Shepherd Mareano Abruzzese: veçoritë, çmimi dhe më shumë

Shepherd Mareano Abruzzese: veçoritë, çmimi dhe më shumë
Wesley Wilkerson

A e njihni pastorin Maremano Abruzês?

A keni parë ndonjëherë një Bari Mareano Abruzês në rrugët e qytetit tuaj? Pavarësisht se nuk është shumë e zakonshme, kjo kafshë shtëpiake ka përmasa të mëdha, është një shoqërues i mirë dhe priret të jetë i urtë dhe i sjellshëm me familjen dhe njerëzit rreth tij.

Maremano Abruzês është një qen që njihet lehtësisht nga nga ngjyra e tij e bardhë dhe nga mbajtja e tij imponuese dhe rezistente. Fillimisht, kafshët shtëpiake u krijuan me synimin për të kullotur dhe mbrojtur bagëtinë në fshat. Dhe, edhe sot, ai është një qen i madh roje. Për të mësuar më shumë rreth tij, ndiqni këtë artikull dhe shikoni gjithçka rreth atributeve të tij fizike, të sjelljes dhe temperamentit! Le të shkojmë?

Karakteristikat e racës Maremano Shepherd

Bariu Mareano Abruzês është një qen i madh dhe shumë i fortë. Më poshtë do të gjeni informacione themelore për ta njohur më mirë, në mënyrë që të zbuloni origjinën, madhësinë, jetëgjatësinë, karakteristikat kryesore, historinë e tij dhe shumë më tepër. Shikoni!

Origjina dhe historia

Bariu Mareano i Abruzês rrjedh nga dy raca që janë shumë të ngjashme fizikisht, Bariu Mareano dhe Bariu Abruzês, ky i fundit me flokë më të gjatë. Nga viti 1951, të dy racat u kryqëzuan, duke krijuar qenin që njohim sot.

Shiko gjithashtu: Peshku klloun: mësoni gjithçka për peshkun karizmatik të Nemos!

Disa studime tregojnë se raca madje mund të vijë nga Danezët e Madh.thonjtë dhe dhëmbët e qenit

Thonjtë tuaj Mareano Abruzês Shepherd duhet të priten rregullisht, pasi kjo do t'i parandalojë ata të thyhen në rrënjë, përveç minimizimit të gërvishtjeve të mundshme aksidentale gjatë kohës së lojës. Për t'i prerë ato, shkurtoni vetëm skajet në mënyrë që të mos arrini asnjë nga venat e qenit.

Shëndeti oral është gjithashtu i rëndësishëm, pasi do ta mbajë qenin tuaj pa infeksione orale dhe pllaka bakteriale. Lani dhëmbët e qenit tuaj rregullisht, kjo do t'i mbajë dhëmbët dhe mishrat e kafshëve tuaja të shëndetshme.

Kuriozitete rreth racës Mareano Abruzês Shepherd

Duke lexuar këtë artikull deri këtu, sigurisht që jeni "magjepsur" nga ky qen. Dhe, ka edhe më shumë: a e dini se i pëlqen të punojë në grupe? A e dini gjithashtu se pavarësisht nga madhësia e saj, është një kompani e shkëlqyer për fëmijët? Lexo më tej për të admiruar edhe më shumë Bariun Maremano Abruzês!

Funksionon më mirë në çifte

Bariut Maremano Abruzês i pëlqen të punojë me kafshë të tjera, zakonisht tre deri në katër individë. Në përgjithësi, ai punon më mirë kur është i shoqëruar, sepse, që kur ishte qenush, jeton mirë mes dhenve, bagëtive dhe dhive, duke filluar ta njohë veten si mbrojtës i këtyre kafshëve dhe tufës. Përveç kësaj, ata konsiderohen si qen bari dhe klasifikohen në grupin e qenve të punës.

Kompania e madhe për fëmijë

Për shkak të madhësisë së tyre të madhedhe korpulente, madje mund të shihet si e vrazhdë ose agresive, por kjo është e pavërtetë. Në realitet, Qentë Bari Mareano Abruzês janë të sjellshëm, të dashur, të urtë, të qetë dhe të pavarur, përveçse janë shumë besnikë dhe shoqërues të pronarit të tyre.

Ky qen është një mik i madh për fëmijët dhe të moshuarit, duke demonstruar gjithmonë qetësi dhe mbrojtje për këdo që është pranë jush. Ai nuk i pëlqen të trajtohet si një "lodër", por ai është shumë tolerant dhe i durueshëm me lojërat e fëmijëve, dhe për këtë arsye është një shoqëri e shkëlqyer për ta.

Klubi i lukunive amerikane nuk e njeh racën

Klubi Amerikan i Kennelit nuk njeh disa raca qensh, përfshirë Bariun Maremano Abruzês, sepse këta qen nuk plotësojnë kërkesat e përcaktuara nga entiteti. Por edhe pse nuk e njeh racën Maremano, kjo kafshë shtëpiake është klasifikuar si qen kujdestar nga United Kennel Club, Group Pastoral, UK Kennel Club dhe Brazilian Cinophilia Confederation.

Maremano Abruzês Shepherd: a qen i bindur dhe besnik!

Në këtë artikull, ju mund të shihni se, pavarësisht nga trupi i tij i trashë, leshtar dhe i madh, Qeni Bari Mareano Abruzês është një kafshë e urtë, e sjellshme dhe e dashur. Ai ka një temperament të fortë, të sigurt dhe të pavarur, si shumica e qenve të punës, dhe konsiderohet një qen bari.

Shiko gjithashtu: A ndjejnë macet energji nga njerëzit? Shikoni fakte kurioze

Për shkak se janë kafshë të mëdha, nuk këshillohet që këta qen të jetojnë në apartamente, pasise duhet të kenë hapësirë ​​për të shpenzuar energjinë e tyre, gjë që nuk është pak. Përveç kësaj, ata kanë një lidhje shumë të fortë me pronarët e tyre dhe kanë një aftësi të natyrshme për të punuar, duke ndihmuar profesionistët në zonën rurale në kujdesin e tufave. Ata janë të qetë dhe pavarësia e tyre pushton të gjithë, përfshirë fëmijët dhe të moshuarit!

Tibeti që ndoqi Unos dhe Mongolët në pushtimet e tyre në Evropë. Këta popuj, kur mbërritën në Itali, i përdorën këta qen për të udhëhequr dhe mbrojtur kopetë e tyre, pasi Bariu Mareano i Abruzês është gjithashtu një kujdestar i shkëlqyer i pronave.

Madhësia dhe pesha

Bariu Maremano Abruzês konsiderohet një qen i madh, me një mashkull që zakonisht përmasat midis 66 cm dhe 74 cm, ndërsa një femër arrin midis 61 cm dhe 68,5 cm.

Pesha e kafshëve të kësaj race është mjaft e larmishme, dhe një e rritur mashkulli mund të peshojë midis 34 kg dhe 45 kg, ndërsa pesha e një femre të rritur është midis 29 kg dhe 41 kg. Sipas doktoraturës në mjekësi veterinare dhe autorit të librit "Qentë", Bruce Fogle, qeni bari Mareano Abruzês konsiderohet më i vogli nga malësorët e bardhë.

Pallto

Kjo racë qensh ka një pallto e dendur, pak e ashpër dhe mjaft voluminoze. Leshi është plotësisht i bardhë dhe disa ekzemplarë kanë një ndryshim në tonet e fildishtë ose të floririt të lehta në vende të veçanta, si veshët.

Idealisht, pronari i Bariut Maremano Abruzês duhet të lajë pallton e tij të paktën një herë në vit. javë.javë, veçanërisht në verë, kur këtyre kafshëve u bien shumë qime, të cilat janë bllokuar në trupin e qenit. Kur kjo ndodh, tregohet më shumë se një larje javore për heqjen përfundimtare të qimeve të ngordhura.

Jetëgjatësia

Kur keni një kafshë shtëpiakekafshë shtëpiake, është e natyrshme të dëshirojmë që ai të jetojë për shumë vite dhe të ketë një jetë shumë të shëndetshme dhe të lumtur. Një Bari Mareano Abruzzese mund të jetojë nga 11 deri në 13 vjet, por kjo do të varet nga mënyra e jetesës që ka kjo kafshë. Sa më e madhe të jetë jetëgjatësia e këtij qeni, aq më i madh është kujdesi specifik që duhet treguar me racën.

Personaliteti i racës Mareano Abruzês Shepherd

Ne kemi njohur më parë disa nga karakteristikat fizike të Mareano Shepherd Abruzzese, për shembull, veshja e tij shumë e dendur dhe madhësia e tij e madhe. Por si sillet kjo kafshë? Më poshtë do të zbuloni atributet përkatëse në lidhje me zakonet e këtij qeni, do të mësoni për përputhshmërinë e tij me kafshët e tjera, përveç fakteve të tjera interesante.

A është një racë shumë e zhurmshme apo e çrregullt?

Bariu Mareano Abruzês, për sa kohë që stërvitet si qenush, nuk do të rritet për të qenë i zhurmshëm apo i çrregullt. Në përgjithësi, kjo kafshë shtëpiake është e qetë dhe leh vetëm kur është e nevojshme, për shembull, kur duhet të paralajmërojë praninë e ndërhyrësve të mundshëm ose ndonjë kërcënimi që mund të ndodhë aty pranë. Është e pazakontë të shohësh racën duke leh ose duke bërë zhurma të tepërta pa ndonjë arsye të dukshme.

Për sa i përket rrëmujës, duhet të kuptoni se ky qen ka nevojë për një hapësirë ​​të madhe për të jetuar, kështu që nëse mjedisi është i gjerë dhe sillet mirë ja mirë, vështirë se do të prishë ose prishë ndonjë gjë. Në përgjithësi, PastorMaremano Abruzês nuk ka një sjellje të çrregullt, për sa kohë që mund të shpenzojë energjinë e tij siç duhet, me shumë hapësirë ​​për të vrapuar dhe luajtur.

Përputhshmëria me kafshët e tjera

Bariu Maremano Abruzês priret të shoqërohet mirë me kafshët e tjera, pasi konsiderohet një qen bari, domethënë që kujdeset për tufat. Pra, natyrisht ai kujdeset për delet, bagëtinë, dhitë, ndër gjitarët e tjerë. Edhe sot, shumë ferma ia japin këtë punë Mareano Abruzëve.

Për sa i përket mjedisit shtëpiak, ky qen instinktivisht shkon mirë me kafshët e tjera, kështu që do të shkojë mirë me qentë e tjerë, macet. apo ndonjë kafshë shtëpiake, për sa kohë që pronari inkurajon bashkëjetesën e mirë.

A kuptohesh zakonisht me të huajt?

Është e rëndësishme të theksohet se Bariu Mareano Abruzês është një qen shumë i rezervuar. Pra, nëse takoni njerëz të panjohur ose njerëz me të cilët ai nuk është i njohur, është e natyrshme që të ketë lehje ose ngatërresë, pasi raca është shumë territoriale dhe mbrojtëse ndaj pronarëve të saj.

Këto kafshë shtëpiake gjithmonë do ta paralajmërojnë pronarin kur dikush afrohet dhe, nëse nuk ka kontakt me atë person, do të leh shumë, pasi janë dyshues ndaj të huajve. Megjithatë, me trajnime, ata mund të shoqërohen me vizitorët dhe madje të argëtohen me ta. Gjithashtu sepse, nëse ka ndonjë rrezik, qeni Pastor Mareano është në vëzhgim të vazhdueshëmdhe gati për të mbrojtur atë që do.

A mund të jetë vetëm për një kohë të gjatë?

Bariu Mareano Abruzês mund të lihet vetëm për periudha të gjata, por ai duhet të jetë vazhdimisht i zënë, duke kryer disa detyra, për shembull, duke vëzhguar kopenë ndërsa pronari i tij është jashtë. Tani, nëse nuk është i zënë, kjo kafshë shtëpiake ndonjëherë mund të vuajë nga mungesa e njerëzve, ndonjëherë mund të përdorë inteligjencën e saj për të shpikur diçka për t'u ndjerë i zënë.

Çmimet dhe kostot e qenit Mareano Shepherd

Deri më tani kemi pasur informacion për historinë dhe karakteristikat kryesore fizike dhe të sjelljes të kësaj race. Më pas, do të shihni shpenzimet kryesore të përfshira në blerjen e një Bariu Mareano Abruzês, kostot me ushqimin, vaksinat, veterinerin dhe argëtimin që i nevojitet një qeni të kësaj madhësie.

Çmimi i qenit Shepherd Mareano

Nëse jeni magjepsur nga raca Mareano Abruzês Shepherd, bëhuni gati për shumën e investuar në blerje. Një qenush Abruzzese Mareano zakonisht kushton midis 4,000,00 dhe 6,000 dollarë. Kjo diferencë çmimi ekziston, sepse varet nga besueshmëria e mbarështuesit, vendi i blerjes dhe kostot që mund të ketë pronari i lukunisë me qenushin e përkëdhelur, si vaksinat, vermifuga, ushqimi dhe trajnimi.

Ku mund ta blej qenushin Shepherd Maremano?

Duhet të jeni përgjegjës në kërkimin tuaj për të pasurJam i sigurt që do të adoptoni një qen të shëndetshëm që është rritur siç duhet. Gjithmonë kërkoni një lukuni të akredituar për të blerë kafshën tuaj, pasi në këtë mënyrë do të jeni të garantuar se do të blini një qenush që ka pasur asistencë mjekësore përveç kujdesit tjetër.

Është gjithashtu e rëndësishme të mbani mend se blerja e një qeni është vetëm duhet bërë pasi të dihen rrethanat në të cilat gjenden nënat e këlyshëve. Fatkeqësisht, disa lukuni shfrytëzojnë femrat dhe i lënë kafshët të jetojnë në situata të padëshiruara.

Shpenzimet e ushqimit

Zgjedhja e një ushqimi cilësor është e rëndësishme. Duhet të përmbajë proteina, yndyrna, karbohidrate dhe vitamina për të siguruar ushqim të plotë dhe të ekuilibruar. Është vlerësuar se një qenush Mareano Shepherd ka nevojë për rreth 200 deri në 340 gram në ditë dhe duhet të ketë deri në 3 vakte në ditë. Si një i rritur, kafsha duhet të hajë nga 450 deri në 600 gram në ditë.

Pra, qenushit do t'i nevojiten rreth 8 kg, ndërsa i rrituri do të ketë nevojë për rreth 15 kg në muaj. Ekzistojnë disa lloje ushqimesh në treg dhe ato ndryshojnë, zakonisht duke filluar nga 180,00 dollarë për një paketë 15 kg.

Veterinarja dhe vaksinat

Veterineri do të përcaktojë programin e vaksinimit për qenin tuaj. Janë dy vaksina kryesore që duhet të aplikohen çdo vit për qentë: vaksina kundër tërbimit dhe V8 ose V10. Vaksina V10 jepet në 3 doza, menjë dozë përforcuese çdo vit. Çdo dozë kushton rreth 60 dollarë deri në 90,00 dollarë.

Pasi qeni merr dozën e parë, midis 6 dhe 8 javësh të jetës, ai duhet të marrë edhe dy doza të tjera me intervale nga 3 deri në 4 javë ndërmjet secilës. Pas kësaj periudhe qeni fillon të marrë vetëm përforcimet vjetore.

Lodrat, shtëpia dhe aksesorët

Lodrat janë thelbësore për mirëqenien e këtyre qenve, pasi i mbajnë ata aktivë dhe të zënë, duke ofruar shpërqendrim, duke reduktuar stresin dhe duke nxitur aktivitetin fizik. Ka disa lloje lodrash, si topa të përforcuar, të cilët zakonisht kushtojnë 20,00 dollarë; kockat e masazhuesit, të cilat janë 16,99 dollarë; dhe lodra të mbushura, të cilat kushtojnë afërsisht 60,00 dollarë.

Shtëpia e qenit ofron siguri. Çmimet ndryshojnë shumë, nga 250,00 dollarë në mbi 350,00 dollarë. Sa i përket aksesorëve, ka disa, nga ato që përdoren për stërvitje e deri tek gjërat më të thjeshta të përditshme, si p.sh., një jakë gjoksi, e cila fillon nga 80,00 dollarë.

Kujdesi për qenin Maremano Shepherd

Për më tepër, të kesh një Bari Mareano Abruzês kërkon planifikim dhe kujdes specifik, veçanërisht me këlyshët. Për shembull, aktivitetet fizike të përditshme janë thelbësore dhe sasia e ushqimit duhet të kontrollohet në mënyrë që kafsha shtëpiake të mos bëhet mbipeshë. Më pas, do të shihni kujdesin kryesor që i duhet kësaj kafshe.Shikoni!

Kujdesi për këlyshët

Bariu Mareano Abruzês është një kafshë që nuk është përshtatur për të jetuar në apartamente ose shtëpi të vogla. Ai ka nevojë për shumë hapësirë ​​për të ushtruar dhe i pëlqejnë shëtitjet e rregullta, në mënyrë që me to të arrijë të bëhet më i qetë dhe të ketë një jetë më cilësore.

Përveç kësaj, qeni nuk i pëlqen nxehtësia, kështu që , ditë shumë të nxehta, përpiquni ta mbani në një vend më të ajrosur dhe të freskët. Një pikë tjetër e rëndësishme për t'u marrë parasysh është në lidhje me temperamentin e fortë të qenit, jo shumë i nënshtruar, dhe për këtë arsye, duhet të stërvitet dhe edukohet që në këlysh.

Një pikë tjetër e rëndësishme për t'u kushtuar vëmendje është tendenca e kafshës shtëpiake në mbipeshë, kështu që mbani zakone të mira të të ngrënit dhe shqetësohuni për të bërë aktivitete fizike dhe lojëra të përditshme me qenin. Gjithashtu, keni disa lodra që qeni juaj të përtypë dhe të argëtohet ndërsa është vetëm.

Sa duhet të ushqej?

Bariu Mareano Abruzês duhet të ushqehet dy deri në tre herë në ditë. Këtyre kafshëve duhet t'u ofrohet shumë ujë. Me 12 muaj jetë, ai konsiderohet ende një qenush, ndaj në këtë fazë sasia e ushqimit varion nga 200 deri në 340 gramë në ditë. Është e rëndësishme që ai të marrë ushqim cilësor, veçanërisht për këlyshët e mëdhenj. Kjo duhet të mbahet derisa kafsha të jetë dy vjeç, që është koha e përafërt e mbërritjes.të moshës madhore.

Kur kafsha shtëpiake është e rritur, duhet të ushqehet nga 450 deri në 600 gram në ditë. Më shumë se kaq mund ta bëjë kafshën mbipeshë.

A ka nevojë kjo racë për shumë aktivitet fizik?

Bariu Mareano Abruzês ka nevojë për shumë aktivitet fizik. Keni nevojë për hapësirë ​​për të lëvizur, vrapuar, ushtruar, shpenzuar energji. Prandaj, aktivitetet fizike janë shumë të rëndësishme për këta qen, pasi këta qen janë më të lumtur kur janë në lëvizje. Pra, atyre u duhet dhënë disa orë ecje, vrapim dhe lojë në ditë, me këtë ata do të mbajnë në ekuilibër shëndetin e tyre fizik dhe mendor.

Edhe pse kanë shumë energji, ata gjithashtu kanë një tendenca për obezitet. Prandaj, është e rëndësishme të përvetësoni një rutinë me ushtrime fizike dhe mund të praktikoni edhe aktivitete rekreative me të.

Kujdesi i flokëve

Maremano Abruzês Shepherd ka një pallto të bardhë, mjaft të trashë, një pak i përafërt dhe pak i valëzuar. Në mënyrë ideale, palltoja e këtij qeni duhet të lahet dy deri në tre herë në javë për ta mbajtur atë pa nyje. Nëse krijohen nyje, përdorni një krehër dhe ndani fillesat butësisht në mënyrë që të mos i shkaktoni dhimbje kafshës.

Kini kujdes kur prisni nyjet, pasi mund ta lëndoni qenin. Përsa i përket banjove, ato duhet të kryhen një herë në muaj, duke bërë një pushim më të shkurtër në sezonin e ndërrimit të flokëve.

Kujdesi për
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.