Bulldog gjerman: takoni këtë racë të fortë tashmë të zhdukur!

Bulldog gjerman: takoni këtë racë të fortë tashmë të zhdukur!
Wesley Wilkerson

A keni dëgjuar ndonjëherë për bulldogun gjerman?

Me siguri nuk keni dëgjuar kurrë për Bulldogin Gjerman, vetëm për Danin e Madh dhe Bulldogin anglez, për shembull. Kjo është normale, në fund të fundit kjo racë është zhdukur për shumë vite, por gjatë këtij artikulli do të mësoni gjithçka për këtë qen.

Në këtë artikull do të flasim për karakteristikat e tij, cila ishte madhësia e tij , peshën e tij dhe jetëgjatësinë tuaj. Megjithatë, në mënyrë që të kuptoni pse u zhduk kjo racë, do të lexoni për historinë e këtij qeni, nga origjina e tij deri tek mënyra se si fitoi popullaritet.

Së fundi, është shumë e rëndësishme të dini se çfarë ka personaliteti ishte si dhe çfarë kujdesi kishte nevojë për Bulldog gjerman. I gjithë ky informacion do t'ju ndihmojë të kuptoni pasardhësit tuaj.

Karakteristikat e Buldogut Gjerman të zhdukur

Duke qenë stërgjyshi i Buldogut që ne njohim sot, shikoni karakteristikat e Buldogut Gjerman të zhdukur më poshtë. Dijeni se cila ishte madhësia, pesha, veshja dhe jetëgjatësia e tij, për shembull.

Madhësia dhe pesha e racës

Me kalimin e viteve bulldogu ka pësuar ndryshime derisa arriti atë që ne njohim sot . Bulldogu gjerman i zhdukur është mesatarisht midis 38 dhe 71 cm në lartësi, duke u rritur shumë më tepër se ato aktuale, të cilat kanë një maksimum prej 40 cm, duke qenë kështu një qen me përmasa mesatare.

Përveç kësaj, si madhësia e Bulldog gjerman ndryshonte, pesha e tij gjithashtu. atë qenferma apo edhe gjueti. Përveç kësaj, ata ishin qen roje trima. Edhe pse ky qen tashmë i zhdukur kishte pamjen e guximit dhe ishte me të vërtetë, nuk mund të mohohet se ai kishte shumë përdorime.

Shiko gjithashtu: Kafshët e pyllit të Atlantikut: zvarranikët, gjitarët, zogjtë dhe më shumë

Përgjatë këtij artikulli do të zbuloni arsyen që çoi në zhdukjen e kësaj race, si si dhe lexoni për karakteristikat fizike të këtij qeni. Edhe pse bulldogu gjerman u zhduk, përmes kryqëzimeve të tij, ai la disa raca pasardhëse, si Dani i Madh dhe Boksieri, për shembull.

Sikurse qeni Boxer, Bulldog gjerman kishte një pallto të shkurtër, jo që kërkon shumë kujdes. Ju zbuluat gjithashtu se si ishte shëndeti dhe dieta juaj, për shembull. Tani që keni mbaruar së lexuari këtë artikull, nuk duhet të keni frikë të adoptoni ndonjë nga pasardhësit tuaj.

peshonte nga 18 deri në 45 kilogramë, kjo kur ishte e madhe, me dallime të qarta në përmasa midis bulldogut gjerman dhe atij aktual.

Palltoja e Bullenbeisser

Buldogu gjerman i njohur gjithashtu si Bullenbeisser, kishte një pallto të shkurtër, të lëmuar dhe të fortë pranë trupit. Kjo kafshë mund të gjendet në një larmi të gjerë ngjyrash, nga e zeza, kafe, brindle apo edhe një nuancë bronzi e lehtë. Megjithatë, ngjyra e trefishtë ishte ngjyra mbizotëruese e kësaj race.

Jetëgjatësia e racës

Megjithëse ky qen është stërgjyshi i bulldogëve aktualë, jetëgjatësia e Bullenbeisser-it të zhdukur nuk ishte shumë i ndryshëm nga qentë aktualë. Ky qen me përmasa atletike mund të jetonte nga 9 deri në 11 vjet, jo shumë ndryshe nga pasardhësit e tij. Në këtë mënyrë, kjo racë ishte e mrekullueshme për t'u krijuar si qen roje.

Historia e bulldogut gjerman të zhdukur

Tani që e dini se cilat janë karakteristikat e bulldogut gjerman, zbuloni ndiqeni origjinën e këtij qeni, cili ishte çmimi i tij, cilat ishin përdorimet e tij dhe si u zhduk.

Origjina e këtij qeni

Bullenbeisser u përmend për herë të parë në vitin 370 pas Krishtit, kur asirianët migruan nga Azia në Evropë. Këta migrantë morën këtë racë qensh sepse kishin nevojë për qen të mëdhenj që do të gjuanin dhe luftonin për t'i ndihmuar ata të mbijetonin.

Duke qenë një racë e tipit moloser,Bullenbeisser ishte vendas në Gjermani, por mund të gjendej në të gjithë Perandorinë e Shenjtë Romake. Që nga shekulli i 16-të, bulldogu gjerman ishte i njohur vetëm në Gjermani, por me kalimin e viteve, ai mund të gjendej në të gjithë Evropën.

Utilitetet

Gjatë viteve kjo racë ka pasur disa shërbime, por fillimisht, sapo u shfaq, përdorej shumë për të gjuajtur derrat e egër dhe demat. Edhe në vitet 300 pas Krishtit. Gjatë kësaj kohe, bulldogët gjermanë u përdorën për mbrojtje gjatë luftës.

Pronarët i lidhën me zinxhirë jashtë shtëpive të tyre, pasi njerëzit i quanin të shëmtuar, kështu që nga frika nuk guxuan të hynin. Përveç kësaj, kjo racë mori pjesë në gara për dekada të tëra, të quajtura Bärenbeisser në atë kohë.

Fitimi i popullaritetit dhe çmimi i lartë

Buldogu gjerman u bë shumë i popullarizuar edhe në kohën e Perandorisë Romake, kur këta qen viheshin të luftonin me kafshë të tjera. Ndërsa qytetet u rritën, njerëzit kishin nevojë për një qen roje në shtëpi, duke e bërë këtë racë të popullarizuar në të gjithë rajonin.

Duke qenë se është një racë që kishte shumë prestigj, vlerësohet se kishte një çmim të lartë. Për shkak të regjistrimeve të pakta, nuk dihet se sa kushtoi saktësisht kjo racë. Por qeni Boxer, i afërmi më i afërt i Buldogut Gjerman kushton rreth 2000,00 dollarë.

Zhdukja e racës

Aktualisht kady teori që shpjegojnë arsyen e zhdukjes së bulldogut gjerman. Së pari, shpjegimi më i pranuar është se në mesin e shekullit të 19-të, mbarështuesit filluan ta kryqëzonin këtë racë me të tjerët për t'u bërë më pak agresivë. Megjithatë, kryqëzimi bëhej aq shpesh sa raca u zhduk.

Në mesin e vitit 1870, gjermanët Hopner dhe Karl Dietrich König, Roberth, ishin një nga familjet që filluan kalimet për të formojnë raca të reja. Përveç kësaj, një arsye tjetër është se kjo racë u zhduk për shkak të ndalimit të garave.

Cili ishte personaliteti i Bulldog-ut Gjerman

Ju tashmë e dini se Bulldog-i gjerman ishte një gjuetia e qenve, por si ishte personaliteti juaj? Në temat e ardhshme do të mësoni gjithçka për temperamentin e këtij qeni.

A ishte një racë shumë e zhurmshme apo e çrregullt?

Për shumë vite, Bulldog gjerman u edukua si qen roje, veçanërisht kur qytetet filluan të rriteshin dhe njerëzit nuk kishin më nevojë për të për gjueti. Kjo racë nuk ishte shumë e zhurmshme, kështu që pamja e saj i mbante ndërhyrësit larg dhe nuk kishte nevojë të lehte.

Kjo racë mund të konsiderohej e çrregullt, në fund të fundit, bulldogu gjerman i pëlqente të luante kur nuk ishte gjuetia. Edhe pse ishte një racë besnike ndaj urdhrave të pronarit të saj, ishte disi kokëfortë dhe e vështirë për t'u stërvitur, duke kërkuar kështu shumë përpjekje.durim.

Ishte i pajtueshëm me kafshët e tjera

Siç mund ta lexoni deri tani, kjo racë u edukua për të gjuajtur dhe në kohën e lirë të merrte pjesë në gara, gjë që i bëri ato të bëheshin një racë shumë agresive. . Në këtë mënyrë, bulldogu gjerman nuk kishte shumë përputhshmëri me kafshët e tjera.

Por, nëse e rrite këtë qen dhe do të donit që ai të mësohej me kafshë të tjera, si qentë, për shembull, do të ishte e mundur. Ju duhet ta mësoni qenin të jetojë me qen të ndryshëm që në moshë të vogël.

A keni shkuar mirë me fëmijët dhe të huajt?

Ashtu si bulldogu gjerman nuk shkon shumë mirë me kafshët e panjohura, nuk është ndryshe edhe me fëmijët. Për shkak të aftësive të tij të gjuetisë dhe nivelit të lartë të agresionit, ky qen mund të lëndonte lehtësisht një fëmijë, kështu që nuk mund t'i linte fëmijët vetëm me të.

Megjithatë, kur bëhej fjalë për të huajt, ai prirej të mos merrte së bashku mirë. Është e rëndësishme të kihet parasysh se kjo racë është krijuar për shumë vite për të mbrojtur shtëpitë, kjo sjellje intolerante ndaj të huajve është normale.

A mund të lihet vetëm për një kohë të gjatë?

Aktualisht, ne e dimë se qentë nuk mund të jenë vetëm për një kohë të gjatë, veçanërisht disa raca. Kur qentë lihen vetëm në shtëpi për një kohë të gjatë, ata mund të zhvillojnë depresion dhe ankth.

Buldogu gjerman, nga ana tjetër, nuka e dini nëse ai mund të qëndronte vetëm për një kohë të gjatë, pasi nuk ka shumë të dhëna për këtë racë. Por ajo që dihet është se pasardhësit e tyre, si Dogo Gjerman dhe Boksieri, janë raca që nuk mund të kalojnë periudha të gjata vetëm sepse stresohen lehtë.

Cili ishte kujdesi për Bulldog-in gjerman?

Ashtu si qentë e sotëm, bulldogu gjerman ka nevojë për kujdes të caktuar për të kryer funksionet e tij. Vazhdoni të lexoni dhe zbuloni se cilat ishin masat paraprake.

Aktivitetet fizike

Për shkak se ishin raca që e kalonin ditën duke punuar, ato u bënë rezistente dhe energjike. Duke qenë se puna e tyre kryesore ishte gjuetia, ata me siguri do të kishin ushtruar shumë. Qeni Boxer, i cili është pasardhësi më i afërt i bulldogut gjerman, ka nevojë për më shumë se dy orë aktivitet fizik.

Buldogu gjerman do të kishte kaluar pjesën më të madhe të ditës duke punuar në ferma me pronarët e tyre. Kjo do të përfshinte mbrojtjen dhe mbrojtjen kundër kërcënimeve ndaj bagëtive. Gjatë gjithë ditës, mjaftonte kryerja e të gjitha këtyre aktiviteteve.

Ushqyerja

Duke qenë se ata punonin gjithë ditën duke ushtruar, pra gjueti, besohet se kësaj race i duhej shumë ushqim për të qëndruar. shëndetshëm. Ndoshta Bulldog gjerman kishte një oreks të shëndetshëm. Megjithatë, gjithçka tregon se oreksi i kafshës po zvogëlohej.

Meqë njerëzit e shtresës së ulët nuk mund tëburime të mjaftueshme financiare për të mbajtur kafshën të ushqyer, ata filluan t'i ofrojnë më pak ushqim qenit. Rrjedhimisht, bulldogu gjerman duhej të përshtatej me këtë realitet të ri, duke u bërë gjithnjë e më i vogël me kalimin e viteve.

Kujdesi i flokëve

Buldogu gjerman ishte një racë e lehtë për t'u kujdesur, kështu që leshi ishte i shkurtër, i lëmuar dhe që derdhej pak. Edhe pse aktivitetet e tij të përditshme, si gjuetia, luftimi me kafshët e tjera, e bënë atë shumë të pistë, palltoja e tij ishte e lehtë për t'u pastruar dhe nuk kishte nevojë të bëhej shpesh.

Kjo racë, ndryshe nga disa bulldogë aktualë, ata e bëjnë atë. nuk kishin të njëjtat rrudha të thella në fytyrë dhe trup që kërkonin pastrim të shpeshtë. Gjithashtu, duke qenë se ata ishin qen që luanin sporte gjaku, ata kujdeseshin për veten.

Shëndeti

Megjithëse bulldogu gjerman ishte një qen shumë i guximshëm, ka disa probleme shëndetësore që këta qen kishin për shkak në strukturën e saj kockore. Duke qenë se ata kishin këmbë të holla dhe muskulare, besohet se kishin probleme me gjunjët dhe ijet, si displazia e ijeve.

Displasia e ijeve u shkaktua për shkak të rritjes së tyre të shpejtë dhe marrjes së lartë të karbohidrateve, gjë që e bëri peshën e saj. rrit. Gjithashtu, ata ndoshta kishin një tendencë për fryrje, probleme të zorrëve dhe hipotiroidizëm.

Disa qen e kishin prejardhjen nga bulldogu gjerman

Ju tashmë e dini seBulldog gjerman u zhduk për shkak të kalimeve të ndryshme të cilave iu nënshtrua. Nga këto kryqëzime lindën raca të tjera që ekzistojnë edhe sot dhe mund të zbuten.

Great Dane

Ashtu si bulldogu i vjetër gjerman, Dani i Madh është gjithashtu një qen i madh. Kjo racë mund të jetë rreth 86 cm në lartësi dhe të peshojë deri në 90 kg, pra më e madhe se paraardhësi i saj, Bulldog gjerman.

Përveç kësaj, ajo ka gjithashtu një shtresë të shkurtër dhe të trashë. Dane e Madhe mund të gjendet në ngjyra, brindle, fawn, e zezë dhe blu. Përveç kësaj, është një qen shumë i butë dhe i urtë me fëmijët, i besueshëm dhe besnik ndaj pronarëve të tij.

Boxer

Qentë boksier janë shumë besnikë dhe të dashur, të njohur për të qenit Ata marrin së bashku shumë mirë me fëmijët, pasi u pëlqen të luajnë. Kur stërvitet dhe edukohet siç duhet, ai mund të jetojë normalisht edhe me macet.

Edhe pse janë të mëdha, me gjatësi rreth 60 cm dhe me peshë 32 kg, duken të rrezikshme, por nuk janë. Kur rriten që në moshë të re me një familje, ata bëhen shumë besnikë ndaj pronarëve të tyre dhe qenve të mrekullueshëm roje.

Rhodesian Ridgeback

Ashtu si Bulldog Gjerman, Rhodesian Ridgeback ka një pritje jetë 10 vjet. Me përmasa rreth 63 cm i gjatë dhe me peshë 34 kg, ky qen është me përmasa mesatare. Ajo ka reputacionin e fitimit të njerëzve për temperamentin dhe shoqërimin e saj të butë.

Kanjë trup atletik dhe shumë rezistencë fizike, karakteristika që i ka trashëguar nga bulldogu gjerman. Duke qenë një qen me madhësi mesatare, ky qen duhet të ushtrohet të paktën një herë në ditë, qoftë me shëtitje apo lojëra.

Boerboel

Nëse doni të adoptoni një qen që është Pasardhës i bulldogut gjerman, Boerboel është një opsion i mirë. Kjo racë është shumë e qetë, e sigurt dhe inteligjente, duke e bërë atë një qen të mirë kafshësh. Boerboel pëlqen shëtitjet, veçanërisht nëse janë të gjata.

Kjo race është e madhe, me lartësi deri në 77 cm dhe peshë midis 65 dhe 80 kg. Boerboel ka një jetëgjatësi prej 12 vjetësh. Me të gjitha këto karakteristika, ai është një qen ideal për fëmijët dhe mbikqyrjen.

American Pit Bull Terrier

Ashtu si bulldogu gjerman, për një kohë të gjatë besohej se amerikani Pit Bull Terrier e kishte prejardhjen prej tij. Me kalimin e viteve kjo teori humbi fuqinë për shkak të mungesës së provave shkencore. Por ajo që ne dimë është se ky qen ka një jetëgjatësi prej 15 vitesh.

American Pit Bull Terrier është shumë muskuloz për përmasat e tij, duke shkaktuar një frikë të caktuar tek njerëzit. Megjithatë, kjo racë nuk është aq armiqësore sa duket, është lozonjare, e sigurt dhe ka një temperament të qëndrueshëm.

Bulldog gjerman: ishte një qen besnik

Buldogu gjerman ishte një qen shumë besnik ndaj pronarëve të tyre. Ka punuar për periudha të gjata në

Shiko gjithashtu: Presa Canario: shikoni udhëzuesin e plotë të kësaj race të patrembur!Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.