Si dhe ku ta përkëdhelim macen? Ndiqni këto këshilla të thjeshta!

Si dhe ku ta përkëdhelim macen? Ndiqni këto këshilla të thjeshta!
Wesley Wilkerson

Përkëdhelja e një mace sjell shumë përfitime!

Macet janë kafshë shtëpiake aq të lezetshme saqë njerëzit kanë dëshirë t'i shtrydhin ato. Ekziston një legjendë që atyre nuk u pëlqen të marrin dashuri, megjithatë, ky nuk është asgjë më shumë se një mit. Maceve u pëlqen të përkëdhelen dhe ky akt i sjell shumë përfitime maces.

Shiko gjithashtu: Njihuni me 14 lloje Bulldog: anglisht, frëngjisht, gjermanisht dhe më shumë!

Përgjatë këtij teksti do të mësoni se si ta përkëdhelni një mace në mënyrën e duhur, në mënyrë që ajo të pranojë me qetësi prekjen tuaj, pa i shkaktuar stres. ti dhe ai. Do të shihni gjithashtu se çfarë sinjalesh transmeton kjo kafshë kur nuk i pëlqen.

Më pas, vazhdoni të lexoni këtë artikull për të mësuar më shumë informacion se si dhe ku të përkëdhelni macen tuaj të vogël. Gëzuar lexim!

Si të përkëdhelim një mace?

Në temat në vijim do të shihni se si të përkëdhelni një mace që t'i pëlqejë. Do të zbuloni gjithashtu se cilin objekt duhet të përdorni kur përkëdhelni. Mësoni më shumë më poshtë!

Nëse është një mace e re, qetësohuni!

Macet nga natyra janë kafshë shumë të pavarura, pasi e kanë trashëguar këtë sjellje nga paraardhësit e tyre. Të egrat nuk patën asnjë ndërveprim me njerëzit, derisa, në 4000 vitet e fundit, ata filluan të zbuten.

Pra, nëse macja është e re dhe nuk është mësuar me ju, merreni me qetësi. Së pari, ai duhet të ndiejë se ju jeni të besueshëm. Për ta bërë këtë, zgjasni gishtat drejt feçkës së maces, pastajpastaj ai do t'ju nuhasë dhe pak nga pak do të afrohet duke ju lënë ta prekni. Pas këtij kontakti, mund të filloni ta përkëdhelni.

Goditni butësisht dhe në drejtim të gëzofit

Tani që keni arritur të fitoni besimin e maces, mund të filloni ta përkëdhelni atë. Por, nuk është në çdo mënyrë që ta përkëdhelni këtë mace, ajo duhet të jetë e butë dhe në drejtim të flokëve. Prandaj, këta të vegjël janë shumë kërkues kur bëhet fjalë për prekjen fizike.

Duke e ditur këtë, duhet ta mbani dorën të lehtë kur prekni macen. Me majat e gishtave përkëdheleni gjithmonë në drejtim të palltos së saj. Vetëm pasi macja të pranojë këto përkëdhelje, me pëllëmbën e dorës kaloni butësisht mbi trupin e tij.

Përdorni një furçë

Po, jo vetëm që mundeni, por edhe duhet të përdorni një furçë për të përkëdhelur atë në macen tuaj të përkëdhelur. Por, para se të merrni ndonjë furçë dhe të filloni të përkëdhelni atë me gëzof, duhet të keni kujdes kur zgjidhni një të tillë që të mos e dëmtoni atë.

Duhet të keni parasysh llojin e gëzofit të maces. , sepse, për secilin, ka një furçë specifike që nuk do t'i dëmtojë lëkurën. Gjithashtu, zgjidhni gjithmonë furça me qime të buta. Pasi të keni zgjedhur, përkëdhelni butësisht sikur po krehni gëzofin e maces.

Dini si të identifikoni kur macja pëlqen dashurinë

Njerëzit mendojnë se macet janë antisociale dhe se nuk e bëjnë këtë pëlqen të përkëdhelin, pormashtrojnë veten e tyre, sepse ata duan. Megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm për shenjat që do të tregojë.

Shenja e parë që do të tregojë macja juaj është që ju afrohet. Menjëherë pas kësaj, ai do të ketë një bisht të ngritur që lëkundet nga njëra anë në tjetrën dhe do të ngrejë veshë që anojnë përpara. Kushtojini vëmendje edhe trupit të maces, pasi ai duhet të jetë i relaksuar.

Mos përkëdheli aty ku macja nuk e pëlqen atë

Tani që e dini se si të identifikoni nëse macja është duke shijuar përkëdheljen, duhet të kuptoni se ka disa vende në trup që maceve nuk u pëlqen t'i përkëdhelin. Prandaj, ato duhen shmangur.

Macet në përgjithësi nuk u pëlqen të përkëdhelen në bark, këmbë, këmbë apo bisht. Sigurisht që ka përjashtime, disa mace do të pranojnë të gjitha llojet e dashurisë, pavarësisht se ku po preken. Prandaj, mos e përkëdhelni stomakun dhe gjymtyrët e maces.

Ku ta përkëdhelni një mace?

Ashtu siç ka zona të trupit ku macet nuk u pëlqen të përkëdhelen, ka vende ku ato kanë përparësi. Shihni cilat janë këto tre zona të trupit të maces për ta bërë atë edhe më të lumtur.

Nën mjekër

Në përgjithësi, maceve u pëlqen të përkëdhelen në zonat ku ndodhen gjëndrat e aromës, të cilat janë rreth fytyrës së vogëlushit. Së shpejti, kur prekni këtë zonë, ata lëshojnë një erë brendaju.

Shiko gjithashtu: Të ëndërrosh një pitbull të butë, të zemëruar ose sulmues: çfarë do të thotë?

Kjo erë shërben për të shënuar territorin dhe për të treguar dashuri për ju. Prandaj, përkëdhelni gjithmonë nën mjekrën e maces, pasi ekziston prania e kësaj gjëndre aromatike. Macja juaj e përkëdhelur do të gjëmojë me kënaqësi.

Koka dhe fytyra

Zona e kokës është një nga vendet ku mund të përkëdhelëni. Por ju duhet ta bëni atë në mënyrën e duhur, përndryshe mund të përfundoni duke e acaruar atë.

Pra, mos e detyroni dhe përdorni butësisht thonjtë tuaj për të goditur kokën e maces. Një vend tjetër ku gëzofët pranojnë dashuri është në zonën pranë mustaqeve dhe syve. Më pas, përdorni pjesën e pasme të dorës dhe goditni në një drejtim mbi fytyrën e maces.

Macet pëlqejnë të fërkohen në shpinë

Përveç kokës dhe fytyrës, mund të fërkoni edhe mbrapa macja juaj është kthyer. Pra, kur shkoni për të përkëdhelur kokën e maces, shfrytëzoni rastin dhe lëvizni dorën poshtë përpara bishtit, gjithmonë në drejtim të gëzofit dhe asnjëherë anasjelltas.

Duke kujtuar se macet nuk u pëlqejnë të preken nga gjymtyrët e tyre, pra në putrat, këmbët, bishtin dhe barkun. Prandaj, mos shkoni përtej kufijve të kafshës suaj.

Përfitimet e të diturit se si të përkëdhesh një mace

Të përkëdhesh një mace nuk ka të bëjë vetëm me shfaqjen e dashurisë ndaj kafshës shtëpiake. Ky akt i përkëdheljes mund t'u sjellë shumë përfitime. Zbuloni më poshtë se cilat janë ato.

Nxit relaksimin dhepërmirësimi i humorit

Kur dini të përkëdhelni një mace, po promovoni relaksimin e maces dhe përmirësoni disponimin e saj, prandaj përkëdheljet ofrojnë mirëqenie. Një arsye tjetër është fakti se ata kujtojnë kohën kur ishin këlyshë.

Kështu kujtojnë kur nënat i përkëdhelnin me gjuhë. Përveç kësaj, pronari përfundon duke transmetuar siguri te mace. Prandaj, është shumë e rëndësishme të dini mënyrën e duhur për të përkëdhelur kotelen tuaj të përkëdhelur.

Ul presionin e gjakut

Po, ashtu siç e lexoni! Kjo është e mundur sepse macet janë shumë të ndjeshme ndaj prekjes, pra ndaj përkëdheljeve të tyre. Në këtë mënyrë, kur e përkëdhelni macen tuaj në mënyrën e duhur, presioni i gjakut i bie.

Ajo që ndodh në atë moment është se macja juaj është e relaksuar dhe plotësisht e qetë. Kjo ju bën të ndiheni të qetë dhe redukton nivelin tuaj të stresit. Pra, rrjedhimisht, presioni juaj do të ulet.

Forcon marrëdhëniet midis maces dhe mësuesit

Përveç të gjitha këtyre përfitimeve, akti i përkëdheljes së gëzofit tuaj do të forcojë marrëdhënien mes jush dhe atij. Dijeni se në botën e kafshëve, kontakti fizik është shumë i rëndësishëm për të transmetuar mesazhe që bëjnë të gjithë ndryshimin.

Pra, kontakti fizik është një nga mënyrat që ka macja juaj për të krijuar një lidhje me ju dhe për të kuptuar se mësuesi juaj është i besueshëm.

Përgatitur për të bërëduke përkëdhelur macen tuaj?

Përgjatë këtij artikulli keni kuptuar se ka mënyra të drejta për të përkëdhelur një mace, pasi ka zona të trupit të saj që nuk i pëlqen të preken. Prandaj, kur përkëdhelni një mace, duhet ta merrni me qetësi.

Përveç kësaj, ju keni mësuar se si të identifikoni kur një mace nuk kënaqet duke u përkëdhelur. Menjëherë pas kësaj, ai zbuloi se ku, në fakt, maceve u pëlqen t'i përkëdhelin dhe pse.

Pra, tani ju e dini se si ta përkëdhelni një mace në mënyrën e duhur! Kjo do t'i sjellë dobi atij në disa mënyra. Përkëdheljet tuaja do të nxisin relaksimin, përmirësojnë humorin dhe forcojnë lidhjen mes jush. Tani është vetëm një çështje për të ndërmarrë veprime.
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.