Cilin kameleon të blini? Çmimi, si të blini legale dhe më shumë!

Cilin kameleon të blini? Çmimi, si të blini legale dhe më shumë!
Wesley Wilkerson

Dëshironi të blini një kameleon për kafshë shtëpiake?

A e dini se ka më shumë se 160 lloje kameleonësh? Ato e kanë origjinën nga kontinenti afrikan, veçanërisht në rajonet ishullore të Madagaskarit. Por, për shkak se ata jetojnë në një klimë të nxehtë, ata përshtaten shumë mirë me Brazilin, ku ka familje zvarranikësh që janë shumë të ngjashëm, por që nuk ndryshojnë ngjyrën si një kameleon i vërtetë.

Nëse e keni bërë këtë. parë se çfarë është i aftë ky zvarranik dhe po kërkojnë të adoptojnë një të tillë, në këtë artikull do të mbulojmë disa hapa të nevojshëm për një birësim ligjor. Përveç kësaj, ne do t'ju japim disa këshilla se si të rritni zvarranikën tuaj të ri: si të vendosni një terrarium për ta marrë atë, ushqim, cilat specie janë më të njohura dhe më shumë!

Pra, nëse dëshironi të Dije gjithçka që duhet për të pasur kameleonin tuaj të parë, dhe veçanërisht, sa është kostoja që do të kërkojë, tani e tutje do t'i keni të gjitha këto informacione. Vazhdoni të lexoni për të mësuar më shumë rreth këtij zvarranik shumëngjyrësh!

Si të blini një kameleon të ligjshëm për kafshë shtëpiake në Brazil?

Është e mundur të kesh një zvarranik ligjërisht në Brazil, por kafshët ekzotike kërkojnë kujdes më të madh kur blejnë! Kjo për shkak se ka shumë kontrabandë që kërcënon speciet e shitura dhe speciet e tjera që marrin pjesë në të njëjtin ekosistem. Dëshironi të dini se si të adoptoni një zvarranik të legalizuar? Vazhdo të lexosh.

Kujdes ndaj kërkesave për të blerë një kameleon!

Akameleoni mund të ndryshojë në stil dhe rrjedhimisht të ndryshojë në çmim. Disa gurë dekorativë janë interesantë dhe mund të gjenden duke filluar nga 77,00 dollarë. Gjithashtu, degët e vogla, trungjet dhe aksesorët e tjerë që simulojnë strukturën e një peme fillojnë nga 60,00 dollarë.

Shkoni në dyqanin tuaj më të afërt dhe eksploroni opsionet e disponueshme, madje do të gjeni shkëmbinj termikë të cilët përveçse ndihmojnë me dekorimi, do të ndihmojë kafshën të qëndrojë ngrohtë.

Çmimi i bimëve për terrarium kameleon

Ka lloje të panumërta bimësh që mund të përdoren për të dekoruar, duke e lënë më të këndshëm dhe të shëndetshëm terrariumin e një kameleon. Disa vende ofrojnë bimë specifike për këtë dhe ato fillojnë të shiten nga 30,00 dollarë.

Kameleonët i duan bimët ngjitëse dhe gjethet e thata, pasi mund të fshihen dhe të qëndrojnë të ngrohtë. Ekziston edhe mundësia e përdorimit të bimëve sintetike, duke lehtësuar mirëmbajtjen, pasi ato nuk kanë nevojë për kujdes si bimët e gjalla.

Çmimi i termometrit për terrarium kameleon

Si të gjithë aksesorët për kafshët shtëpiake, ka shumë efikase termometra për të kontrolluar temperaturën e mjedisit të kameleonit tuaj. Është e mundur të gjesh, në faqet e internetit dhe dyqanet e specializuara, modele që variojnë nga 16,00 dollarë deri në 90,00 dollarë. Nëse ka një ndryshim në mënyrën e shfaqjes së temperaturës dhe madje edhe me një sistem shpëtimi, i cili paralajmëron se kurarrihet një temperaturë e caktuar.

Më shumë kosto me kameleonin

Mos harroni se kafsha juaj shtëpiake, ekzotike ose jo, do të ketë nevojë për kujdes të specializuar veterinar. Kjo duhet të përfshihet në shpenzimet tuaja për një kameleon. Konsultimet me një veteriner të specializuar për zvarranikët mund të gjenden me një kosto fillestare prej 175,00 dollarë.

Para se të blini kameleonin tuaj, tashmë mund të kërkoni për veterinerin më të afërt, kështu që do të jeni plotësisht të përgatitur kur të arrijë kafsha juaj.

Shiko gjithashtu: Qeni maskë: çmimi dhe këshilla për rritjen e një Jack Russel Terrier

Gati për të takuar kameleonin tuaj?

Në këtë artikull keni marrë të gjitha informacionet e nevojshme për para dhe pas blerjes së një kameleoni. Nuk është kurrë e tepërt të theksohet se një kafshë ekzotike dhe e jashtëzakonshme në përgjithësi do të kërkojë kujdes të jashtëzakonshëm.

Kameleoni është një kafshë që, pavarësisht se ka disa kosto më të larta, do të jetë një shoqëri e shkëlqyer për ju. Përveç kësaj, shtëpia juaj sigurisht që do të jetë më e bukur me gjithë bukurinë e kësaj kafshe dhe terrariumin që keni vendosur për të!

Siç e keni parë, kujdesi për ushqimin, mjedisin dhe legalizimin janë të njëjta për të katër speciet e kameleonëve që ju prezantojmë, ju takon juve të vendosni se cili është ideal për ju.

Tani e dini se cilat do të jenë kostot për mirëmbajtjen e jetës së një kameleoni dhe gjithë kujdesin e nevojshëm, është koha për të parë për një vendlegalizuar për ju dhe merrni kafshën tuaj!

Konsiderata e parë që duhet bërë është se një kafshë ekzotike kërkon shumë më tepër vëmendje sesa një kafshë shtëpiake, si qen apo mace. Do të duhet të jeni shumë më të vëmendshëm dhe të investoni më shumë në akomodimin, shëndetin, ushqimin e gjallë dhe në të gjithë procesin e legalizimit të birësimit. Pra, përgatit xhepin!

Përveç kësaj, një kafshë ekzotike do të kërkojë më shumë vëmendje edhe në lidhje me mjedisin ku jeton, stimujt që mund të shkaktojnë stres dhe ata që mund të jenë rrezik për shëndetin e saj. Gjithashtu, do t'ju duhet t'i kushtoni shumë kohë pastrimit dhe mirëmbajtjes së terrariumit të kafshës suaj për t'u siguruar që ai të jetë i rehatshëm dhe i shëndetshëm.

Pra, konsideroni mirë të gjithë këta faktorë në mënyrë që të mund të bëni një adoptim të përgjegjshëm dhe të sillni gëzim dhe lumturi për kafshën tuaj. rehati për kameleonin që do të adoptohet!

Kërkoni për IBAMA për të marrë legalizimin

Mënyra ligjore për të adoptuar një kameleon në Brazil është nëpërmjet agjencisë së mbrojtjes së mjedisit, IBAMA. Ata mbikëqyrin dhe kontrollojnë kafshët e egra që kapen në kontrabandë ose në zona pyjore që janë prekur nga veprimet njerëzore.

Disa nga këto kafshë nuk mund të kthehen më në habitatet e tyre, pasi nuk do të përshtateshin më pas me jetën natyrore të kalimit të kohës në robëri, përveç faktit se disa prej tyre kanë vuajtur fizikisht gjatë çdo procesi ndërhyrjeje që kanë kaluar.

Kështu janë kafshë qëmerrni një shans të dytë nëpërmjet adoptimit të përgjegjshëm dhe të monitoruar nga IBAMA ose nga dyqanet dhe mbarështuesit e autorizuar prej saj.

Zgjidhni një dyqan ose mbarështues të autorizuar

Një dyqan ose mbarështues që merr autorizim ligjor nga IBAMA për shitjet e kafshëve ekzotike do të ketë një sistem plotësisht të monitoruar për pranimin, përshtatjen dhe shitjen e kafshëve. Me siguri do të angazhoheni për të ofruar trajtimin më të mirë për kafshët dhe kujdestarët e tyre.

Prandaj, është thelbësore, edhe për arsye ligjore, të gjeni vende të autorizuara për të bërë blerjen tuaj. Përndryshe, ju mund të kryeni një krim mjedisor duke marrë kafshë kontrabandë, përveçse nuk e dini nëse kafsha që po blini është trajtuar mirë gjatë procesit.

Duhet të blini një kameleon të edukuar në robëri

Kameleonët e edukuar në robëri janë të vetmit të disponueshëm ligjërisht për birësim. Ata nuk do të përshtateshin me jetën në habitatin e tyre natyror dhe birësimi është mundësia që ata të kenë një jetë të gjatë dhe të shëndetshme duke marrë dashuri dhe kujdes.

Ata janë të regjistruar në Sistemin e Menaxhimit të Faunës (SISFAUNA), me një numër regjistrimi, foto dhe mikroçip, të cilat do të monitorohen gjithmonë nga IBAMA, duke garantuar mirëqenien e kafshës. Prandaj, blerja e një kameleoni në robëri nuk është një disavantazh!

Ku të gjeni dhe cilin kameleon të blini?

Tani do të dini më shumë se ku mund ta gjenikameleonët dhe cilat kritere mund të adoptoni kur blini një nga këta zvarranikë ekzotikë! Lexoni dhe zbuloni!

Mbarështuesit e ligjshëm

Mund të mos jetë shumë e lehtë të gjesh një mbarështues të ligjshëm të zvarranikëve ekzotikë ose të egër si kameleoni, por është e vetmja mënyrë ligjore për të blerë një të tillë . Në Brazil, disa dyqane janë të disponueshme në internet për konsultim.

Midis tyre është Biomania, e cila është e specializuar në zvarranikët dhe ka autorizim nga IBAMA për riprodhimin dhe krijimin e kafshëve të egra në robëri. Kontaktoni me ta dhe kontrolloni disponueshmërinë në mënyrë që të mund të blini një kameleon, ose kontrolloni me autoritetet lokale për të mësuar rreth mbarështuesve të tjerë të ligjshëm pranë jush.

Pet Shop i autorizuar

Në internet është e mundur të gjeni dyqane kafshësh të autorizuara për të shitur kafshë të egra, përfshirë kameleonin. Megjithatë, është e nevojshme të vini në kontakt me secilin prej tyre për të kontrolluar disponueshmërinë e një zvarraniku për blerje.

Meqenëse është një kafshë e rritur pa qëllime komercializimi, por si një mënyrë për të ripërshtatur kafshën në një Jetë e lumtur dhe e shëndetshme, nuk ka një treg me disa kameleon në dispozicion. Mbani parasysh këtë kur kërkoni, mund të duhet më shumë se sa pritej për të gjetur atë që po kërkoni.

A mund të blej kameleon në internet?

Blerja në internet është e mundur, megjithësenuk është gjithmonë i disponueshëm nga mbarështuesit e autorizuar dhe dyqanet e kafshëve shtëpiake. Gjithçka mund të kryhet pa probleme, përderisa është një shërbim i ofruar nga shitësi dhe i autorizuar nga IBAMA.

Sipas ligjit nr.93, datë 7 korrik 1998, që ka të bëjë me importin dhe eksportin e kafshë të egra të faunës, është e ndaluar importimi i kafshëve ekzotike dhe të egra në internet pa autorizim. Me fjalë të tjera, blerja e një kafshe ekzotike përmes internetit pa autorizim nga IBAMA është një krim!

Prandaj, sigurohuni që vendi të respektojë të gjitha rregullat dhe kontaktoni IBAMA-n nëse keni ndonjë pyetje gjatë procesit.

A duhet të blej një kameleon fëmijë apo të rritur?

Vendimet se cilin kameleon të blini duhet të merren duke pasur parasysh qëllimet tuaja. Kameleonët ndryshojnë në jetëgjatësinë sipas specieve që i përkasin. Por, në përgjithësi, një kameleon i edukuar në robëri ka një jetëgjatësi prej 12 deri në 15 vjet.

Pra, blerja e një foshnje kameleoni do t'ju japë më shumë kohë për të mësuar zvarranikën dhe do të vendosë më shumë kërkesa për kujdesin e tij. marrë. Nga ana tjetër, një kameleon më i vjetër do të ketë kaluar fazat e kujdesit më të madh, megjithatë, do të ketë më pak kohë për të jetuar me ju.

A duhet të blej një kameleon mashkull apo femër?

Në të vërtetë nuk ka ndonjë ndryshim domethënës në lidhje me mbarështimin dhe sjelljen ekameleonët meshkuj ose femra. Dallimi më i madh këtu do të jetë në gjatësinë e njërës ose tjetrës, kjo do të ndryshojë nga speciet në specie.

Në disa raste, ndryshimi në madhësi midis mashkullit dhe femrës të së njëjtës specie nuk do t'i kalojë centimetrat, në të tjerat, kameleoni mashkull mund të jetë dy herë më i madh! Më poshtë do të flasim pak më shumë për speciet e ndryshme të kameleonëve, kështu që mund të jeni më të sigurt kur vendosni se cilat specie të blini.

Shikoni llojet e kameleonëve dhe çmimin

A i njihni llojet më të njohura të kameleonit? Tani le të flasim për disa prej tyre, kështu që do të dini edhe më shumë për këtë zvarranik të kamufluar! Vazhdoni të lexoni!

Kameleoni i Jemenit

Është specia më e zakonshme në mbarështimin në robëri. Kameleonët e Jemenit vijnë nga rajoni për të cilin janë emëruar. Ata banojnë në pyje tropikale ose subtropikale, me temperatura që variojnë midis 24ºC dhe 28ºC. Çmimi mesatar i këtij kameleoni, i legalizuar, është nga 500,00 dollarë në 700,00 dollarë.

Në robëri, kameleonët nga Jemeni mund të jetojnë nga 6 deri në 8 vjet. Ka dimorfizëm në specie - ndryshim fizik midis mashkullit dhe femrës. Femra është më e vogël, arrin 25 cm, krahasuar me 30 cm që mund të arrijë mashkulli. Një tjetër shenjë e dimorfizmit është madhësia e 'kreshtës' që ata kanë, e cila është më e vogël tek femra.

Trupi i tyre është i mbuluar nga shirita të toneve jeshile, të verdhë dhe kafe, me variacion në intensitetin engjyrat. Ushqimi i kameleonit në Jemen përbëhet nga insekte të tilla si kriket, larvat e krimbit të miellit, disa lloje të buburrecave, ndër të tjera.

Kameleoni Panterë

Kameleonët e panterës janë vendas në Madagaskar. Në habitatin e tyre natyror, ata jetojnë në temperatura që variojnë nga 23ºC deri në 32ºC, gjë që paraqet një rezistencë të madhe ndaj ndryshimeve. Kjo specie e kameleonit nuk ka dimorfizëm, kështu që meshkujt dhe femrat janë shumë të ngjashëm fizikisht. Mund të blihet me çmime që fillojnë nga 500,00 dollarë dhe shkojnë deri në 800,00 dollarë.

Ngjyrat e tij janë shumë të gjalla dhe natyrisht ka luspa të kaltërosh, me vija më të errëta të shpërndara përgjatë trupit. Madhësia e këtij kameleoni është afërsisht 50 cm në moshë madhore. Jetëgjatësia e tij është 5 vjet dhe pavarësisht se është i urtë, nuk i pëlqen të trajtohet shumë.

Shiko gjithashtu: Çfarë do të thotë të ëndërrosh për një jaguar? E zezë, kafe, sulmuese dhe shumë më tepër

Kameleoni Senegal

Ata janë kameleonë vendas nga Afrika Perëndimore, jetojnë në mjedise temperatura e të cilit varion ndërmjet 22ºC dhe 28ºC. Kjo specie kameleoni është veçanërisht e neveritshme për trajtimin, dhe kjo duhet të merret parasysh kur blini një të tillë. Ndryshimi në vlerat për të blerë një kameleon senegalez është nga 400,00 dollarë në 700,00 dollarë.

Kameleonët e kësaj specie mund të masin rreth 55 centimetra në moshë madhore, nuk ka dimorfizëm midis mashkullit dhe femrës dhe jetëgjatësia e tyre në robëri është rreth 5 vjet. Fizikisht, ngjyra juajAta kanë ngjyrë të gjelbër dhe kanë një trup të mbuluar me njolla të vogla të zeza dhe vija jeshile të errët përgjatë shpinës.

Kameleoni i Jackson

Anëtarët e specieve të kameleonëve Jackson janë vendas në Afrikën orientale , por për shkak të eksportimit të lartë, sot mund të shihen në Kaliforni, Hawai dhe Florida. Temperatura më e këndshme për këta zvarranikë varion midis 21ºC dhe 26ºC. Kjo specie kameleoni mund të gjendet për blerje me çmime që fillojnë nga 500,00 dollarë dhe shkojnë deri në 900,00 dollarë.

Menjëherë sapo lindin, ngjyrat e tyre janë më delikate dhe më pak intensive, duke u rritur në thellësi ndërsa i matni. duke hyrë në fazën e të rriturve. Ky kameleon ka brirë në kokë, për këtë arsye është mbiquajtur kameleoni me tre brirë.

Jetëgjatësia e tij është 10 vjet në robëri, nuk u pëlqen shumë të trajtohen dhe mund të masin nga 22 me gjatësi deri në 33 centimetra.feçkë deri në fund të bishtit.

Kushton me një kameleon të përkëdhelur!

Kameleoni është një kafshë e jashtëzakonshme për t'u pasur në shtëpi, por nëse e krahasojmë me qentë dhe macet, shpenzimet për të mund të jenë gjithashtu pak të jashtëzakonshme! Tani do të dini të gjitha kostot bazë që do t'ju duhet të keni kur blini një kameleon!

Çmimi i ushqimit për kameleonët

Kameleonët janë kafshë që ushqehen me ushqim të gjallë, ndryshe nga qentë dhe macet që mund të ushqehet me ushqim të thatë dhe të industrializuar. Këto ushqime gjenden në dyqanee specializuar për kafshët e egra dhe çmimi fillestar i një pakete me insekte të gjalla është 40,00 dollarë.

Kriketat, buburrecat dhe insektet e tjera që mund të riprodhohen në mënyrë të kontrolluar zakonisht ofrohen për të ushqyer zvarranikët dhe kafshë të tjera.

Çmimi i terrariumit të kameleonit

Terrariumi i kameleonit duhet të pozicionohet vertikalisht, për të simuluar mjedisin arboreal ku ata jetojnë dhe për të inkurajuar lëvizjen e tyre nëpër hapësirë, duke i mbajtur ata të shëndetshëm. Në faqet e specializuara, çmimi fillestar për një terrarium që plotëson këto kërkesa është 300,00 dollarë.

Para se të blini terrariumin, mendoni se çfarë do të vendosni brenda, si bimë dhe gurë dekorativë, për t'u siguruar që atje do të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të gjitha këto dhe për kafshën tuaj.

Çmimi i llambave për terrarium kameleon

Llambat për ndriçimin e natës i gjeni nga 35,00 dollarë me fuqi 15w. Llambat standarde të nxehtësisë specifike jo të natës mund të gjenden gjithashtu duke filluar nga 35,00 dollarë. Dhe të dyja mund të gjenden në madhësi dhe fuqi të ndryshme, duke arritur deri në 199,00 dollarë me 40w.

Dritat janë thelbësore në terrarium, pasi ato ndihmojnë kameleonin të ngrohet dhe të relaksohet. Pra, mos harroni ta blini këtë artikull kur vendosni terrariumin tuaj.

Çmimi i dekorimit për një terrarium kameleoni

Objekte dekorative për një terrarium kameleoni
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.