Dachshund me flokë të gjatë: çmimi, veçoritë, si të kujdeseni dhe më shumë!

Dachshund me flokë të gjatë: çmimi, veçoritë, si të kujdeseni dhe më shumë!
Wesley Wilkerson

Njihuni me Dachshund-in e bukur me flokë të gjatë

A keni dashur ndonjëherë një qenush si ky? Qeni Daschumd me flokë të gjatë, i njohur që në mesjetë, është mjaft kurioz dhe shumë njerëz e njohin si Dackel ose Teckel. Daschund, përveçse miqësore, ka një fytyrë të adhurueshme dhe sjell lumturi dhe psherëtima kudo që shkon!

Shumica e tutorëve janë krenarë që kanë një kafshë shtëpiake si kjo. Nëse dëshironi të keni një Daschund me flokë të gjatë, në këtë artikull do të mësoni se si të kujdeseni për këtë kafshë. Përveç kësaj, do të njiheni edhe me disa kuriozitete për këtë kafshë shtëpiake të bukur dhe do të zbuloni të gjitha detajet për ta rritur atë në mënyrën më të mirë të mundshme. Le të shkojmë?

Karakteristikat e dachshund-it me flokë të gjatë

Për të filluar, tani do të dini se cilat janë karakteristikat kryesore të qenushit Dachshund me flokë të gjatë. Ju do të dini detajet fizike të kafshës shtëpiake, historinë e saj, si të kujdeseni për leshin e saj dhe informacione të tjera interesante. A duhet të fillojmë?

Origjina dhe historia e Dachshund-it me flokë të gjatë

Qeni Dachshund me flokë të gjatë është një kafshë me origjinë nga Gjermania, megjithatë, ka raporte për ekzemplarë të gjetur qindra vjet më parë ne Egjipt. Sipas historisë, gjatë Mesjetës, qentë e ardhur nga qentë Braco ishin të shkëlqyer në gjueti. Pra, ishte nga këto origjinë që qeni Dachshund u pjell. Ai ka qenë gjithmonë një kafshë me këmbë të shkurtra, e njohur si një i shkëlqyere nevojshme.

Kuriozitete për Dachshund-in me flokë të gjatë

Deri më tani, keni mësuar shumë gjëra interesante për qenin Dachshund me flokë të gjatë. Tani do të zbuloni disa fakte argëtuese rreth tij. Këto gjëra të vogla kanë të bëjnë me temperamentin dhe aftësitë e qenit. Tani e tutje, ju mund të bëheni një ekspert dachshund me flokë! Le të shkojmë?

Ata mund të jenë qen të shkëlqyer gjuetie

Siç e keni lexuar tashmë në këtë artikull, qentë Dachshund me flokë të gjatë janë qen të shkëlqyer gjuetie. Kjo është për shkak se kafshët ishin krijuar në mënyrë anatomike për të qenë në gjendje të gërmojnë dhe të gërmojnë në tokë. Për këtë arsye, trupi i kafshës është i gjatë, kompakt dhe relativisht muskulor.

Përveç kësaj, ndjenja e nuhatjes së dachshunds është më e mprehtë, kështu që raca konsiderohet inteligjente dhe mund të shpenzojë disa orë duke shpuar tokën në kërkimi i insekteve dhe kafshëve të tjera. Për të gjitha këto arsye, qeni është i shkëlqyer në gjueti.

Ata janë qen të ndjeshëm dhe inteligjentë

Në fakt, qeni Dachshund është i ndjeshëm dhe inteligjent. Në disa vende, kafshët shtëpiake thirren për të gjetur kafshë të lënduara, sepse përmes inteligjencës së saj, ajo është në gjendje të kapë të dhëna gjaku! Përveç kësaj, ai mund të jetë me temperament dhe, për rrjedhojë, ka reputacionin e të qenit i ndjeshëm.

Kjo për shkak se qeni tenton të lidhet me pronarin dhe, nëse nuk është i trajnuar mirë, mund të bëhet i disponueshëm, është xheloz.që tenton të leh. Këta qen kanë gjithashtu shprehje simpatike të fytyrës, gjë që është një nga arsyet e reputacionit të tyre për të qenë të ndjeshëm.

Raca Dachshund u krijua për gjuetinë e baldosve

Siç e dini tashmë, qeni Dachshund gjatë -me flokë, është një kafshë gjuetie, me nuhatje të mprehtë dhe shumë inteligjente. Por, a e dini se këta qen janë krijuar për të gjuajtur baldos? Historia është shumë interesante. Raportet thonë se qentë janë përdorur për këtë qëllim shumë vite më parë.

Vlen gjithashtu të theksohet se baldosa dhe lundërza janë kafshë shumë më të mëdha se qentë Dachshund! Impresionuese, apo jo?

Është një qen mjaft kokëfortë

Pavarësisht të gjitha këtyre cilësive, nuk është dëm të kesh një të metë të vogël, apo jo? Qeni Dachshund me flokë të gjatë është një kafshë shumë "kokëfortë"! Kjo do të thotë, trajnimi i një qenush si ai është shumë punë për trajnerët dhe tutorët. Megjithatë, një këshillë e vlefshme është të përdorni ushqime meze dhe fjalë pozitive kur stërvitni kafshën shtëpiake, përveçse keni shumë durim dhe këmbëngulje! Për më tepër, dashuria dhe përkushtimi me siguri do t'ju bindin!

Qeni Dachshund me flokë të gjatë: një kafshë e adhurueshme dhe e dashur!

Ju keni parë në këtë artikull shumë informacione interesante për qentë Dachshund me flokë të gjatë! Deri tani keni mësuar se si të kujdeseni për një kafshë të vogël si kjo dhe keni parë se sa e adhurueshme mund të jetë dhe, në të njëjtën kohë, kokëfortë! Mësuat edhe ju se këtoqentë kanë një histori interesante.

Shiko gjithashtu: Macja gërhitë kur merr frymë? Shihni shkaqet dhe si të ndaloni

Këta gjuetarë të adhurueshëm mund t'u sjellin shumë gëzim tutorëve, pasi përveçse janë të dashur, ata janë qen që mirëpresin fëmijët dhe kafshët e tjera shtëpiake, megjithëse disa ekzemplarë janë xhelozë. Me gjithë informacionin që keni parë deri më tani, tani është më e lehtë të reflektoni nëse i keni vërtet kushtet për të krijuar një qen të vogël të adhurueshëm si ky.

Hunter. Përveç kësaj, nga vitet 1980, kafsha u bë gjithashtu një qen shoqërues.

Madhësia dhe pesha e dachshund-it me flokë të gjatë

Madhësitë e qenit Dachshund me flokë të gjatë ndryshojnë dhe kafsha është nuk matet me peshë, por me perimetër kraharor, sipas standardeve të vendosura nga organet mbrojtëse të racës. Madhësitë janë: Standard, Miniaturë dhe Kaninchen. Meshkujt standardë janë nga 37 cm në 47 cm, dhe femrat nga 35 cm në 45 cm. Nga ana tjetër, qentë meshkuj në miniaturë janë nga 32 cm deri në 37 cm dhe femrat nga 30 cm deri në 35 cm.

Nga ana tjetër, qentë meshkuj Kaninchen kanë gjatësi nga 27 cm deri në 32 cm, ndërsa femrat nga 25 cm cm deri ne 30 cm. Çdo metrikë jashtë këtyre standardeve mund të konsiderohet si mbipeshë ose nënpeshë.

Pallto e Dachshund me flokë të gjatë

Palltoja e Dachshund me flokë të gjatë është e lëmuar, e lëmuar, e gjatë dhe përmban një shtresë të poshtme. Kafsha mund të ketë disa ngjyra të modeluara në të kuqe, me një njollë të vogël të bardhë në gjoks. Qentë me njolla kanë gjithmonë një bazë të zezë ose kafe të errët. Ka edhe ekzemplarë brindle.

Jetëgjatësia e Dachshund-it me flokë të gjatë

Qeni Dachshund është një kafshë e vogël që mund të jetojë nga 12 deri në 16 vjeç. Këlyshi do të jetë në gjendje të shoqërojë tutorin për shumë vite. Pra, mbani në mend se sa shumë do t'ju duhet t'i kushtoni Dachshund-it. Vlen të theksohet se kafsha do të arrijë jetëgjatësinë e saj vetëm nëse pronaripërkushtohu për t'i ofruar ushqim të mirë, kujdes për dinjitetin e kafshës shtëpiake, përveç dashurisë dhe dashurisë.

Personaliteti i Dachshund-it me flokë të gjatë

A do ta dini nëse qeni Dachshund është një kafshë e vogël e qetë ose e irrituar? A është ai me humor apo i lehtë për t'u bërë? Më pas do të mësoni gjithçka për personalitetin e kësaj kafshe të mrekullueshme. Ju gjithashtu do të dini nëse ai është i zhurmshëm ose i zhurmshëm dhe do të mësoni për pajtueshmërinë e tij me kafshët e tjera. Ndiqni:

A është e zhurmshme apo e çrregullt dachshund-i me flokë të gjatë?

Kelyshi Dachshund është një kafshë që nuk bën zhurmë dhe nuk priret të jetë as e çrregullt. Është një qen i qetë që nuk është as hundëz dhe as tepër kurioz. Është një qen i vogël që e kalon pjesën më të madhe të kohës duke fjetur, duke luajtur në heshtje ose duke mbajtur shoqëri me tutorët e tij.

Një sjellje tjetër e zakonshme është fakti që dachshund-i me flokë të gjatë ndjek pronarin. Madje ka raste të rralla kur qentë kanë hiperaktivitet dhe kjo kulmon tek qentë me disa probleme në sjellje.

Pajtueshmëria me kafshët e tjera

Qeni Dachshund është i dashur, i hapur dhe miqësor. Ai shkon mirë me qentë e tjerë dhe mund të miqësohet me kafshë të specieve të tjera. Si një qen i vogël dhe i dashur, kini kujdes kur prezantoni kafshën tuaj me të tjerët, pasi Daschshunds janë qen territorialë dhe me temperament.

Ju mund të fillonitestimi i të dyve ende në zinxhir dhe afrimi me qentë pasi gjuha e trupit të tyre demonstron qetësi dhe pranueshmëri. Ju mund ta bëni këtë lloj testi duke e prezantuar qenin me specie të tjera, si p.sh. pranon të huajt. Ai madje mund të jetë i sjellshëm dhe të bëjë miq lehtësisht. Mund të ndodhë që qeni të fillojë të leh në prani të të huajve, por sapo e kupton se vizitori është mik i pronarit, ai bëhet i hapur.

Përveç kësaj, kafsha e vogël mund të bjerë në ankth. në prani të njerëzve të reja, kështu që mund të bëhet pak i bezdisshëm, duke kërcyer dhe lëpirë vizitën. Është e rëndësishme që tutori ta mësojë qenin të pranojë njerëz të rinj. Në këtë mënyrë kafsha shtëpiake është më e qetë dhe po ashtu edhe vizita.

Shiko gjithashtu: Libri i gatimit për ushqimin e qenve: shikoni më të mirët!

A mund të qëndroni vetëm për një kohë të gjatë?

Qeni mund të lihet vetëm, por nuk rekomandohet që ai të ekspozohet në periudha të gjata vetmie. Megjithatë, nuk ka probleme kur mësuesi dëshiron të dalë në punë, të shkojë në palestër ose kolegj, për shembull, duhet ta lërë vetëm për një pushim të shkurtër.

Kjo sepse qeni Dachshund është miqësor nga natyra, ai nuk është nervoz ose agresiv dhe ka një temperament të ekuilibruar. Ajo që mund të ndodhë është që qeni është duke gjuajtur insekte ose duke eksploruar shtëpinë ndërsa është vetëm. Pra, lini gjithmonë një lodër pranë tijkështu që ju mund të argëtoheni.

Çmimet dhe kostot e Dachshund-it me flokë të gjatë

Blerja e një qeni Dachshund me flokë të gjatë kërkon shumë përgjegjësi. Për t'u siguruar që të kesh një qen si ky ia vlen vërtet, duhet të kontrollosh vlerat dhe kostot e përfshira në të paturit e një qeni Dachshund. Mësoni tani për çmimin dhe kostot për të pasur një qenush si ky.

Çmimi i një dachshund me flokë të gjatë

Blerja e një dachshund me flokë të gjatë zakonisht kushton rreth 2,000 dollarë realë dhe, zakonisht, qentë nga lukuni të specializuara janë tashmë të vaksinuar dhe i dorëzohen pronarit.

Mund të gjeni një ndryshim të vogël në çmimet e shitjes së qenit Dachshund me flokë të gjatë, në varësi të mënyrës se si mbarështuesi kryen mbarështimin, madhësisë së pjellërave dhe rajonit ku ndodhet rritësi.

Ku mund të blej një qen Dachshund me flokë të gjatë?

Mund të blini një qenush Dachshund me flokë të gjatë nga pronarë të tjerë që rriten lirisht, ose mund ta blini nga një rritës. Varet nga ju që të zgjidhni se cili është alternativa më e mirë për ju.

Ju mund t'i gjeni detajet e kontaktit për këta mbarështues në disa faqe interneti ku imazhet e qenve ndahen me detajet e kontaktit të lukunës për ballë -vizita në fytyrë. Kushtojini vëmendje: mos blini qen në panaire në rrugë të paautorizuara nga bashkia juaj, ose nga duart e njerëzve të panjohur dhe të dyshimtë.

Shpenzimet e të ushqyerit

kostot e të ushqyerit të Dachshund-it tuaj me flokëgjatë do të varen nga investimet e pronarit. Qentë mund të ushqehen me racione të importuara ose organike që kushtojnë midis 250,00 dhe 450,00 dollarë për një qese 20 kg.

Mësuesi mund të investojë gjithashtu në pasta dhe ushqime me cilësi të mirë që do t'i shtohen racioneve. Këto ushqime të shijshme ndryshojnë në vlerë, por mund të blihen nga 8,00 dollarë realë.

Kini kujdes për ushqimin e qenve me cilësi të ulët, pasi qeni mund të ndihet i pangopur, duke pasur nevojë të ushqehet me porcione më të mëdha racion. Prandaj, vlerësoni ushqimin e mirë dhe ushqimin cilësor.

Vaksinimet dhe kostot veterinare

Daksha me flokë të gjatë është një kafshë që nuk ka tendencë të sëmuret, kështu që kostot veterinare mund të ndryshojnë. Gjithsesi qeni duhet të vizitojë profesionistin për të kontrolluar shëndetin e tij.

Në këto raste vizita te veterineri duhet të jetë e përsëritur. Në përgjithësi, konsultimet kushtojnë rreth 120,00 dollarë. Gjithashtu, tutori nuk mund të harrojë për vaksinimin. Dachshundët me flokë të gjatë duhet të vaksinohen gjithashtu kundër sëmundjes, disa lloje të leptospirozës, parvovirusit, koronavirusit, hepatitit infektiv të qenit, adenovirusit dhe parainfluencës. Çdo dozë e vaksinës zakonisht kushton rreth 100,00 dollarë dhe duhet të jetërinovohet çdo vit.

Shpenzime të tjera: lodra, shtëpi dhe aksesorë

Qentë Dachshund me flokë të gjatë duan të luajnë dhe, mbi të gjitha, të gjuajnë. Investoni në lodra që mund t'i fshehni që qeni t'i gjejë. Ju gjithashtu mund të investoni në qilima interaktive. Ato kushtojnë rreth 110,00 dollarë dhe janë një opsion i shkëlqyeshëm.

Lukunitë për këto kafshë duhet të jenë komode dhe me përmasa mesatare. Investoni në shtëpi prej pelushi, sepse ato janë komode dhe komode! Përveç kësaj, kërkohen disa aksesorë, të tillë si një jakë me parzmore. Ato kushtojnë rreth 50,00 dollarë.

Mësuesi duhet të investojë në burime uji dhe ushqyes të oborrit të shtëpisë, të cilat kushtojnë midis 40,00 dhe 100,00 dollarë, në varësi të shijes personale të mësuesit për të vlerësuar cilësinë. Gjithashtu investoni në lopata dhe dyshekë tualeti. Ka lopata dhe dyshekë të disponueshme që kushtojnë 15,00 dollarë secila.

Kujdesi për qenin me flokë të gjatë

Qeni Dachshund me flokë të gjatë është një kafshë që kërkon kujdes. Tani do të flasim për kujdesin e këlyshëve, cilat janë sasitë e duhura të ushqimit, si të kujdesemi për pallton, thonjtë dhe dhëmbët. Shihni:

Kujdesi për këlyshët Dachshund me flokë të gjatë

Qeni Dachshund, duke qenë kaq miqësor, nuk do ta ketë problem t'i lejojë tutorët të trajtojnë këlyshët e tyre. Megjithatë, nuk këshillohet që këlyshët të largohen nga prania e nënës së tyre përpara se të mësojnë të hapen.sytë e tyre dhe të ecin vetë, sepse duhet të ndiejnë ngrohtësinë e nënës, duke u ushqyer gjithmonë me gji.

Por, nëse keni ndërmend të adoptoni një dachshund me flokë të gjatë, nuk këshillohet ta lani qenushin nga pallto. Së paku derisa të plotësojë 3 muaj jetë. Përveç kësaj, ai mund të fillojë fazën e shkëputjes nga gjiri nga java e tetë, kur duhet të fillojë të hajë pasta të shëndetshme ushqimore.

Sa duhet ta ushqej këtë qen?

Qeni Dachshund me flokë të gjatë është në përmasa të vogla dhe, për rrjedhojë, nuk është një kafshë që ha shumë. Gjithashtu, ai mund të bëhet i trashë më lehtë se racat e tjera të qenve. Prandaj, mësuesi duhet të marrë sasinë e ushqimit, mundësisht një racion cilësor në porcionin prej 60 g në drekë dhe darkë.

Plotësoni dietën tuaj edhe me pasta ushqyese, por kini parasysh përmbajtjen e yndyrës nga këto suplemente dhe gjithmonë kërkoni ato më cilësoret! Ju gjithashtu mund t'i ofroni kafshës suaj ushqime natyrale, të tilla si karota, patate dhe banane, për shembull.

A ka nevojë kjo race për shumë aktivitet fizik?

Qentë Dachshund me flokë të gjatë janë kafshë që nuk kanë nevojë të praktikojnë shumë aktivitet fizik. Në mënyrë ideale, mësuesi duhet të marrë kohë për të luajtur me kafshën e tij. Nëse është e mundur, është interesante që aktivitetet interaktive, shëtitjet dhe vrapimet përfshihen në rutinën e tutorit, pasi janë qen të shkëlqyer.Kompania.

Mësuesi mund të luajë me kafshën për 45 minuta në ditë dhe ta marrë atë për shëtitje për 35 minuta. Prandaj, ai duhet të rezervojë rreth 1 orë e 30 minuta në ditë për t'i kushtuar vëmendje kafshës shtëpiake. Idealja është t'i lini me lodra që simulojnë gjuetinë, në mënyrë që edhe ata të luajnë vetëm.

Kujdesi i flokëve Dachshund me flokë të gjatë

Qeni Dachshund me flokë të gjatë është një qen i vogël që duhet të kujdeset përsa i përket shtresës së tij. Tutori mund të fillojë duke përdorur produkte me cilësi të mirë si sapun, shampo dhe kondicionerë. Gjatë çdo banje, mësuesi mund të zgjidhë pallton e kafshës shtëpiake dhe ta krehë me kujdes.

Furça duhet të bëhet shpesh për dachshundët me flokë të gjatë, pasi larja është thelbësore. Pronari mund të investojë gjithashtu në makina prerëse për të prerë disa nga qimet e tij të tepërta.

Kujdesi për thonjtë dhe dhëmbët e dachshund-it me flokë të gjatë

Thonjtë dhe dhëmbët e qenit janë pjesë që gjithashtu duhet të të kujdeset. Tutori mund të lajë dhëmbët e qenit tri herë në javë. Për ta bërë më të lehtë larjen, kërkoni furça të përshtatshme për qentë. Mund të gjeni pasta dhe furça dhëmbësh në dyqanet e kafshëve shtëpiake.

Sa i përket thonjve, mund të blini një makinë prerëse. Sigurohuni t'i prisni në buzë të kallirit në mënyrë që qeni të mos ndjejë dhimbje. Ju mund t'i prisni thonjtë e kafshës suaj një herë në javë, ose siç e ndjeni se është
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.