Hotel për macet: shikoni përfitimet, çmimin dhe këshilla të rëndësishme

Hotel për macet: shikoni përfitimet, çmimin dhe këshilla të rëndësishme
Wesley Wilkerson

Një hotel për macet është një ide e mirë

Nënat dhe baballarët e kafshëve shtëpiake sigurisht janë përballur me situatën që duhet të largohen nga shtëpia më gjatë ose të shkojnë në një udhëtim dhe të mos kenë kush e lë kotelen gjatë kësaj periudhe. Edhe kjo është shumë shqetësuese dhe mund të bëhet një dhimbje koke dhe shumë stresuese për të dyja palët.

Epo, dijeni që ka një treg që po bëhet shumë i popullarizuar në mesin e tutorëve me gëzof që nuk mund t'i marrin gjatë udhëtimit. Ai treg janë hotelet e maceve. Në këtë artikull, do të zbuloni se çfarë është një hotel me mace, çfarë ofron, çmimet, avantazhet dhe shumë më tepër. Gëzuar lexim!

Dyshime për hotelet me mace

Shumë dyshime lindin kur bëhet fjalë për hotelet me mace, në fund të fundit, kjo nuk është një temë e njohur gjerësisht, kështu që shumë njerëz nuk e kanë pasur ende mundësinë për të marrë pjesë ose për të përdorur shërbimet e tij. Pra, mësoni më shumë rreth hotelit për macet në temat e mëposhtme!

Çfarë është një hotel për mace?

Një hotel për macet është si një shtëpi e dytë për kafshët shtëpiake ose një lloj vendi ku macet do të kujdesen në mungesë të pronarit të tyre. Duke qenë një mjedis i sigurt dhe i besueshëm, është një hapësirë ​​e përkryer për të promovuar mirëqenien e maces dhe për t'i bërë ato të ndjehen të lumtur, të mbrojtur dhe të sigurt në mungesë të pronarëve të tyre.

Meqë është një hapësirë ​​e dedikuar për macet, ai synon tëpërgjegjësia e njerëzve të tjerë.

Duhet pak punë me transportin dhe kujdesin, por mund të jetë një përvojë shumë argëtuese dhe e veçantë të kesh kafshën tënde së bashku me ty, duke ndarë dhe shijuar momente të veçanta familjare.

Hoteli për mace mund të jetë një opsion i mirë për ju

Në këtë artikull, ju mund të kuptoni më shumë se si funksionon një hotel për mace. Ofron ushqim, lojëra, vëmendje 24-orëshe dhe kontakt të drejtpërdrejtë me pronarët, për t'u siguruar që kotelja të shijojë një qëndrim të mirë, edhe nëse është larg prindërve të saj njerëzorë.

Aq sa opsione të mira janë hotelet, gjithmonë jini të vetëdijshëm për atë që ofron hapësira, veçanërisht kur bëhet fjalë për shëndetin (si p.sh. veterinerët) dhe sigurinë (si ekranet mbrojtëse, në mënyrë që kotelja të mos përpiqet të arratiset). Për më tepër, zgjidhni një hapësirë ​​shumë higjienike dhe të cilës mund t'i besoni, pasi është djali juaj me katër këmbë që do të jetë atje —dhe, sigurisht, ju dëshironi më të mirën për të.

ofrojnë kushte që të plotësohen të gjitha nevojat e tyre themelore, duke përfshirë një dozë të mirë përkëdheljeje dhe dashurie nga punonjësit vendas.

Si funksionon hoteli për macet?

Siç e dini tashmë, macet janë kafshë jashtëzakonisht territoriale, të cilave u pëlqejnë hapësirat e tyre dhe të lira nga pushtuesit, pra nga macet e tjera, pasi ndjehen të kërcënuara prej tyre. Prandaj, ata kanë nevojë për hapësira ekskluzive. Përfshirë, kjo është krejtësisht e ndryshme për qentë, të cilët mund dhe duhet të lirohen me qen të tjerë për t'u shoqëruar, për të luajtur dhe për t'u argëtuar. Macet kanë nevojë për ekskluzivitet!

Përveç hapësirës së tyre, hotelet e mirë kanë lodra, qarqe macesh, ushqyes, shatërvanë pijesh, një rutinë të rregullt ushqimi dhe hidratimi, komunikim 24-orësh me pronarët për macen, 24- xhiro orare per kafshet dhe higjenen e ambjenteve qe macja do te frekuentoje gjate qendrimit aty.

Cilat jane perfitimet e akomodimit per macet?

Pronarët shpesh janë paksa zemërthyer kur largohen pa kafshët e tyre shtëpiake, por në një hotel mund të jeni më të qetë për disa arsye. Mes tyre, komunikimi mes hotelit dhe tutorit funksionon 24 orë në ditë, pra ai do të mund të dijë me detaje se si sillet dhe ndihet kotelja e tij, që tashmë është një lehtësim shumë i madh.

Përveç kësaj, në këto hapësira janë edhe kotelettë ruajtur në çdo kohë, ata janë në një vend të sigurt ku mund të luajnë sipas dëshirës dhe të kenë ushqim të monitoruar mirë nga profesionistët e hotelit, përveç shtretërve të rezervuar me gjithë komoditetin. Këto janë disa nga arsyet që shmangin shqetësimin e pronarëve.

Sa është çmimi i akomodimit në hotel?

Çmimet e hoteleve ndryshojnë shumë në varësi të qytetit në të cilin ndodhet objekti, periudhës së vitit dhe asaj që ofron. Në Sao Paulo, për shembull, gjatë pushimeve shkollore në dhjetor dhe janar, çmimet variojnë nga 70,00 dollarë deri në 120,00 dollarë (ditë).

Me një kërkim të shpejtë, mund të gjeni hotele të ndryshme me çmime dhe stile të ndryshme për të gjitha shijet dhe buxhetet. Zgjidhni atë që është më e mira për ju dhe shëndetin dhe mirëqenien e kafshës suaj.

Këshilla për zgjedhjen e hotelit më të mirë për macet

Ka disa hotele për kafshët shtëpiake atje, megjithatë, më parë duke rezervuar ndonjë hotel, është e nevojshme t'i kushtoni vëmendje disa detajeve shumë të rëndësishme që do të ndikojnë në shëndetin dhe mirëqenien e kafshës suaj gjatë qëndrimit tuaj. Shikoni cilat janë këto kërkesa.

Çfarë thonë klientët e tjerë?

Në përgjithësi, pronarët e maceve që kanë pasur tashmë përvojën e lënies së kafshëve shtëpiake në hotelet e maceve e kanë shijuar shumë këtë përvojë, veçanërisht pasi stafi dërgon shpesh lajme për macet. Disa qëndrime ofrojnë pamje nga kameraqë punojnë 24 orë në ditë, gjë që ndihmon për të vrarë dëshirën që pronarët ndjejnë për kotelet.

Një pikë tjetër që konsiderohet shumë pozitive për pronarët e maceve është se kafshët shtëpiake mbikëqyren dhe kujdesen gjatë gjithë kohës, duke marrë dashuri që nuk mund ta japin kur janë larg.

A ofron hoteli siguri për kafshën shtëpiake?

Që hoteli të konsiderohet një hapësirë ​​e sigurt, gjëja e parë që duhet t'i kushtoni vëmendje është nëse hapësirat janë të kontrolluara. Është e rëndësishme ta kontrolloni këtë, sepse nëse ky ekran mbrojtës nuk është i disponueshëm, kotelja juaj mund të ikë nga hoteli.

Kotelet janë kafshë shumë kurioze dhe aventureske, të cilat mund të përfundojnë në telashe nëse njerëzit nuk e bëjnë këtë. merrni disa nga këto masa paraprake. Në mjedise të reja, ata mund të përfundojnë duke u shqetësuar edhe më shumë, duke dashur të eksplorojnë çdo pjesë të mjedisit të ri. Ju, kujdestari, duhet të jeni shumë të kujdesshëm në zgjedhjen e hotelit më të sigurt për fëmijën tuaj me katër këmbë.

A ka aktivitete rekreative?

Nëse do të zgjidhni një hotel për macen tuaj, sigurohuni që zgjedhja ia vlen shumën e investuar. Për shembull, mos zgjidhni vende që nuk ofrojnë mbështetje minimale dhe strukturë adekuate që kafsha juaj të ndihet minimalisht rehat.

Ai ka nevojë për hapësira për të luajtur (me rafte, shtylla gërvishtëse dhe lodra të tjera specifike për macen) . Për më tepër, kotelja ka nevojë për stimuj që do ta lënë atëmë komod në mjedisin e ri.

Shiko gjithashtu: Qeni i rrudhosur: takoni 13 raca me rrudha të bukura!

A ka hoteli profesionistë shëndetësorë?

Askush nuk i pëlqen të befasohet nga ngjarjet dhe urgjencat e paparashikuara, ndaj është shumë e rëndësishme të kesh një hotel që ka kujdes shëndetësor ose një profesionist për t'u kujdesur për kafshën në rastet kur ajo ka nevojë për të.

Disa hotele tashmë kanë një tarifë shtesë për urgjencat veterinare. Nëse gjeni një hotel që mbulon këtë tarifë shtesë dhe ofron shërbimin, mos u mendoni dy herë për ta pranuar atë, pasi mund të jetë shumë i dobishëm në rast urgjence, aq më tepër kur nuk jeni pranë për t'ju ndihmuar dhe ndihmuar. Përveç kësaj, macja juaj do të trajtohet mirë në këto vende dhe ju do të informoheni për gjithçka që po ndodh.

A ka higjienë në vend?

Higjiena e mirë e hapësirës është thelbësore në mënyrë që fëmija juaj me katër këmbë të mos infektohet me ndonjë sëmundje atje. Vë bast se nuk dëshiron ta kalosh këtë, apo jo? Pra, jini shumë të kujdesshëm kur zgjidhni se në cilin hotel do të qëndrojë kotelja juaj gjatë udhëtimit.

Kutitë e mbeturinave duhet të pastrohen shpesh dhe rrëmujat që bëjnë kotelet duhet të pastrohen—si plehrat jashtë kutia, tasi i ushqimit me fytyrë poshtë, ndër situata të tjera të zakonshme në jetën e përditshme të maces. Përveç kësaj, kafsha duhet të ketë jastëkë dhe lodra të tjera dhe sende të pastra.

A ka lloje të tjera të kafshëve shtëpiake në hotel?

JoËshtë lajm që macet nuk i pëlqejnë qentë, apo jo? Ka disa kopshte që funksionojnë me një skemë akomodimi të përzier, domethënë, një pjesë e tyre kujdeset për macet dhe tjetra për qentë, për shembull.

Nëse kafshës tuaj shtëpiake nuk i pëlqen fare qentë, ideale është të kërkoni një strehim që është ekskluzivisht për macet. E njëjta gjë ndodh nëse mjedisi është i përzier dhe me lloje të tjera kafshësh në një mjedis shumë të afërt, sepse në varësi të kafshës suaj, ai mund të jetë shumë i stresuar dhe ndoshta kjo nuk është një përvojë aq e mirë për të.

A do të jenë në gjendje të ndihmojnë në raste të veçanta?

Kjo është një pikë shumë e rëndësishme, pasi kotelja juaj mund të mos jetë gjithmonë në gjendjen më të mirë fizike—mund të jetë i sëmurë, mund të jetë shumë i moshuar, mund të jetë një qenush, ndër të tjera. Këto profile kanë nevojë për vëmendje të veçantë, domethënë kërkojnë më shumë kujdes sesa macet e rritura që nuk kanë ndonjë sëmundje, për shembull.

Shiko gjithashtu: Sa kilogramë ushqim ha një mace në muaj? Kontrolloni përgjigjen.

Kur zgjidhni një hotel për macen tuaj që ka nevojë për vëmendje dhe kujdes shtesë, sigurohuni që të merrni në kontakt përpara mbylljes së qëndrimit për të kontrolluar nëse hapësira dhe shërbimi do të jenë të përshtatshme për kushtet në të cilat gjendet kafsha juaj. Në fund të fundit, ju dëshironi që ai të ketë një përvojë të mirë, pavarësisht se në çfarë faze është.

Kujdesi para dhe pas largimit nga mace në hotel

Tani që e dini se si është punon njëhotel për macet, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje disa masave paraprake në mënyrë që gjithçka të funksionojë gjatë qëndrimit të fëmijës suaj me katër këmbë dhe që të mos keni surpriza të pakëndshme në kthim. Shikoni se cilat janë këto masa paraprake.

Kontrolloni gjendjen shëndetësore të mikut tuaj

Kontrolloni se si është kafsha juaj në çështjet fizike dhe shëndetësore. Nëse ai ka një sëmundje ose diçka të tillë, informoni hotelin përpara se të regjistroheni në mënyrë që ata të jenë të përgatitur të merren me kafshën tuaj shtëpiake dhe t'i ofrojnë atij atë që i nevojitet.

E njëjta gjë vlen edhe për kohën e daljes nga pagesa. , pasi mund të jetë plagosur, kapur ndonjë sëmundje etj. Nuk kushton asgjë t'u kushtoni vëmendje këtyre çështjeve për të shmangur dhimbjet e kokës në të ardhmen dhe stresin e parakohshëm.

Përgatitni çantat e maces për strehim

Ashtu si njerëzit, edhe kafshët shtëpiake duhet të paketojnë çantat e tyre për hosting, e dini? Vendosni ilaçe dhe sende që kotelja juaj ka nevojë dhe i pëlqen më shumë për të kaluar ditët me të.

Dhe, një detaj shumë i rëndësishëm: kontrolloni me hotelin —paraprakisht— se çfarë lejohet të futet në çantën e koteles për ditët që do të qëndrojë në hotel. Ata do të jenë në gjendje t'ju udhëheqin më mirë për këtë temë.

Mos lini informacione të rëndësishme për macen

Është e rëndësishme të jeni shumë transparent me stafin kur e çoni macen tuaj në një hotel për kafshë shtëpiake . Fshehja e një sëmundjeje ose gjendjejefizika, për shembull, mund të jetë e dëmshme si për kotelen ashtu edhe për macet e tjera që qëndrojnë në atë vend.

Kur ekipi të kuptojë nevojat reale të kafshës shtëpiake, ata do të jenë në gjendje t'i shërbejnë atij në mënyrën më të mirë të mundshme, mjekojeni atë nëse është e mundur dhe kushtojini vëmendje shtesë në mënyrë që ai të qëndrojë mirë dhe i shëndetshëm. Prandaj, jini shumë të qartë dhe transparent kur punësoni këtë lloj akomodimi.

Qëndroni të informuar gjatë udhëtimit

Është e zakonshme që shërbimet hoteliere për kafshët shtëpiake të ofrojnë ndihmë në çdo kohë, në mënyrë që tutorët të kontrollojnë se si macet sillen dhe ndihen në vend. Disa hotele madje ofrojnë një shërbim të shikimit të kamerës me video në mënyrë që prindërit e kafshëve shtëpiake të mund të ndjekin drejtpërdrejt se si po ecën kotelja e tyre. Të tjerë dërgojnë video të koteleve.

Përdorni dhe abuzoni me këto shërbime për t'u siguruar që gjithçka po shkon mirë dhe se kafsha juaj do të shijojë qëndrimin e tyre. Ai e meriton!

Pos hotelit, ku mund ta lë macen time?

Kotelja juaj mund të jetë pak e turpshme dhe e frikësuar, dhe një hotel mund të përfundojë të mos jetë alternativa më e mirë për të, pasi mund ta bëjë atë shumë të stresuar. Shikoni disa opsione të tjera për kafshën tuaj shtëpiake përveç hotelit.

Në shtëpi, nëse kujdeseni siç duhet

Macja juaj nuk mund dhe nuk duhet të kalojë më shumë se një ditë vetëm. Nëse kjo ndodh, ju rrezikoni që macja të hajëushqim çdo ditë që ju jeni larg, duke e bërë atë të vdesë nga uria derisa të ktheheni. Ekziston gjithashtu rreziku që uji të mbarojë, ose macja juaj të sëmuret dhe të mos ketë njeri që ta ndihmojë. Gjithsesi, ka shumë mundësi për të gabuar. Prandaj, mos e lini macen tuaj vetëm për më shumë se një ditë.

Nëse keni një mik që mund ta vizitojë macen tuaj në shtëpi me një frekuencë të caktuar për ta ushqyer dhe kryer higjienën bazë, kjo është më ideale sesa të largoheni. atë vetëm gjatë gjithë kohës.

Punësoni një kujdestar për mace

Nëse, megjithatë, po mendoni ta lini macen tuaj në shtëpi, por nuk keni dikë që mund ta vizitojë kafshën tuaj për t'ju ofruar kujdes, mund të punësohet një dado për të ofruar këto shërbime (ose përkëdhelje profesionale).

Personi që është në gjendje ta kryejë këtë shërbim në mënyrë profesionale mund të shkojë në shtëpinë tuaj, të luajë me kotelen tuaj, të japë ushqim, të bëjë pastrimin e nevojshëm, jepni disa ilaçe (nëse ka), etj. Një avantazh shumë i mirë është se këta profesionistë zakonisht janë shumë më të lirë se një hotel me mace. Gjithsesi, shikoni se çfarë ka më shumë kuptim për realitetin tuaj.

Merrni në konsideratë marrjen e mikut tuaj

Nëse asnjë nga këto opsione nuk ju tërheq vëmendjen, konsideroni të merrni kafshën tuaj me vete si opsion. udhëtimi ose angazhimi më i gjatë, aq më tepër nëse mace është shumë e varur, në nevojë dhe nëse nuk doni ta lini nën
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.