Tosa për Yorkshire: bebe, japoneze, higjienike dhe më shumë lloje

Tosa për Yorkshire: bebe, japoneze, higjienike dhe më shumë lloje
Wesley Wilkerson

Po kërkoni ide për kujdesin e Yorkshire?

Sigurisht që të gjithë ata që kanë një qen Yorkshire, të paktën një herë, tashmë janë shqetësuar për kujdesin e kafshës shtëpiake, apo jo? Sot do të flasim për këtë racë që është shumë e dashur! Përveç kësaj, ne do të detajojmë pak për llojet e kujdesit, përfitimet dhe gjithë kujdesin që kanë nevojë për këta të vegjël!

Yorkshires janë një racë qensh me qime të gjata e të lëmuara dhe kjo mund të shkaktojë pakënaqësi dhe shqetësime afatgjata. Por mos u shqetësoni, ne sqarojmë gjithçka këtu, rëndësinë e prerjes, përhapjen e kërpudhave, mënyrën e kapjes nëse përdorni gërshërë, çfarë lloj prerjeje të zgjidhni, ndër të tjera.

Pas leximit të këtij artikulli do të ndiheni gati për ta bërë Yorkshire tuaj të rregulluar, të këndshëm dhe të lumtur, kështu që le të shkojmë!

Përfitimet e kujdesit për Yorkshire

Arsyeja kryesore që ne i rregullojmë këto kafshë shtëpiake është higjiena. Shumë njerëz hutohen dhe mendojnë se kjo është për shkak të bukurisë ose pamjes së tyre. Dhe më besoni, ka njerëz që rruajnë qentë e tyre për këtë qëllim, shumë e çuditshme, apo jo? Por arsyeja e vërtetë është se rregullimi promovon një higjienë më të madhe dhe u jep atyre një cilësi më të mirë të jetës.

Ndër avantazhet e tij kryesore janë lëvizjet më të lehta gjatë lojës dhe vrapimit, duke u dhënë atyre liri më të madhe. Gjithashtu lejon vizualizim më të madh të lëkurës, në rast të plagëve apo parazitëve dhe ndihmon nëtë shpeshta, çdo ditë ose çdo ditë tjetër.

Nëse janë prerje flokësh higjienike ose ato që i lënë flokët më të shkurtër, vëzhgoni sjelljen e qenit tuaj. Vini re nëse ai ka qenë i ftohtë ose nëse po reagon mirë në mënyrë që të mos prishë ndryshimin e flokëve dhe të mos sëmuret.

Kontrolloni nëse Yorkshire ka plagë pas prerjes

Është e rëndësishme të vëzhgoni nëse Yorkshire juaj ka plagë pas prerjes. Qofshin lëndime të shkaktuara nga profesionisti që e rruajti dhe rrëshqiti aksidentalisht në dorë, duke lënduar kafshën shtëpiake, apo plagë të shkaktuara nga sëmundjet e lëkurës.

Siç u përmend, rruajtja e flokëve ndihmon në rritjen e dukshmërisë së lëkurës, duke bërë që kuptojmë nëse kafsha ka ndonjë problem apo plagë. Nëse e bën, çoje te veterineri për konsultim! Dhe edhe nëse plaga është shkaktuar nga prerja, bëni një ankesë konstruktive dhe ndërroni objektet. Kafshët tona shtëpiake duhet të kujdesen për brenda dhe jashtë!

Mos u përpiqni t'i rregulloni ato në shtëpi

Sigurisht, nëse jeni specialist në kujdesin dhe kujdesin e qenve, mund t'i shpërfillni Kjo temë. Ai është vetëm një paralajmërim për pronarët që përpiqen të kursejnë ose preferojnë të marrin masa për të rruar kafshët shtëpiake në shtëpi. Kjo nuk rekomandohet! Ka pjesë shumë të ndjeshme të trupit që kanë nevojë për gërshërë dhe vende të tjera që mund të jenë të prirura për aksidente.

Kështu që çojeni Yorkie-n tuaj në një dyqan kafshësh ose zgjidhni një person që tashmë kaka përvojën për t'ju ndihmuar personalisht. Ka pak kujdes kur flasim për kafshët tona shtëpiake!

Kujdestarët e Yorkshire janë të bukur dhe efikas!

Tani ju mund të shihni sasinë e madhe të përfitimeve që ofron prerja në Yorkshire tuaj. Përveç sigurimit të kujdesit më të mirë të lëkurës, fërkimit të flokëve, krehjes, higjienës dhe vizualizimit të lëkurës, ajo garanton mirëqenien e kafshës suaj.

Për të zgjedhur kujdesin më të mirë për kafshën tuaj, thjesht vëzhgoni sjelljen e saj dhe karakteristikat e saj leshit dhe lëkurës. Shihni nëse kanë shumë nyje, kërpudha apo plagë, nëse ai ndihet i nxehtë apo thjesht dëshironi të përmirësoni pamjen e tij.

Në çdo rast, të gjitha prerjet e flokëve ofrojnë përfitimet e tyre, thjesht përmendni atë që ju pëlqen preferoni dhe kërkoni një profesionist pranë jush!

vizioni i syve, sepse askush nuk e meriton t'i bjerë flokët kur përpiqemi të shohim, apo jo?

Eleminon gjithashtu qimet dhe nyjet e panevojshme dhe redukton përhapjen e kërpudhave dhe baktereve, gjë që është thelbësore.

Ruan bukurinë dhe shkëlqimin e gëzofit

Sigurisht, nuk është në rregull që themi se shumë njerëz i rruajnë kafshët shtëpiake për pamjen e tyre, por kjo nuk është arsyeja kryesore. Megjithatë, nuk mund të mos përmendim se kjo i jep atij një pamje më të mirë, ruan shkëlqimin e palltos, ruan pamjen e tij dhe e bën të duket më i bukur. Thjesht kombinoni biznesin me kënaqësinë dhe ne kemi një kafshë shtëpiake të bukur, higjienike dhe të pastër.

Thjesht përdorni produktet e duhura dhe zgjidhni llojin e duhur të kujdesit për të marrë rezultatin që dëshironi dhe lëreni kafshën tuaj me pamjen më të mirë të mundshme.

Parandalon përhapjen e kërpudhave

Dihet që flokët janë burim i ruajtjes së baktereve dhe kryesisht kërpudhave. Kafshët nuk bëjnë dush siç bëjnë njerëzit çdo ditë. Përveç kësaj, ata janë të shtrirë në tokë, në vende të pista, tokë, bar dhe e gjithë kjo ndihmon në përhapjen e kërpudhave.

Kur flokët janë të shkurtër, është më e vështirë që këto kërpudha të ngjiten në leshi dhe lëkura e kafshëve shtëpiake. Përveç kësaj, ka ajrosje më të madhe për lëkurën, duke e lënë atë më pak të lagësht dhe të mbytur, siç do të ishte nëse do të rruheshin vonë.

Ul ndjenjën e nxehtësisë

Siç u përmend më lart, rruajfavorizon ajrosjen e lëkurës, për faktin se qimet janë më të vogla dhe më të shkurtra. Jorksajret në përgjithësi ndihen mjaft të nxehtë, pasi kanë shumë flokë të gjatë dhe Brazili ka një klimë të butë, me temperatura të larta në disa muaj të vitit.mirëqenie për kafshët shtëpiake dhe një cilësi më të mirë jetese.

Heq Flokët e mat

Flokët e Yorkshires janë shumë të gjatë. Nëse nuk i prisni apo i rruani, ato bëhen më të mëdha, deri në pikën që pengojnë shikimin ose pengojnë lëvizjen kur vraponi ose ecni. Në këtë mënyrë, ato janë shumë të lehta për t'u ngatërruar, aq më tepër nëse janë relativisht të pista, në të cilat flokët bëhen më të trashë dhe të rëndë.

Kështu, prerja është shumë e rëndësishme për ruajtjen e nyjeve të flokëve. Me të, është shumë më e lehtë për të hequr këto nyje dhe për t'i lënë kafshët shtëpiake më të lira, për të vrapuar dhe luajtur! Gjithashtu, nëse ne njerëzve nuk na pëlqejnë flokët e matosur që ekzistojnë në kokën tonë, askush nuk meriton të ketë flokë të matosur në të gjithë trupin, apo jo?

Përmirëson dukshmërinë e lëkurës së Yorkshire

Po Është mjaft e zakonshme që banorët e Yorkshire të kenë probleme me lëkurën, për faktin se kanë shumë flokë. Artikujt shkencorë në këtë zonë kanë treguar tashmë se qentë me flokë të gjatë dhe të drejtë kanë një prirje të madhe për zhvillimin e sëmundjeve të lëkurës dhe akumulimin ebakteret dhe kërpudhat.

Kështu është shumë më e lehtë të zhvillohet kujdesi kur mund të shohim lëkurën e kafshëve shtëpiake dhe t'i çojmë te veterineri, nëse është e nevojshme. Dhe le të rrëfejmë se është gjithashtu shumë më e lehtë të trajtosh dhe të japësh ilaçe, apo jo? Kjo është arsyeja pse prerja është kaq e rëndësishme!

Llojet e prerjeve për Yorkshire

Disa njerëz kanë dyshime se çfarë lloji të prerjes duhet të përdorin në Yorkshires e tyre. Gjëja më e rëndësishme është se çdo prerje flokësh do të ofrojë relativisht të gjitha përfitimet e përmendura më sipër. Por të jeni të sigurt, më poshtë po shpjegojmë secilën prej tyre që ta kuptoni. Le të shkojmë!

Pushimi i foshnjës për Yorkshire

Ky është një nga prerjet më të zakonshme në mesin e Yorkshires. Po, ata duken si foshnja, këlyshë, madhësi të rritur. Prandaj, ky lloj kujdesi i jep kafshës një pamje shumë rinore.

Është e përshtatshme për pronarët të cilët nuk mund të vazhdojnë të rregullojnë kafshën e tyre çdo javë dhe ka shumë më pak gjasa që Yorkshire Terrier të mbajë shumë nyje në leshi i tij..

Përveç kësaj, është një opsion i shkëlqyeshëm për klimat e nxehta, pasi gëzofi është shumë i shkurtër, duke i ofruar një ndjesi më të mirë termike. Flokët priten me gërshërë apo edhe me një makineri profesionale, për t'i lënë të gjitha në nivel dhe të shkurtër.

Qetja japoneze për Yorkshire

Burimi: //www.pinterest.cl

Kjo është një prerje flokësh që ofron një pamje dhe bukuri të mirë për kafshën tuaj. Shume ngaFamiljet zgjedhin të rruajnë terrierin Yorkshire sepse mendojnë se ai duket më "i bukur" dhe ofron imazhin e një personaliteti të fortë.

Siç thotë edhe vetë emri, ky lloj rruajtjeje ka origjinë orientale dhe synimi është që të qëndroni me më pak qime në zonën e surratit. Prandaj, kafsha vazhdon të ketë qime në pjesën tjetër të trupit, të cilat mund të jenë me përmasa të shkurtra deri në mesatare, por arsyeja kryesore përfundon të jetë estetike.

Sigurisht, me ruajtjen e kujdesit, higjienës dhe banjot e shpeshta, përfundon të jetë shumë më e vështirë për të zhvilluar probleme të lëkurës dhe, për rrjedhojë, ofron përfitime si të gjitha të tjerat.

Kupja higjienike për Yorkshire

Kupja higjienike rezulton të të jetë më e rëndësishmja nga të gjitha, jo vetëm për Yorkshires, por për çdo racë qeni. Siç thotë edhe emri, objektivi është higjiena e kafshës shtëpiake, për t'i ofruar kujdes dhe vëmendje më të mirë mirëqenies së saj.

Duke qenë se ajo ka flokë të gjatë, në përgjithësi rekomandohet të kryhet një rruajtje higjienike për të plotë heqja e qimeve të paktën një herë në vit, mundësisht në verë. Në dimër nuk rekomandohen shumë, pasi temperatura e ulët mund ta bëjë qenin tuaj të ndihet shumë i ftohtë dhe përhapja e kërpudhave dhe baktereve në këtë interval më të ftohtë përfundon të jetë më e vogël.1/3 e gjatësisë së qimeve, mund të bëhet sa herë që e gjykon të nevojshme, çdo dy javë, mujore oseçdo tremujor. Është e rëndësishme që ajo të bëhet gjithmonë nga një profesionist i kualifikuar, pasi ka pjesë më të ndjeshme të trupit të kafshës që duhet të përdoren me gërshërë për të mos lënduar.

Shiko gjithashtu: Nuk është breshkë apo breshkë! Mësoni si të kujdeseni për breshkën!

Gruament për Yorkshire me flokë të gjatë

Yorkshires kanë flokë të gjatë dhe çdo kapëse e zgjedhur ka nevojë për kujdes thelbësor. Nëse kafsha juaj ka shumë nyje në flokë, përpiquni t'i zgjidhni ato përpara se të filloni prerjen e flokëve. Nëse nuk mundeni, rekomandohet të prisni nyjet dhe të përpiqeni të përdorni një gërshërë ku qimet qëndrojnë më të shkurtra për një periudhë më të gjatë kohore, në mënyrë që të mos shqetësoheni më për to në një interval të shkurtër kohor.

Përveç kësaj, është e rëndësishme të kujdeseni për Terrierin tuaj Yorkshire pavarësisht nga gjatësia e shtresës së tij, por nëse është i gjatë, do të kërkojë kujdes më të madh.

Grooming Yorkshire Schnauzer

Ky lloj kujdesi nuk ka për qëllime bukurie dhe jo higjienike. Është bërë për t'i dhënë Yorkshire pamjen e një qeni të një race tjetër: Schnauzer.

Karakteristika kryesore e kësaj rruajtjeje është lënia e qimeve të gjata në putrat. Flokët e trupit duhet të mbahen shumë të shkurtra dhe në fytyrë duhet të lihen të gjata ose të shkurtohen lehtë me gërshërë.

Një përfitim i madh i këtij prerje flokësh është praktiki i tij, pasi flokët tuaj do të jenë shumë të shkurtër dhe në këtë mënyrë mirëmbahen me të. përfundon të jetë më e lehtë, shumë më e vogël. Kjo do të thotë, nuk do të keni nevojë për aq shumë kujdes në lidhje me larjen dheFormimi i nyjës.

Kupja Westy për Yorkshire

Portimi westy është gjithashtu një lloj tjetër që e bën kafshën tuaj të duket si një kafshë tjetër, West Highland White Terrier. Duke qenë se është një prerje që fokusohet në pamjen e tij me këtë rracë, nuk i ofron aq shumë përfitime lëkurës sa prerja higjienike p.sh., por ndihmon shumë në uljen e shpeshtësisë së fërkimit.

Kur priten në këtë mënyrë, qimet e trupit janë shumë të shkurtra. Megjithatë, ndryshe nga prerësja e bebeve, në këtë lloj Yorkshire juaj ka qime të shkurtuara në fytyrë për të dhënë përshtypjen se veshët dhe surrat janë më të mëdhenj. Përveç kësaj, ajo që shumë pronarë zgjedhin të bëjnë është t'i bëjnë veshët të duken më me gëzof, për të përmirësuar pamjen e kafshës shtëpiake.

Kujdesja e "qenit të ujit" për Yorkshire

Është gjithashtu një prerje flokësh që kërkon të ruajë pamjen e qenit, sikur të ishte paksa i lagur ose duke luajtur me ujin. Për këtë është e nevojshme të prisni flokët në madhësi mesatare dhe të mos i drejtoni me krehër ose furçë. Në këtë mënyrë, ajo duket e dredhur.

Por kini kujdes, është e rëndësishme të theksohet se ky lloj prerje flokësh ka më shumë gjasa të krijojë nyje për shkak të madhësisë së flokëve dhe mos përdorimit të krehrit. Pra, mendoni me kujdes përpara se të zgjidhni këtë prerje flokësh.

Kupë pekineze për Yorkshire

Ky është një lloj tjetër prerjeje që e bën qenin të duket ndryshe: Pekinezët. Për të kapur thelbin e saj, aiimiton stilin me qime mesatare dhe veshët dhe zona e syve janë pak më të gjata, një tipar shumë i spikatur i racës së dëshiruar.

Me këtë prerje flokësh, objektivi është të imitoni veshët e qenit pekinez, të cilat janë të gjata dhe të varura. Për të pasur efektin e dëshiruar, është gjithashtu e rëndësishme që flokët në putra të priten pak.

Tosa arush pelushi për Yorkshire

Po, është pikërisht ajo që po mendoni: arushi pelushi, ose më mirë "arush pelushi". Kjo është me të vërtetë ideja, për ta bërë kafshën tuaj të duket si një arush pelushi, duke intensifikuar bukurinë dhe pamjen si këlysh.

Funksionon si më poshtë: qimet e trupit janë të gjitha të prera në të njëjtën gjatësi. Putrat, mustaqet dhe veshët shkurtohen për të ndjekur prerjen e trupit dhe për t'i dhënë pallto një përzierje dhe rrjedhshmëri më të mirë. Zona e gjoksit është lënë me gëzof më të lartë për të dhënë përshtypjen e lezetshme "bib".

Pra, a jeni gati të keni një arush pelushi që leh, ha dhe luan?

Këshilla për kujdesin e Yorkshire

Burimi: //www.pinterest.cl

Tani që i njihni të gjitha llojet e pastrimit të ofruara në treg për Yorkshires, le t'ju japim disa këshilla se si të përmirësoni kujdesin, mirëmbajtjen dhe kujdesin tuaj që janë thelbësore në mënyrë që kafsha juaj të mos ketë probleme me rregullimin.

Bëni prerjen e parë të flokëve për Yorkshire në kohën e duhur

Vetëm veterineri mund t'ju tregojë se kur është saktësisht koha e duhur për të rruar një Yorkie. Ka njerëz që e marrin atë në kujdes që kur ishin këlyshë, të tjerë presin derisa të arrijnë moshën madhore për t'i hyrë këtij procesi.

E rëndësishme është që kjo do të varet nga organizmi i kafshës suaj, zakonet dhe aktivitetet që ai praktikon, nëse ai ka ndonjë sëmundje të lëkurës që ka nevojë për mirëmbajtje të shpeshtë ose nëse thjesht dëshironi t'i ofroni kujdes dhe mirëqenie të re. Gjithmonë vëzhgoni se si është pallto dhe lëkura e tij për të filluar këtë punë.

Shiko gjithashtu: Pse kafshojnë qentë gjatë lojës? Kupto pse!

Gërshërët duhet të pastrohen mirë

Higjiena është gjithashtu e rëndësishme në materialet që përdoren për prerje. Është jashtëzakonisht e rëndësishme që ato të jenë të pastra në mënyrë që kafshët të mos kapin sëmundje, baktere dhe kërpudha nga qentë e tjerë para tyre në shërbim.

Kini kujdes dhe gjithmonë përforconi bisedën me profesionistin për pastrimin e kësaj pajisje. Gjithashtu, kini kujdes që qeni juaj të mos zhvillojë ndonjë alergji apo neveri ndaj prerjes, pasi kjo mund të ndodhë edhe në varësi të produktit që profesionisti përdor për të pastruar materialet.

Kini kujdes sipas çdo rasti. tosa

Çdo tosa ka kujdesin e vet të veçantë. Ndiqni rekomandimet e dyqanit të kafshëve të zgjedhura për të ruajtur prerjen dhe për të ruajtur qenin tuaj. Kur flokët rriten më gjatë, mund të kërkohet më shumë krehje
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.