e mundur, bëni një vizitë në vend, që të mund të takoni prindërit, të dini se si trajtohen dhe të njihni lehtësitë.

Është gjithashtu e mundur të gjendet raca në internet, dhe disa mbarështues mund të reklamojnë në faqet e internetit më të njohura. Kërkoni vende që janë më transparente në lidhje me mbarështimin dhe mbarështimin e qenve të tyre.

Shpenzimet e ushqimit

Basset Hounds konsiderohen këlyshë derisa të mbushin një vjeç. Në këtë fazë ata duhet të hanë nga 2 deri në 3 herë në ditë. Ata gjithashtu duhet të jenëushqyer me ushqim për fëmijë. Ushqimi i qenve kushton nga 100 deri në 300 reai për një paketë prej 10 deri në 20 kg. Kjo vlerë ndryshon sipas markës dhe cilësisë së ushqimit.

Për fazën e të rriturve dhe të moshuarve ushqimi duhet të ofrohet dy herë në ditë. Treguesi është të kërkoni ushqim të cilësisë së mirë, pa ngjyra dhe t'i jepni përparësi ushqimit që ju tregon veterineri bazuar në vlerësimin e shëndetit të qenit tuaj. Vlerat e racionit për të rriturit gjithashtu variojnë nga 100 deri në 300 realë për një paketë që zgjat rreth 1 muaj.

Kostot e vaksinës dhe veterinarisë

Të gjithë këlyshët duhet t'i nënshtrohen orarit fillestar të vaksinimit i cili mund të jenë 3 ose 4 doza të vaksinës V6, V8, V10 ose V12. V10 është më i përshtatshmi. Sasia e dozave ndryshon sipas skemës së ndjekur nga veterineri. Secila prej këtyre vaksinave kushton rreth 60 dollarë në varësi të qytetit tuaj. Pas kësaj qeni duhet të ketë një përforcues vjetor.

Një vaksinë tjetër e rëndësishme është vaksina e tërbimit, e cila duhet të bëhet pas orarit V10. Vaksina e tërbimit kushton rreth 70 dollarë, por në disa qytete ajo ofrohet në fushata publike. Duhet të jepet një përforcues vjetor.

Gjatë gjithë jetës së tij, Basset Hound duhet të merret çdo vit për takime rutinë. Kostot e veterinerit për këtë racë nuk janë të larta kur kujdesen siç duhet. Pra, merrni atë çdo vit për takime rutinë dhe kontrolloni me analizën e gjakut,çdo vit duhet të shpenzoni rreth 150 deri në 250 dollarë reale me një veteriner.

Shpenzimet me lodrat, lukunitë dhe aksesorët

Nëse qeni juaj do të qëndrojë jashtë, një lukuni mund të jetë një zgjedhje e mirë. Ata kushtojnë rreth 200 dollarë për një qen të mesëm. Nëse shoku juaj do të jetojë në ambiente të mbyllura, një shtrat duhet të jetë i mjaftueshëm, ato kushtojnë midis 80 dhe 300 dollarë në varësi të dyqanit dhe materialit.

Aksesorë të tjerë të rëndësishëm janë enët e ushqimit dhe ujit, materiali më i mirë është inox. çeliku. Ato nuk janë të shtrenjta dhe një grup kushton rreth 40 dollarë. Një parzmore dhe parzmore me cilësi të mirë kushtojnë rreth 100 dollarë. Lodrat do të ndryshojnë. Për një qenush një top dhe një lodër përtypëse mund të jenë të mjaftueshme në fillim. Ata kushtojnë respektivisht midis 20 dhe 50 dollarë secili.

Kujdesi për qentë Basset Hound

Qentë Busset Hound janë të lezetshëm dhe argëtues dhe kanë nevojë për një kujdes specifik. Mësuesi që synon të ketë një bukuroshe të tillë në shtëpi duhet t'u kushtojë vëmendje masave paraprake më të rëndësishme në lidhje me racën. Zbuloni se cilat janë këto masa paraprake.

Kujdesi për qentë

Ashtu si me racat e tjera, këlyshi Basset Hound duhet të marrë vaksinat e duhura, duhet të ushqehet dhe të ketë ujë në dispozicion gjatë gjithë kohës. . Është gjithashtu e rëndësishme që ai të ketë hapësirë ​​adekuate dhe të mos përjetojë të ftohtë apo nxehtësi të tepërt.

Kjo është një racëi qete, por si gjithe te tjeret duhet shoqeruar ne maksimum me njerezit dhe kafshet. Këlyshi i qenit basset nuk ka nevojë për kujdes të veçantë, por për shkak se ata kanë këmbë të shkurtra, është gjithmonë ideale t'i parandaloni ata të kërcejnë mbi objekte për të shmangur problemet me shpinën. Nëse është e mundur, vendosni rampa në vende për të shkuar lart e poshtë.

Sa ushqim duhet të ushqej

Në varësi të cilësisë së ushqimit, një qenush Basset Hound duhet të hajë rreth 200 gram ushqim një ditë e ndarë në dy ose tre racione gjatë gjithë ditës. Por për të qenë të sigurt për sasinë e ushqimit, këshillohet që në konsultën e parë të pyesni veterinerin për rastin specifik të qenushit tuaj.

Zakonisht kjo sasi tregohet në etiketën e ushqimit sipas peshës së qenushit. Dhe mund t'i peshoni porcionet në shtëpi ose t'i kërkoni dikujt t'i peshojë në një enë në një ndërmarrje si furrë buke. Dhe në këtë mënyrë do të kuptoni se cila është madhësia e saktë.

A ka nevojë kjo racë për shumë aktivitet fizik?

Baset Hound nuk është një qen me energji të lartë, por në fazën e fëmijërisë ata janë më të shqetësuar dhe kanë nevojë për shëtitje dhe lojëra të rregullta që mund të jenë intensive. Si të rritur bëhen më të qetë dhe bëhen qen me energji mesatare dhe kanë nevojë për shëtitje të moderuara ditore, por nuk mjaftojnë për këtë racë, rekomandohet gjithashtu loja me qenin dhe stimulimi i hundës së tij me aktivitete pasuruese.

Kujdesi për pallto

Kjo race ka një shtresë të lehtë përkujdesjeje. Ata nuk kanë nevojë për banjo të shpeshta, me 1 deri në 2 banja në muaj në varësi të stinës. Larja mund të jetë javore vetëm për të hequr qimet e vdekura. Basset Hound nuk është një racë që derdh shumë. Pra, është një qen i mirë për këdo që dëshiron të ketë pak punë me pallton.

Kujdesi për thonjtë dhe dhëmbët

Rekomandohet që pronari të mësojë qenin të presë thonjtë e tij dhe për të larë dhëmbët. Në këtë mënyrë ai shmang problemet me gurët në të ardhmen. Qentë gjithashtu duhet t'i shkurtojnë thonjtë, pasi nëse rriten shumë, këlyshi mund të ketë probleme me shpinën. Por ju duhet t'i prisni me një gërshërë të veçantë për qentë dhe të keni kujdes që të mos prisni damarin e thoit.

Kuriozitete rreth racës Basset Hound

Ka disa shumë interesante kuriozitete fakte interesante rreth racës Basset Hound. Njihuni me këto kuriozitete për këtë qen të vogël të lezetshëm dhe mësoni më shumë rreth tyre dhe karakteristikave të tyre.

Raca tashmë i është nënshtruar modifikimit gjenetik

Hundët e parë Basset u sollën nga Franca në Britaninë e Madhe nga Everett Millais. Ai kreu eksperimente gjenetike dhe fekondim artificial me qentë që bleu në Francë me qëllim të përmirësimit gjenetik të racës për të shmangur sëmundjet gjenetike.

Millais eksperimentoi derisa arriti në racën e pastër
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.