Njihuni me Bullmastiff: çmimet, personaliteti, kujdesi dhe më shumë!

Njihuni me Bullmastiff: çmimet, personaliteti, kujdesi dhe më shumë!
Wesley Wilkerson

Bullmastiff: takoni këtë specie unike!

Qentë Bullmastiff janë një racë besnike, e besueshme dhe e butë që u ofrojnë pronarëve të tyre shumë mbrojtje dhe shoqëri. Nëse ju pëlqejnë qentë e mëdhenj, inteligjentë me temperament të urtë, ai është qeni për ju. Ata janë gjithashtu mjaft të guximshëm.

Me stërvitjen e duhur, ata bëhen fjalë për fjalë një mbrojtës, duke u përkushtuar ndaj njerëzve të cilëve u besojnë dhe duke sjellë shumë gëzim. Bazuar në këtë, Bullmastifi mund të bëjë mirë në shtëpitë ku punojnë të dy njerëzit, përderisa ai ka shumë ndërveprim njerëzor gjatë orëve në shtëpi, duke ndërvepruar edhe me fëmijët dhe lodrat.

Le të njihemi Ky artikull pak më shumë rreth tyre, për temperamentin e tyre në prani të të huajve dhe kafshëve të tjera, kostot e blerjes dhe cilësinë e jetës, kujdesin dhe të gjitha karakteristikat që lidhen me të.

Karakteristikat e racës Bullmastiff

Bullmastifi është një kafshë jashtëzakonisht inteligjente dhe e urtë. Këtu do të shohim pak për temperamentin e saj, vendin e origjinës, historinë e racës, madhësinë, peshën dhe sa kohë arrin të jetë një kafshë e shkëlqyer për t'ju mbajtur shoqëri.

Origjina dhe historia

Raca Bullmastiff fillimisht u edukua si qen roje, shpesh përdoret për të kapur gjuetarët dhe ndërhyrës. Ata vijnë nga Mbretëria e Bashkuar dhe pasardhësit e tyre bazohen në racën angleze Mastiff dhe Bulldog. Të dy janë qendhe të stërvitur për të qenë qen roje, përveçse kanë një instinkt gjuetie. Mbarështuesit fokusohen në përgjegjësinë e vazhdimit të brezave të origjinës në mënyrë që ato të blihen nga njerëz të vetëdijshëm që duan të investojnë në këtë racë.

Megjithatë, adoptimi nuk është i pamundur. Nëse dëshironi të adoptoni këtë racë, mbani një sy në qendrat e birësimit në qytetin tuaj dhe vendet përreth, përveç kërkimit në internet për panaire online, ku vizitoni qenin përpara se të birësoni, plotësoni kushtet e përgjegjësisë dhe trajtimit.

A është qeni i Bullmastifit Rocky Balboa?

Po! Për një kohë të gjatë, aktori Rocky Balboa kishte një qen Bullmastiff, të quajtur Butkus, i cili ishte shumë i njohur dhe i dashur nga fansat e tij. Të dy kishin një marrëdhënie shumë intensive dhe të jashtëzakonshme. Aktori postonte shpesh një foto me qenin e tij në rrjetet sociale.

Disa vite më vonë, qeni iu shit Silvester Stallone dhe Balboa e bleu atë kur ishte në kushte më të mira financiare, pasi nuk mund të qëndronte. larg nga kafsha. Kur ishte më i vjetër, pas një jete shumë të lumtur, Butkus vdiq nga shkaqe natyrale.

Idetë e emrave për Bullmastiff

Është shumë interesante që ju të investoni në emra të fortë dhe të fortë për Bullmastiff . Këta emra duhet të përputhen me racën, kështu që mos zgjidhni emra si Bob, korrik ose Crystal. Janë shumë të ëmbël, por emrat e mëposhtëmdo të përputheshin më shumë.

Këta janë: Brutus, Bolt, Rock, Apollo, Max, Otto, Achilles, Teo, Rex, Simon, Barão, Ruffus. Sa për femrat, është mirë të zgjidhni Kiara, Laika, Maira, Handora, Kira, Gaia, Atena, Raika, Shiva, Liara, Fiona dhe Greta.

A është Bullmastiff një qen i shkëlqyeshëm për çdo familje?

Siç shihet, për sa i përket personalitetit, kjo racë Bullmastiff është inteligjente, vigjilente dhe besnike. Edhe pse ai ka një instinkt natyror mbrojtës, raca është normalisht shumë e butë me fëmijët dhe njerëzit e tjerë që nuk përbëjnë asnjë kërcënim. Përveç kësaj, Bullmastiff është i dashur dhe i dashur me të gjithë anëtarët e familjes.

Ata janë besnikë dhe mbrojtës, por mund të mos shkojnë mirë me kafshët shtëpiake të tjera. Megjithatë, ata janë shumë dyshues ndaj të huajve dhe duhet të shoqërohen me disa njerëz nga lidhja e tyre e ngushtë që në moshë të vogël.

Përveç kësaj, ata janë të durueshëm dhe tolerantë ndaj fëmijëve, por duhen vëzhguar dhe mbikëqyrur që të mos për t'i ulur ato. Së fundi, kostoja e blerjes dhe cilësia e jetës së tij nuk është shumë e lartë dhe nëse stërvitet që në moshë të re, vetëm sa do të sjellë gëzim në shtëpinë tuaj.

vigjilent, me prirje mbrojtëse. Ata u krijuan në fund të shekullit të 19-të.

Aktualisht, qentë e kësaj race përdoren më shumë për aktivitete sportive, sepse janë atletikë. Megjithatë, disa familje ende edukojnë Bullmastiff për ruajtje. Ata nuk ishin të trajnuar për të sulmuar ose vrarë, por për të dominuar objektivin e tyre.

Madhësia dhe pesha

Raca Bullmastiff është një qen i madh, i fuqishëm dhe muskuloz me një kokë paksa katrore dhe buzë të rënë. Ata janë të trajnuar për të qenë kujdestarë të shtëpisë së tyre dhe për shkak të madhësisë dhe peshës së tyre ata mund të trembin vërtet ndërhyrës.

Në këtë mënyrë, meshkujt e rritur janë 64 cm deri në 70 cm dhe peshojnë mesatarisht 50-58 kg. . Disa mund të arrijnë deri në 62 kg. Femrat janë ndërmjet 60 cm dhe 66 cm dhe peshojnë nga 42 kg deri në 50 kg.

Palltoja

Shtella e Bullmastiff është e shkurtër, e fortë dhe e dendur, duke qenë shumë e mirë në mbrojtjen e saj. nga insektet që nuk mund të arrijë lëkurën tuaj. Ata kanë flokë surrat të zi me aureolë të zeza rreth syve gjithashtu.

Veshët e tyre vijnë në tone më të errëta dhe palltoja e tyre e trupit mund të vijë në ngjyrë bezhë të errët, kafe, të kuqe ose brindë. Prandaj, nuk është një qen që ka nevojë për shumë mirëmbajtje, por ka nevojë vetëm për disa larje javore për të hequr qimet që mund të bien dhe të rinovojnë lëkurën.

Jetëgjatësia

Bullmastiff është një qen i nivelit të lartë dhe mbarështuesit përpiqen tëruajnë standardet më të larta të racës. Kështu, ajo ka një jetëgjatësi prej rreth 10 vjet. Nuk është një racë e zakonshme të paraqesë probleme të hershme shëndetësore, të cilat ndikojnë në cilësinë e jetës së tyre.

Kështu, duke kontrolluar origjinën e racës, ata kanë më pak gjasa të trashëgojnë probleme shëndetësore. Pavarësisht kësaj, disa gjendje trashëgimore mund të ndodhin në racë, por problemet e saj të zakonshme nuk janë kërcënuese për jetën, si displazia e kofshës, këputja e ligamentit të muskujve, çrregullimet e stomakut dhe rënia ose varja e qepallave.

Personaliteti i racës Bullmastiff

Për aq sa Bullmastiff është një qen i madh dhe muskuloz që mund të trembë disa njerëz, ai është shumë i urtë dhe i dashur. Ejani dhe mësoni më shumë për personalitetin e tij, përputhshmërinë me të huajt dhe kafshët e tjera dhe nëse ai është një qen që toleron të qenit vetëm.

A është një racë shumë e zhurmshme apo e çrregullt?

Këta qen janë shumë mbrojtës ndaj familjes së tyre dhe kafshëve të tjera shtëpiake dhe për këtë arsye duhet të socializohen që në moshë të re. Është një qen që kërkon vëmendjen dhe shoqërinë e pronarit, kështu që ata mund të paraqiten si qen të çrregullt nëse nuk marrin reagimet e tyre.

Megjithatë, kjo sjellje nuk është e zakonshme, pasi ato janë kafshë të bindura dhe të urta. , dhe ata shikojnë shtëpinë tuaj. Megjithëse personaliteti i secilit Bullmastiff është unik, ai zakonisht do të dëshirojë të jetë brendae njëjta dhomë me ju, duke tërhequr vëmendjen tuaj me objekte dhe duke dashur të bëni një shëtitje ose të luani ndonjë sport.

Pajtueshmëria me kafshët e tjera

Kjo race nuk është e përshtatshme për familjet me shumë kafshë shtëpiake , si qentë, zogjtë ose macet e tjerë më të vegjël, aktivë. Ata kanë një prirje të fortë pre dhe mund t'i pengojnë. Kjo ndodh kryesisht me macet dhe kafshët shtëpiake të tjera të vogla, edhe nëse rriten së bashku.

Po kështu, ata kanë një instinkt territorial dhe nuk jetojnë në paqe me qentë e tjerë meshkuj të çdo race aty pranë dhe mund të krijojnë fërkime. Prandaj, mos e detyroni Bullmastifin tuaj të pranojë qen të tjerë, pasi kjo mund të ndikojë negativisht në temperamentin e tij.

A zakonisht merreni vesh me të huajt?

Siç shihet, kjo racë është trajnuar për të qenë një qen roje inteligjente dhe për të gjuajtur grabitqarët dhe ndërhyrës. Në këtë mënyrë, Bullmastifi do të pranojë të huaj vetëm nëse u prezantohen nga dikush që i besojnë, ose kur janë ende këlyshë. Vizitorë të tjerë ose të huaj që vijnë në shtëpinë tuaj mund të ndërpriten nga prania juaj.

Shiko gjithashtu: Kuriozitete rreth anakondës: fizike dhe të sjelljes

A mund të qëndroni vetëm për një kohë të gjatë?

Qentë Bullmastiff janë mjaft të qetë për të jetuar në çdo vend, për sa kohë që ju u ofroni atyre shoqëri. Megjithatë, nuk është interesante ta lëmë vetëm për një kohë të gjatë, sepse temperamenti i tij është gjithashtu i bindur dhei dashuruar.

Nëse keni nevojë të largoheni për një kohë të gjatë, ai do ta tolerojë pa probleme, përderisa i kushtohet vëmendje para dhe pas mungesës suaj. Megjithatë, nëse lihet vetëm për një kohë të gjatë, Bullmastiff mund të zhvillojë disa sjellje destruktive.

Çmimet dhe kostot e racës Bullmastiff

Shpenzimet që lidhen me kafshët shtëpiake janë të rëndësishme për këtë ne mund të kuptojmë nëse mund të ofrojmë një cilësi të mirë jete për ta. Le të zbulojmë më poshtë se cilat janë kostot e një Bullmastiff, përveç shpenzimeve me ushqimin, veterinerin dhe aksesorët e përgjithshëm.

Çmimi i një qenush Bullmastiff

Çmimi mesatar për një Bullmastiff është rreth 3000 dollarë deri në 4500 dollarë për qenush. Ato kanë kosto pak më të larta se racat standarde të mbrojtjes, pasi vlerësohen shumë për të gjithë kujdesin e origjinës.

Përveç kësaj, këto çmime mund të ndryshojnë nga një vend në tjetrin. Nëse gjeni vlera që janë shumë të ndryshme nga ajo e propozuara, sigurohuni që të mos ketë probleme me qenin ose se mbarështuesi është i besueshëm.

Ku mund të blini një qenush Bullmastiff?

Këlyshët Bullmastiff gjenden shumë në lukuni të specializuara për racat e mëdha dhe qentë roje. Mbarështuesit e racës janë shumë të përqendruar në cilësinë e tyre dhe shesin vetëm në dyqanet e emrave të kafshëve në qytetet më të mëdha. Prandaj, mund t'i kërkoni edhe në internet,për rekomandimet më të mira të lukunive dhe njerëzve të autorizuar për mbarështimin e Bullmastifit.

Shpenzimet e ushqimit

Meqë Bullmastifi është një qen i madh dhe muskuloz, ai përfundon duke ngrënë pak më shumë se racat e tjera të ngjashme. Kështu, racionet e ofruara me standarde të larta kanë çmime prej 280 dollarë realë për paketat 15 kg.

Paketat më të mëdha se 25 kg, nga ana tjetër, kanë vlera rreth 500 dollarë realë dhe zgjasin deri në 2 muaj. . Ju gjithashtu mund të investoni në disa shije të përgjithshme, të tilla si kockat ose ushqimet me shije të ndryshme, të cilat mund të kushtojnë mesatarisht 15 dollarë.

Veterinaria dhe vaksinat

Shpenzimet e veterinerit janë rreth 200 dollarë një konsultë dhe nëse keni nevojë për ekzaminime shtesë si radiografi, ultratinguj, analiza gjaku, vlerat e tyre mund të arrijnë deri në 300 dollarë realë.

Shpenzimet me vaksinimin janë më të shpeshta kur ai është qenush. , si V6, V8 dhe V10, të cilat kushtojnë midis 50 dhe 120,00 dollarë realë. Nuk mund të harrojmë gjithashtu vaksinën kundër tërbimit, e cila kushton midis 60 dhe 130 dollarë në varësi të vendit ku jetoni.

Lodra, shtëpi dhe aksesorë

Bullmastiff është një qen që i pëlqen të luajë shumë , edhe për t'u konsideruar si qen roje. Prandaj, vlerat e lodrave të tilla si topat janë rreth 10 dollarë, tërheqjet kushtojnë 15 dollarë dhe topat më të mëdhenj ose topin e raketës, kanë vlerën 30 dollarë.

Shtratët normalënë formën e një dysheku kanë çmimet e tyre rreth 90 dollarë dhe shtëpitë me mbulesë dhe jastëk mund të arrijnë deri në 250 dollarë.

Kujdesi për qenin Bullmastiff

Gjithçka qeni i vogël , pavarësisht nëse është i madh, i vogël, rojtar apo lozonjar, ka nevojë për një kujdes të veçantë. Le të kuptojmë më vonë se cilat janë nevojat e këlyshëve, përveç higjienës dhe sasisë së ushqimit që mund t'i ofroni Bullmastiff-it tuaj.

Kujdesi për këlyshët

Ky qenush, për shkak të instinktit të tij kurioz, do të kërkojë për të njohur shtëpinë, për të gjuajtur zogj dhe për të zgjedhur territorin e saj. Tregoni se cili është shtrati juaj, ushqimi juaj dhe mbani objekte që mund të thyhen. Përcaktoni një rutinë në mënyrë që ai të kuptojë momentet e shikimit, lojës dhe ndërveprimit me familjen.

Përveç kësaj, këlyshët Bullmastiff (deri në një ose dy vjeç) mund të jenë të padisiplinuar dhe të kenë neveri për stërvitjen e disa kushteve . Prandaj, që në moshë të re, futni gradualisht stërvitjen në mënyrë që ai të mësohet se si dhe kur të bindet, për të mos krijuar fërkime me fqinjët.

Sa duhet të ushqehem?

Meqenëse Bullmastiff është një qen i madh me një trup muskuloz dhe të fortë, ai konsumon rreth 300 g deri në 475 g ushqim në ditë. Kjo sasi ndahet në dy vakte, një në mëngjes dhe një në mbrëmje.

Pra, nëse ofroni të tjeraushqime, të tilla si mish pa dhjamë, viçi, fruta, kocka natyrale ose ëmbëlsira, duhet të matni sasinë e ushqimit dhe ushqimeve të tjera, në mënyrë që të mos dhjamoset.

Shiko gjithashtu: Temperamenti Chow Chow: shikoni informacionin dhe këshillat!

A ka nevojë kjo racë shumë fizike aktivitet?

Edhe pse edukuar për të mbrojtur pronën, kjo racë nuk kërkon shumë aktivitet fizik. Ai nuk është një qen që do t'ju ndjekë gjatë gjithë ditës me një top për të luajtur. Megjithatë, aktiviteti më i shpeshtë duhet të jetë stërvitja dhe daljet.

Ata kanë nevojë për metoda trajnimi përforcuese pozitive që përfshijnë trajtime dhe shumë lëvdata vokale. Bullmastiff pëlqen të luajë edhe disa sporte.

Kujdesi i flokëve

Meqenëse Bullmastiff është një qen roje dhe priret të jetë më i qetë, organizmi i tij kujdeset për kujdesin e përditshëm. Prandaj, vëzhgoni nëse thonjtë e tij janë të gjatë dhe të prerë, por është e zakonshme që ata të konsumohen normalisht me aktivitetet e përditshme.

Përveç kësaj, ai gjithashtu ka nevojë për kujdes të vazhdueshëm me dhëmbët, ashtu si të gjithë qentë e tjerë. Përfitoni nga koha e banjës për të larë dhëmbët. Ky kujdes nuk duhet të jetë i përditshëm, por duhet të jetë i vazhdueshëm.

Kujdesi për thonjtë dhe dhëmbët e qenit

Meqenëse Bullmastiff është një qen roje dhe ka tendencë të qëndrojë i qetë, organizmi i tij bëhet kujdeset për kujdesin e përditshëm. Prandaj, vëzhgoni nëse thonjtëAta janë të mëdhenj dhe të prerë, por është e zakonshme që ato të kalohen normalisht me aktivitetet e përditshme.

Një zakon i zakonshëm që paraqesin këta qen është zakoni i jargës. Nuk ka asnjë shmangie. Pra, përveç larjes së rregullt të dhëmbëve, fitoni zakonin e mbajtjes së një peshqiri dore, në mënyrë që të mund t'i pastroni shpesh gojën. Përndryshe, do të keni shëndet të shkëlqyer të përgjithshëm dhe frymëmarrje të freskët.

Kuriozitete rreth Bullmastifit

Le të kuptojmë disa kuriozitete që përfshijnë këtë qen të mrekullueshëm. Ejani dhe shikoni disa këshilla për emrin për t'i dhënë Bullmastiff tuaj, çështjet e trajnimit dhe vendet ku mund të adoptoni këtë kafshë shtëpiake.

A është e mundur të stërvitni një Bullmastiff?

Aq sa është një qen jashtëzakonisht inteligjent, kjo sjellje nuk ndodh automatikisht. Ashtu si shumë qen roje, dhe qen në përgjithësi, Bullmastiff e bën qenin më të mirë me trajnimin e duhur të përforcimit pozitiv.

Gjithashtu, ju duhet ta stërvitni atë që të mos jetë agresiv ndaj askujt. , duke treguar se në cilat situata mund të sulmojnë dhe mbi të gjitha, duke e bërë atë t'ju bindet. Një qen roje nuk mund ta humbasë kurrë besimin te pronari. Prandaj, është e nevojshme të krijoni marrëdhënie të thella me të që në moshë të vogël.

A është e mundur të adoptoni një Bullmastiff?

Kjo është shumë e vështirë të ndodhë, pasi Bullmastiff është një qen i standardit të lartë, i edukuar
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.