Çmimi i jabuti tinga dhe piranga: shikoni kostot dhe ku të blini

Çmimi i jabuti tinga dhe piranga: shikoni kostot dhe ku të blini
Wesley Wilkerson

Çmimi dhe çfarë duhet të dini përpara se të blini

Breshka është një zvarranik i egër, çmimi i saj varion nga 500,00 dollarë deri në 800,00 dollarë, në varësi të rajonit tuaj. I përket familjes testudinidae dhe gjinisë Chelonoidis, në rastin e breshkës, ose familjes Chelonoidis denticulata, në rastin e breshkës, duke plotësuar dy speciet vendase në Brazil. Breshkat kanë nevoja specifike që duhen respektuar në mënyrë që të kenë cilësi të jetës gjatë gjithë rrugëtimit të tyre të gjatë të jetës, pasi mund të jetojnë 80 vjet ose më shumë.

Megjithëse letargjike, është një kafshë që ka zakon të duke ecur mjaftueshëm, gjë që kërkon hapësirë ​​për këtë aktivitet. Edhe pse e qetë, breshkës nuk i pëlqen të jetë vetëm larg, përkundrazi, kontakti dhe shoqëria janë thelbësore për shëndetin e kësaj kafshe dhe e pengojnë atë të bjerë në depresion. Ishe kurioz? Vazhdoni me këtë artikull dhe mësoni më shumë detaje.

Para se të blini një breshkë, duhet ta dini këtë!

Mos harroni, një breshkë nuk është një kafshë shtëpiake, domethënë, nuk është zbutur për të jetuar mes njerëzve. Nevojat tuaja janë ato të një kafshe të egër, ndaj përgatituni të investoni në koston e jetesës së breshkës dhe ndiqni këshillat e mëposhtme për të bërë një blerje të ligjshme.

A mund të blej ndonjë lloj breshke legalisht?

Përgjigja për pyetjen e mësipërme është jo. Në Brazil lejohet vetëm blerja e breshkavepër të ruajtur temperaturën e trupit dhe përthithjen e vitaminës D, e cila ndihmon në përthithjen e kalciumit, është një hapësirë ​​e hapur, ku breshka bëhet pre e lehtë për kafshët më të mëdha dhe madje edhe për trafikantët e kafshëve të egra. Mbajtja e breshkës tuaj afër jush është mënyra më e mirë për të garantuar sigurinë e kësaj kafshe shumë të urtë dhe të rrezikuar.

Breshkat tinga dhe piranga, specie të urta që kanë nevojë për mbrojtje!

E pamë në këtë artikull se sa shumë duhet përkujdesur kjo specie, përveç brishtësisë së përmasave të saj, kanë nevojë për vëmendje edhe për sa i përket trajtimit, pasi kanë veçori që duhen pasur. ndjekur për mirëqenien e tyre. Gjithashtu u tregua çmimi për të mbajtur një breshkë, çfarë duhet për të rritur kafshën në mënyrën më të mirë të mundshme, nga detajet e deri te krijimi i habitatit ideal për ta pritur atë, si ushqimi dhe mënyra e jetesës.

The teksti tërhoqi vëmendjen edhe për trafikimin e kafshëve të egra dhe përgjegjësinë që secili duhet t'i japë fund një herë e përgjithmonë. A do të kujdesemi për kafshët e egra së bashku? Ka ende kohë për t'i shpëtuar!

me origjinë në vend, siç është rasti i breshkës dhe breshkës, të vetmet specie vendase, për sa kohë që janë të legalizuara. Dhe mënyra e duhur për ta bërë këtë blerje është përmes një qendre mbarështuese legale të autorizuar nga IBAMA, organi përgjegjës në Brazil për rregullimin e mbarështimit në robëri. që nënkupton karakteristika specifike për të jetuar në këtë terren, si për shembull të kesh një formë thundre më të rrumbullakosur dhe putra me thonj. që ndihmojnë lëvizjen në tokë, duke siguruar më shumë qëndrueshmëri dhe ekuilibër gjatë ecjes.

Blerja nga vende pa origjinë është një krim

Si blerja dhe shitja e paligjshme e një kafshe të egër konsiderohet një krim mjedisor, i përshtatur si trafikim kafshësh dhe mund të sjellë nga gjashtë muaj deri në një vit burg, sipas ligjit brazilian.

Nëse keni ndërmend të blini një breshkë, kërkoni vendpushimin e legalizuar, pasi vetëm në këto vende është e mundur të blini kafshë të rritura në mënyrën e duhur dhe me një certifikatë autorizimi të dhënë. nga IBAMA.

Përveç marrjes së udhëzimeve për kujdesin e nevojshëm për mbarështimin shtëpiak të kësaj kafshe, blerja e kafshëve të legalizuara ndihmon edhe në luftimin e shitjes së paligjshme të kafshëve të egra. Nëse dini për ndonjë kafshë të egër që shitet ilegalisht, raportojeni atë nëpërmjet Linjës së Gjelbër, të krijuar nga Ibama për të marrë raporte për trafikim të paligjshëm. Thirrninë 0800 0618080, nga e hëna në të premte, nga ora 7 e mëngjesit deri në 7 pasdite.

Mos paguani çmimin e breshkës nëse nuk mund ta rritni një të tillë!

Pavarësisht nga lloji i jabuti, piranga apo tinga, pasi ky zvarranik të largohet nga natyra, ai nuk mund të rritet më jashtë, pasi do të ketë nevojë për një temperaturë të kontrolluar midis 27ºC dhe 30ºC dhe kjo mund të arrihet vetëm me blerja e nje terrariumi, hapesire e pershtatshme per krijimin e kesaj kafshe.

Por investimi nuk ndalet me kaq, duhet ti shtohet cmimit te breshkes edhe shpenzimi me te gjithe dokumentacionin dhe tarifen e paguar Ibama. për vërtetimin e blerjes; çmimi i aksesorëve për përbërjen e terrariumit, të tilla si strofkat, llambat për ngrohje të hapësirës, ​​ushqimi dhe takimet veterinare, nëse është e nevojshme. Gati për investimin? Mos i humbisni këshillat që do të jepen në temat e mëposhtme.

Çmimi i breshkës dhe ku të blini

Tani që e dini që blerja duhet të bëhet nga një kultivues ligjor , bëjini të ditur nëse në Ibama në rajonin tuaj ose në dyqanet e kafshëve për mbarështuesit ekzistues. Dijeni se nuk është i lirë, megjithatë, ky kujdes do të sigurojë që të keni një kafshë të shëndetshme, të rregulluar që nuk është keqtrajtuar. Shikoni!

Çmimi i breshkës dhe breshkës

Nëse jeni një nga ata të apasionuar pas kafshëve ekzotike, breshka dhe breshka mund të jenë ndër të preferuarat tuaja. Breshka e kuqe (Chelonoidis carbonaria), quhet gjithashtuBreshka me këmbë të kuqe ose breshkë me këmbë të kuqe, ka një karapacë me dizajne gjeometrike dhe pika të kuqe si në luspat e kokës ashtu edhe në putrat.

Lloji tjetër vendas në Brazil, breshka (Chelonoidis denticulata ), ka karakteristika të ndryshme, duke filluar nga madhësia që mund të arrijë nga 70 cm në një metër dhe të peshojë 60 kg, kur është e rritur, shumë më e madhe se piranga, e cila nuk i kalon 55 cm dhe peshon deri në 12 kg. Ngjyra e guaskës është gjithashtu e ndryshme, ajo ka tone të verdhë në njollat ​​e trupit dhe në pllakat e thundrës.

Çmimi i njërës prej këtyre breshkave legale varion nga 500,00 dollarë deri në 800,00 dollarë, në varësi të rajonit. Jini të kujdesshëm ndaj vlerave nën këtë, pasi ato ndoshta nuk vijnë nga vendet e shumimit të regjistruara nga Ibama.

Çfarë ndikon në çmimin e një breshke?

Çmimi mund të ndryshojë sipas rajonit ku është blerë dhe mbarështuesit. Përveç kësaj, gjatë shitjes së një breshke të legalizuar, vlera e certifikimit të kësaj kafshe i shtohet dhe tarifa i paguhet Ibama, organi i rregulluar për lirimin e shitjes.

Multivuesit e rregulluar mund të paguajnë edhe për transportin e breshkës në pronari i ri, që shpesh nënkupton kostot e biletave të fluturimit. Përveç kësaj, ata zakonisht bëjnë një shitje të martuar me sendet e nevojshme, si terrarium, ushqim dhe vitamina. Mesatarisht, këto çmime janë të balancuara, ajo që ndryshon shumë janë çmimet e vendosura nga shitësit ilegal, shmangni, pasi kjopërbën një krim të trafikut të egër.

Ku mund të blini një qenush breshkë të legalizuar?

Ibama autorizoi pesë baza legale mbarështimi në të gjithë vendin në një përpjekje për të penguar trafikimin e kafshëve të egra. Vetëm robërit e rregulluar janë të licensuar për mbarështimin dhe shitjen e breshkave vendase, pasi ato lindin në robëri, prandaj nuk kalojnë traumën e marrjes nga natyra, siç ndodh në trafikim.

Për të gjetur se cilat janë këto të shumimit faqet dhe ku janë, merrni informacion nga Ibama në rajonin tuaj. Pesë të licencuara për mbarështimin dhe shitjen e breshkave janë të përhapura në Bahia, Pernambuco, São Paulo dhe Paraná. Mënyra më e thjeshtë për të bërë blerjen është duke kontaktuar drejtpërdrejt seleksionuesin më të afërt. I gjithë procesi kryhet atje, nga blerja deri te dorëzimi.

Shiko gjithashtu: Gjarpri i fjetur: Shihni nëse është helmues, madhësinë, karakteristikat dhe më shumë!

Kostoja e jetesës për një breshkë të re dhe të rritur

Në temat vijuese do të mësoni gjithçka që ju nevojitet për të investoni për të krijuar një breshkë sipas nevojave të tij. Kështu, ai do të rritet i shëndetshëm dhe i lumtur. Nëse kujdeseni mirë për kafshën tuaj, ajo do të jetojë shumë vite pranë jush.

Çmimet e ushqimit të breshkës

Çmimi i një ushqimi breshkash prej 200 gramësh varion nga 33,00 dollarë deri në 40,00 dollarë. Breshkat gjithashtu kanë nevojë për plotësim të vitaminës D3, me kalcium, për shëndetin e kockave të karapisë së tyre, çmimi mesatar është 60,00 dollarë.

Përveç kësaj, breshkat gjithashtuushqehet me fruta, fara, lule, mish të kafshëve të vogla të ngordhura, si dhe me insekte. Në varësi të sasisë së ushqimit që jepni, kostoja mesatare në muaj nuk duhet të kalojë 50,00 dollarë. Duke investuar në një dietë të ekuilibruar, breshka juaj do të ketë forcën dhe vitalitetin për të jetuar shumë histori pranë jush.

Çmimi i terrariumit për breshkat

Nëse keni vendosur të blini një breshkë, dijeni se i duhet një vend vetëm i tij, terrariumi. Duke bërë një kërkim në internet, mund të gjeni terrariume që fillojnë nga 250,00 dollarë, por ato janë të thjeshta dhe pa dekorim, si p.sh. shkurre/fshehje, bimësi, tokë e thatë për të gërmuar, ndarë me ujë për të formuar baltë, të cilën kjo kafshë e vogël. pëlqen, përveç llambave të ngrohjes.

Një tjetër opsion janë ato të dekoruara paraprakisht që mund të kushtojnë deri në 2000,00 dollarë. Është gjithashtu e mundur të blini terrarium në të njëjtin vend shumimit ku keni blerë breshkën tuaj. Në këtë mënyrë, ata tashmë dërgojnë paketën e plotë dhe ju kursejnë kohë me kërkimin dhe montimin e shtëpisë së breshkës.

Çmimi i dekorimit të terrariumit

Nëse doni të montoni terrariumin, bëhuni frymëzuar nga artikujt e mëposhtëm dhe shikoni se si mund ta bëni hapësirën më interesante për t'ju argëtuar. Bari sintetik 24,00 dollarë (23 X 23 cm); luan nga 50,00 dollarë (28 X 28 X 42 cm); gur dekorativ 25,90$ (6 kg); shtëpi lojërash + ushqyes + pije 235,00 dollarë; sipërfaqe e tokës 4,50 dollarë (3 kg); substrate $36.00 (12 litra).

Investoni gjithashtu në vegjetacion duke vendosur bimëbimë natyrale si çikorja, çikorja, luleradhiqe, kështu që breshka juaj nuk rrezikon të hajë bimë artificiale dhe të sëmuret apo edhe të vdesë.

Çmimet e llambave ngrohëse

Ky është një detaj shumë i rëndësishëm për mirëqenien e breshkës, e cila duhet të përdorë temperaturën e mjedisit për ekuilibrin e saj fiziologjik. Deri në moshën tre vjeç, terrariumi duhet të mbajë një temperaturë midis 24,5 dhe 27,5 gradë, e cila arrihet përmes një termostati, të lidhur me llambën ngrohëse.

Llampa terrariumi qeramike duke filluar nga 39,90 dollarë; termostat gjithashtu duke filluar nga 39,90 dollarë; Llamba UVB 5.0 – 13 w Çmimi mesatar 49.50$, duhet të ndizet për një periudhë prej një ore/ditë në kohën e ushqyerjes. Për të shmangur aksidentet, vrima duhet të hiqet ndërsa llamba është ndezur. Është gjithashtu e mundur të ngrohni terrariumin me gurë ngrohës, të cilët fillojnë nga 115,00 dollarë.

Shiko gjithashtu: Çmimi i qenve boksier: shikoni vlerën, ku të blini dhe kostot!

Çmimi i strofullave dhe vendeve të fshehta për breshkat

Breshka është një zvarranik që i pëlqen të flejë në errësirë, për këtë arsye, është kaq e rëndësishme të dekoroni terrariumin me strofulla dhe hapësira ku ai mund të strehohet dhe të izolohet, veçanërisht nëse keni breshka të tjera që jetojnë në të njëjtën hapësirë.

Gropat mund të blihen në tregu nga 50,00 dollarë, dhe ka opsione për komplete më të përpunuara që sjellin elementë të tjerë të rëndësishëm me gropën, si p.sh. ushqyesin dhe luginën e ujit që breshka të ushqehet dhe të ftohet,çmimi 150,00 dollarë. Ia vlen një kërkim i mirë në internet, pasi ka edhe shumë promovime. Mbani një sy.

Kostoja e konsultimit te veterineri

Shëndeti i kafshës suaj është i paçmuar, kështu që gjëja më e rëndësishme është të siguroheni që ai të ketë kujdes të mirë. Në këtë moment ia vlen të kërkoni një indikacion dhe nëse nuk njihni dikë, mësoni për klinikën dhe çfarë thonë për veterinerin përmes kanaleve të komunikimit.

Për sa i përket çmimit të konsultës, vlera mesatare është rreth 200,00 dollarë, por ka shumë variacione çmimesh, si për më pak ashtu edhe për më shumë, në varësi të qytetit dhe rajonit ku ofrohet shërbimi. Jepini kafshës suaj të gjithë kujdesin dhe vëmendjen e nevojshme.

Çfarë duhet të dini përpara se të blini një breshkë të vogël

Të bukura dhe simpatike, breshkat janë kafshë të egra, prandaj kanë nevojë për autorizim nga Ibama për të të blihet. Ndryshe, ngre trafikun e kafshëve të egra! Ky zvarranik i vogël ka veçori që duhen respektuar për të jetuar shëndetshëm. Shikoni më shumë këshilla për këtë djalë të vogël që mund të jetojë deri në 100 vjet.

A duhet të bëjnë banja dielli breshkat?

Breshka ka nevojë për diell dy deri në tre herë në javë për të aktivizuar vitaminën D në trupin e saj, një element thelbësor për ruajtjen e kalciumit në kocka, duke e lënë atë të shëndetshëm. Nëse zvarraniku jeton në një mjedis shtëpiak, larg natyrës, do të duhet të ketëllambat speciale që garantojnë temperaturën e duhur dhe në këtë mënyrë parandalojnë zbutjen e bykut.

Shëndeti fizik dhe emocional do të varet nga kjo ngrohje, përndryshe, ajo mund edhe të sëmuret dhe të dobësohet imuniteti. Serelepe, breshkës i pëlqen të hajë, të fshihet dhe të ndërveprojë, qoftë me pronarin e saj apo me breshka të tjera aty pranë. Prandaj, përveç ngrohtësisë së dashurisë suaj, garantoni të gjithë ndriçimin që ai ka aq shumë nevojë.

Terrariumi për breshkën duhet të jetë i madh

Megjithëse breshka njihet si e ngadaltë , kjo Kafsha është gjithmonë aktive, duke ecur përpara dhe mbrapa në kërkim të ushqimit. Prandaj, është e rëndësishme që ai të ketë hapësirë ​​dhe elementë për të bashkëvepruar.

Rekomandohet që gjerësia e terrariumit të jetë 10 herë më e madhe se guaska e breshkës dhe gjashtë herë gjatësia, ndërsa lartësia e rekomanduar është që ka të paktën 50 cm që të mos ikë. Nëse shtoni më shumë zvarranikë në terrarium, shtoni më shumë hapësirë ​​duke përdorur të njëjtin proporcion.

Breshkat nuk mund të jenë të lira në oborrin e shtëpisë

Breshkat nuk mund të jetojnë në një mjedis me një dysheme të qetë si ajo të një apartamenti, për shembull, sepse kjo e bën atë të rrëshqasë dhe të mos jetë në gjendje të balancojë. Gjëja ideale është që mund të mbjellë putrat, qoftë në tokë, qoftë në bar, edhe nëse është sintetike, siç është rasti me terrariumet e bëra vetë.

Oborri i shtëpisë, pavarësisht se ka hapësirë ​​për shëtitje që ky zvarranik e do kaq shumë dhe diellin i duhet
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.