Pinscher: çmimet, kostot, karakteristikat dhe më shumë rreth kësaj race

Pinscher: çmimet, kostot, karakteristikat dhe më shumë rreth kësaj race
Wesley Wilkerson

Njihuni me racën pinscher

Pischer është një qen shumë karakteristik dhe i njohur në mesin e njerëzve për një temperament të vështirë. Por, ndryshe nga sa mendojnë shumica, nuk është vetëm stresi që jeton një Pinscher. Ky qen gjithashtu mund të jetë shumë i shoqërueshëm, lozonjar, mbrojtës dhe i dashur, kur stërvitet mirë dhe përshtatet me shtëpinë dhe familjen e tij.

Në këtë artikull do të shohim se Pinscher ka disa specifika dhe kuriozitete interesante, si p.sh. ndryshimi i madhësive të racave. Përveç kësaj, ne do të flasim gjithashtu për kostot dhe kujdesin kryesor të nevojshëm për ta bërë qenin të rritet mirë dhe të shëndetshëm. Le të shkojmë?!

Karakteristikat e racës pinscher

Si fillim, një nga gjërat që tërheq më shumë vëmendjen në këtë racë janë karakteristikat. Në këtë temë do të flasim pak për këto detaje, si historia dhe aspektet kryesore fizike të këtij qeni.

Origjina dhe historia e pinscher

Historia e shfaqjes së racës Pinscher është ende shumë e pasigurt. Disa të dhëna vërtetojnë se Pinscher-ët e parë u shfaqën në Gjermani, rreth 200 vjet më parë. Nga ana tjetër, ka edhe studime të tjera që portretizojnë qen shumë të ngjashëm në kohët e vjetra.

Sidoqoftë, në kohët e vjetra, ky qen shquhej në shoqëri për madhësinë e tij dhe për të qenë një gjuetar i madh brejtësish. Regjistruar në American Kennel Club - një nga klubet më të mëdhanevojat kryesore të qenushit Pinscher.

Kujdesi për qenushin Pinscher

Kelyshi Pinscher është super energjik, madje edhe më shumë se i rrituri. Ata pëlqejnë të eksplorojnë vende, të luajnë me objekte dhe të ndërveprojnë me familjen e tyre. Prandaj, është shumë e rëndësishme që kur të blini një qenush të kësaj race, t'i përgatisni shtëpinë e tyre në mënyrë që ata të mund të luajnë lirshëm pa u lënduar ose duke përfunduar duke dëmtuar ndonjë objekt të rëndësishëm.

Që ata të ndihen të mirëpritur në faqen tonë. Në ditët e para, inkurajoni shqisat dhe inteligjencën e tij me lojë të shëndetshme. Gjithashtu, mos e lini vetëm për një kohë të gjatë dhe, nëse është e mundur, filloni ta stërvitni herët në mënyrë që të mësojë të kontrollojë temperamentin e tij.

Sa duhet të ushqej

Çfarë race zakonisht qentë Pinscher hani rreth 20g deri në 80g në ditë si një qenush. Kjo sasi varion në varësi të madhësisë së tij dhe mund të ndahet në 2 ose 3 vakte gjatë ditës. Si i rritur, Pinscher ha rreth 100 g në ditë. Nëse ju pëlqen t'i ofroni qenit tuaj ushqime ose perime dhe fruta, duhet të keni kujdes në dozën e këtyre ushqimeve në mënyrë që ai të mos shëndoshet e as të mos ndihet i sëmurë.

A ka nevojë për shumë kjo racë të aktivitetit fizik?

Përgjigja për këtë pyetje është po. Qeni Pinscher është një racë jashtëzakonisht aktive që pëlqen të luajë, të vrapojë dhe të djegë energji. Mungesaushtrimet fizike mund të përfundojnë duke e bërë qenin tuaj të shqetësuar dhe të stresuar. Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të nxirrni Pinscher-in tuaj për një shëtitje dhe ta lini atë të përdorë shumë energji.

Kujdesi për pallton e Pinscher-it

Pinscher zakonisht nuk ju shqetësojnë shumë në kushtet e palltos së tyre.. Për t'u kujdesur për to, mjafton që ato të lahen shpesh dhe qeni të bëjë banjë javore, sepse kjo lehtëson ndërrimin e qimeve dhe parandalon rënien e tyre nëpër shtëpi.

Për të larë qenin, blini furça me qime të buta. Duke qenë se flokët e Pinscher-it janë shumë të shkurtër, disa lloje furçash mund të përfundojnë duke e dëmtuar lëkurën e tij.

Kujdesi për thonjtë dhe dhëmbët

Për shkak se ato rrjedhin shumë, thonjtë Pinscher janë konsumuar natyrshëm, duke bërë që . shkurtime dhe mirëmbajtje më pak të shpeshta. Megjithatë, është e rëndësishme që mësuesi ta mbajë një sy mbi të.

Nëse thonjtë duken të jenë shumë të gjatë, është e rëndësishme t'i prisni ato në mënyrë që të mos lëndoni putrën e tij të vogël. Dhëmbët kanë nevojë për kujdes të shpeshtë. Mundohuni të lani dhëmbët e Pinscher-it tuaj të paktën 3 herë në javë, me pastë të përshtatshme për qentë.

Pinscher: një shoqërues besnik dhe mbrojtës

Siç e pamë në këtë artikull, ka disa lloje Pinscher që ndryshojnë në madhësi, sjellje dhe origjinën e tyre. Dhe përkundër stereotipeve të qenve shumë nervozë dhe të këqij, Pinschers gjithashtuata mund të jenë shumë të urtë dhe të sjellshëm me familjen.

Temperamenti i tyre shumë i dyshimtë dhe posedues është për shkak të instinktit të tyre për të mbrojtur ata që duan, por mund të kontrollohen nëpërmjet trajnimit i cili, siç shpjegohet në të gjithë artikullin, duhet të të bëhet herët. Gjithashtu, në krahasim me racat e tjera, Pinschers kanë një kosto të ulët. Si përsa i përket blerjes së qenushit, ashtu edhe shpenzimeve për ushqim, lodra dhe aksesorë.

Për ta bërë Pinscher-in tuaj të lumtur, nuk keni nevojë për shumë. Stimuloni dhe luani me të sa herë që të jetë e mundur. Me shumë dashuri, dashuri dhe vëmendje, Pinscher-i juaj do të jetë shumë i kënaqur dhe do të përfundojë të bëhet shoqëruesi juaj i vazhdueshëm.

prejardhja e qenve të racës së pastër në botë – që nga viti 1925, Pinscher është një racë shumë e njohur këtu në Brazil.

Madhësia dhe pesha e racës

Pinscher ka një variacion shumë të madh në madhësi që t'i dallojë ato nga njëra-tjetra. Disa nga këto madhësi mund të klasifikohen si 0, 1, 2 dhe 3. Pinscher 0 është madhësia më e vogël e racës, me lartësi 15 deri në 20 cm dhe peshon mesatarisht 2.5 kg. Pinscher 1 ka një gjatësi prej 20 deri në 25 cm dhe peshon 3 kg; Pinscher 2 ka një gjatësi prej 30 deri në 35 cm dhe peshon 4 kg; dhe Pinscher 3 ka një gjatësi prej 35 deri në 60 cm dhe një peshë prej 6 kg.

Palltoja e Pinscher

Një nga karakteristikat më të spikatura të Pinscher është palltoja. Në këtë racë, veshja është zakonisht e shkurtër, e lëmuar, e dendur dhe shumë me shkëlqim. Sa i përket ngjyrave të palltove, ato mund të ndryshojnë shumë midis nuancave të së kuqes së drerit, të kuqes së gështenjës, të zezës dhe karamelit. Ka edhe pinscher që janë dyngjyrësh, me përzierje mes të zezës dhe kafesë në pallton e tyre.

Jetëgjatësia

Jeta e pritshme e Pinscher është zakonisht 15 vjet. Ashtu si njerëzit, Pinscher-ët mund të kenë gjithashtu probleme shëndetësore, veçanërisht nëse vijnë nga një prejardhje që tashmë u jep atyre një predispozicion ndaj një sëmundjeje specifike.

Megjithatë, raca Pinscher nuk dihet të ketë shumë komplikime mjekësore. Përkundrazi, gjithë energjia dhe agjitacioni i këtij qeni e ndihmon atë të mbajë një trup të shëndetshëm dhe të ndërtuar mirë.i zhvilluar në shumicën e rasteve.

Shiko gjithashtu: Si të shpëtoni nga mushkonjat në shtëpi: shikoni 20 mënyra të thjeshta!

Lloje të ndryshme të racës pinscher

Kur dëgjojmë emrin "Pinscher" zakonisht e lidhim atë me një qen të vogël të zi që ka një temperament të vështirë. Por a e dini se nuk janë të gjithë njësoj? Ka lloje të ndryshme të Pinscher. Shihni tani se çfarë janë ata!

Austrian Pinscher

Me origjinë në Austri, Pinscher austriak është një qen me madhësi mesatare, lartësia mesatare e të cilit është 45 cm. Shumë këmbëngulës, të vëmendshëm dhe të zgjuar, këta janë qen shumë të mirë si në gjueti ashtu edhe në ruajtjen e mjedisit. Ata priren të jenë gjithmonë vigjilentë dhe janë shumë dyshues ndaj të huajve.

Me familjen e tyre, ata janë gjithmonë shumë të urtë, argëtues dhe shoqëri të shkëlqyer. Një këshillë me qentë e kësaj race është që të shoqërohet me mjedise dhe njerëz të tjerë që në moshë të vogël, në mënyrë që të mos rritet shumë dyshues.

German Pinscher

Konsiderohet një nga llojet klasike të Pinscher, gjermani u shfaq në Gjermani në shekullin e 19-të. Ai është shumë i sigurt, inteligjent dhe energjik, duke shërbyer si për gjueti ashtu edhe për ruajtjen e mjedisit.

Për sa i përket familjes, ata janë gjithashtu shumë të sjellshëm dhe mbrojtës. Megjithatë, trajnimi rekomandohet gjithmonë për racën Pinscher, në mënyrë që të ndihmojë në kontrollin e temperamentit të saj dhe shoqërizimin e tij. German Pinscher është një qen me madhësi mesatare me lartësi 40 cm. Pesha juajzakonisht midis 14 dhe 20 kg. Në ditët e sotme, kjo kafshë gjendet kryesisht në ngjyrë të zezë, me shenja të nxirë.

Qen fermer i Suedisë dhe Danimarkës

Pak i njohur, ky qen është me origjinë nga Skandinavia. Me përmasa të vogla, Pinscher suedez dhe danez është 32 deri në 37 cm i gjatë dhe peshon midis 6 dhe 10 kg.

Flokët e tyre janë të shkurtër dhe kryesisht me ngjyrë të bardhë, me disa njolla në shpinë dhe në kokë të cilat mund të jetë e zezë, kafe ose karamel. Ky është një qen tipik ferme. Prandaj, ai është gjithmonë në gatishmëri për rreziqe të mundshme dhe për të mbrojtur ata që do.

Shiko gjithashtu: Një qenush i bariut gjerman: çmimi, veçoritë dhe më shumë!

Affenpinscher

Affenpinscher është gjithashtu me origjinë nga Gjermania, si dhe gjermani Pinscher. Por në rastin e Affenpinscher, pamja e tij është shumë e ngjashme me atë të një Shih-Tzu, me shumë qime në fytyrë dhe një surrat të rrafshuar.

Ky qen u shfaq në shekullin e 19-të, kur Pinschers ishin tashmë Ata konsideroheshin qen shoqërues. Për këtë arsye, ai është pak më i qetë se llojet e tjera të Pinscher-it, por mund të jetë edhe shumë i patrembur dhe këmbëngulës kur të dojë. Pinsherët e këtij lloji kanë një shtresë të vetme ngjyrë: e zezë. Ato janë rreth 30 cm dhe peshojnë nga 4 deri në 6 kg.

Dobermann

Një nga llojet më të njohura të Pinscher, Dobermann ka një shtresë të shkurtër, kryesisht të zezë, me njolla të vogla ngjyrë karamel mbiputrat, gjoksin dhe sytë. Ky është një qen me madhësi mesatare shumë të fortë dhe muskuloz, i cili përmasat midis 63 dhe 72 cm dhe peshon nga 32 deri në 45 kg.

Për shkak se është zhvilluar si qen roje, temperamenti i tij është mjaft i mprehtë dhe i trazuar. Prandaj, ai varet shumë nga aktivitetet fizike si ecja dhe loja për të shpenzuar energji gjatë ditës.

Miniature Pinscher

Pavarësisht se është raca më e njohur Pinscher në Brazil, The miniature u shfaq në Gjermani, si një variant më i vogël i pinscher gjerman, në vitin 1925. Në këtë mënyrë, këto dy lloje të racës janë shumë të ngjashme në pamje: flokë të shkurtër dhe kryesisht të zinj me njolla kafe sipër syve, në gjoks, në putrat dhe në anën e pasme bishti.

Diferenciali i madh i Pinscher Miniature është madhësia e tij, siç sugjeron edhe emri. Ata kanë një lartësi prej 25 deri në 30 cm dhe peshë midis 5 dhe 6 kg. Sa i përket temperamentit të tyre, këta qen janë plot energji dhe shumë të sigurt.

Personaliteti i racës Pinscher

Pavarësisht se ka reputacionin e të qenit shumë të stresuar dhe të zemëruar, raca Pinscher ka disa tipare të tjera të personalitetit që ia vlen të përmenden. Le të flasim pak për secilën prej tyre.

A është një racë shumë e zhurmshme apo e çrregullt?

Megjithëse nuk duket, Pinschers janë mjaft të zhurmshëm. Kjo sepse ata janë gjithmonë në mbrojtje dhe nuk u pëlqen prania e të huajve. Prandaj, ataAta lehin shumë dhe u duhet pak kohë që të qetësohen. Prandaj, trajnimi për Pinschers rekomandohet gjithmonë. Pa drejtimin e duhur, këta qen mund të bëhen kokëfortë dhe të padisiplinuar. Si në lidhje me zhurmën dhe rrëmujën.

Pajtueshmëria me kafshët e tjera

Për t'u marrë vesh me kafshët e tjera, Pinscher duhet të socializohet që në moshë të re. Ky socializim duhet të jetë i ngadalshëm dhe procedural, duke respektuar gjithmonë kohën e qenit. Në fund të fundit, ata kanë një personalitet të fortë dhe grinden lehtësisht.

Një këshillë shumë e rëndësishme është t'i kushtoni gjithmonë vëmendje qenit tuaj dhe të mos e lini të mendojë se po e zëvendësoni me një kafshë tjetër. Kjo mund të shkaktojë sulme ankthi dhe xhelozie tek Pinscher, duke e bërë atë të stresuar dhe të turbullt.

A zakonisht shkoni mirë me të huajt?

Fatkeqësisht, përgjigjja për këtë pyetje është jo. Pinscher-ët në përgjithësi tregojnë sjellje posesive dhe tepër mbrojtëse, gjë që e bën të vështirë marrëdhënien e tyre me të huajt.

Pra, nëse jeni në kontakt për herë të parë me një Pinscher, përpiquni të respektoni hapësirën dhe kohën e tij sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse ai nuk është i pranueshëm ose nuk është i interesuar të ndërveprojë, mos e detyroni duke e përkëdhelur ose duke luajtur me të, pasi kjo mund ta acarojë.

A mund të lihet vetëm për një kohë të gjatë?

Nuk është interesante të lini vetëm Pinscher-inshumë kohë në shtëpi. Ata janë qen shumë të lidhur me familjen dhe kanë nevojë për shumë dashuri dhe vëmendje. Nëse duhet ta lini vetëm për një periudhë të shkurtër kohe, një zgjidhje është të luani shumë me të para se të dilni nga shtëpia. Kështu që ai lodhet dhe e përdor kohën vetëm për të pushuar ndërsa ju jeni larg.

Çmimi dhe kostot e qenushit pinscher

Tani që dini pak më shumë për këtë shumë interesante dhe raca interesante që është kurioz se Pinscher është, ju duhet të pyesni veten se sa kushton të kesh një nga këto. Në këtë temë do t'ju ndihmojmë të kuptoni çmimin e një qenush, ku mund ta gjeni dhe sa kushton për ta rritur atë.

Çmimi i qenushit Pinscher

Raca Pinscher në përgjithësi nuk paraqet vlera shumë të larta. Sidoqoftë, vlerat kanë një variacion të gjerë që do të varet nga lloji i Pinscher. Pinscher austriak dhe pinscher gjerman kushtojnë rreth 900,00 dollarë realë. Qeni i fermës nga Suedia dhe Danimarka dhe Affenpinscher kanë një çmim mesatar prej 1800,00 dollarë realë. Pinscher miniaturë kushton 1500,00 reais R$.

Dhe Dobermann është më i shtrenjti nga të gjitha, duke arritur deri në 2000,00 R$ real. Një pikë shumë e rëndësishme në lidhje me blerjen e një Pinscher është të kontrolloni gjithmonë lukunin ose mbarështuesit nga vjen. Zakonisht, lukunitë e specializuara ngarkojnë vlera më të larta, por ato vërtetojnë higjienën dhe kujdesin shëndetësor të qenushit në mënyrë që të mos keni problemegjatë zhvillimit të tij.

Ku ta blini qenin

Pinscher është një racë qeni që është shumë lehtë i disponueshëm për t'u blerë. Ato zakonisht shiten në lukuni të specializuara për qen të vegjël ose në dyqane kafshësh. Ka edhe tutorë që kanë pasardhës nga femrat e tyre dhe përfundojnë duke i shitur këlyshët në internet.

Nëse vendosni të blini online, është e rëndësishme të kontrolloni gjithmonë rekomandimet e kujdestarit të kopshtit zoologjik. Disa njerëz që shesin Pinschers në internet i keqtrajtojnë qentë, sepse kanë një sjellje të vështirë me të huajt. Kjo i shkakton traumë qenushit dhe, kur të rritet, mund të përfundojë agresiv.

Shpenzimet e të ushqyerit për Pinscher

Burimi kryesor i ushqimit të Pinscher është ushqimi. Për shkak se ata janë qen me një metabolizëm të mirë dhe u pëlqen të shpenzojnë energji, ata hanë rreth 100 g ushqim në ditë. Prandaj, konsumi i vlerësuar i ushqimit në muaj është 1 kg. Paketat e kësaj sasie kushtojnë rreth 40 dollarë.

Përveç paketave 1 kg, mund të kurseni pak dhe të blini paketa 2.5 kg që kushtojnë mesatarisht 150 dollarë, ose edhe paketa 7.5 kg që dalin rreth 280 dollarë. Dhe mbani mend, cilësia e ushqimit është shumë e rëndësishme për shëndetin dhe zhvillimin e qenit.

Kostot e vaksinës dhe veterinerit

Kur adoptoni një qenush Pinscher, masa e parë paraprake që duhet marrë, nëse ai tashmë ka 2 muaj jetë, jepni detyriminvaksina. V10 ndahet në 3 doza, secila kushton mesatarisht 90 dollarë. Anti-tërbimi shitet për 50 dollarë. Prandaj, çmimi mesatar që do të shpenzoni për të vaksinuar Pinscher-in tuaj do të jetë 320 dollarë.

Për sa i përket veterinerit, konsultat janë rreth 200 dollarë secila. Përveç këtij çmimi, ka ende kosto me ekzaminime dhe ilaçe që mund të rekomandohen nga veterineri. Në këtë rast, kostoja e parashikuar është 250 dollarë.

Shpenzimet me lodra, shtëpi dhe aksesorë

Lodrat më të dashura nga Pinschers janë topat. Kjo sepse ky është një objekt që e lejon atë të vrapojë shumë prapa dhe të arrijë të shpenzojë të gjithë energjinë e tij, përveç stimulimit të instinktit të gjuetisë dhe kërkimit.

Në këtë rast, topat kushtojnë rreth 20 dollarë. Por nëse doni të ofroni një lodër tjetër, një mundësi tjetër është të blini tërheqje me nyje, në mënyrë që ato të kafshojnë. Këto kabllo fillojnë nga 20 dollarë.

Dhe nuk mund të harroni, sigurisht, komoditetin e qenit tuaj të ofruar nga lukunitë ose shtretërit. Në rastin e shtretërve të qenve, më të lirët janë rreth 60 dollarë. Shtëpitë, nga ana tjetër, kanë çmime që variojnë nga 100 deri në 600 dollarë.

Kujdesi për racën pinscher

Kur marrim një kafshë shtëpiake, një nga prioritetet kryesore është të ofrojnë të gjithë kujdesin e nevojshëm që ajo të ketë një zhvillim të mirë gjatë gjithë jetës. Shihni cilat janë
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.