Çmimi Shar Pei: shikoni kostot e racës, ku të blini dhe këshilla

Çmimi Shar Pei: shikoni kostot e racës, ku të blini dhe këshilla
Wesley Wilkerson

A i përshtatet buxhetit tim çmimi i Shar Pei?

Para se të blini ose adoptoni një qenush Shar Pei, është e rëndësishme të merrni parasysh të gjitha kostot dhe madje edhe çmimin për të blerë këtë shoqërues. Në fund të fundit, ka raca që nuk gjenden lehtësisht në vendet e birësimit, kështu që duhet shumë kërkim për të gjetur qenin e racës së dëshiruar.

Në këtë artikull do të paraqesim detajet kryesore që përfshijnë blerja e racës së qenit Shar Pei. Kjo është një kafshë e njohur, ka fytyrë dhe pjesë të trupit të rrudhosur dhe gjuha e saj është kaltërosh, kështu që ky qen mund të gjendet për vlera që fillojnë nga 2500.00 dollarë. Shikoni të gjithë informacionin më poshtë!

Çmimi i një qenush Shar Pei dhe ku mund të blini

Në këtë bllok, do të zbuloni nëse Shar Pei është brenda buxhetit tuaj. Kjo sepse në temat e ardhshme do të trajtojmë çështjet që kanë të bëjnë me çmimin e kafshës, përveç kësaj do t'ju japim disa këshilla se ku është e mundur të blini një qenush të kësaj race dhe do të flasim nëse ka mundësia e birësimit. Ndiqni.

Cili është çmimi i një Shar Pei?

Çmimi i Shar Pei mund të ndryshojë në varësi të gjinisë dhe ngjyrës së palltos së tij. Kur kërkoni në internet do të gjeni dy vlera fillestare, një që lidhet me këlyshët meshkuj që është nga 2,500,00 dollarë në 4,000,00 dollarë, dhe një çmim tjetër për këlyshët femra, nga 3,000,00 deri në 3,800,00 dollarë.

Ngjyra e kafshësgjithashtu ndikon në blerje. Qentë e kësaj race me gëzof të zi ose gri të errët mund të gjenden për 1,000,00 deri në 1,500 dollarë. Qentë me ngjyrën mbizotëruese të kuqërremtë mund të variojnë në çmim nga 1,300,00 dollarë deri në 2,500,00 dollarë

Ku mund të blini një Shar Pei?

Nëpërmjet internetit mund të gjenden vende të ndryshme që kryejnë mbarështimin dhe shitjen e këtyre qenve të racës së pastër. Zakonisht, kjo blerje bëhet drejtpërdrejt me pronarin e kafshës. Megjithatë, blerësi duhet të marrë disa masa paraprake kur blen Shar Pein e tij.

Kontrolloni origjinën e vendit përpara se të përfundoni transaksionin. Disa vende të sigurta për të blerë qen të racës së pastër janë klubet dhe shoqëritë që kryejnë mbarështim të ndërgjegjshëm në përputhje me legjislacionin aktual.

Çfarë mund të ndikojë në çmimin e një Shar Pei?

Si gjinia dhe ngjyra e gëzofit të Shar Peit kanë një ndikim të drejtpërdrejtë në çmimin përfundimtar të blerjes së kësaj kafshe të vogël. Por ka edhe faktorë të tjerë që kontribuojnë në diversifikimin e vlerës së tij në treg.

Qentë e racave të përziera përfundojnë me një vlerë më të ulët. Vendet ku mbarështuesi ka një reputacion të mirë dhe ku të gjitha dokumentet e regjistrimit të kafshës janë në dispozicion të blerësit mund të kenë një vlerë më të lartë. Mosha e kafshës është gjithashtu diçka që rëndon mbi çmimin.

A është e mundur të adoptosh një qen të kësaj race?

Birësimi është aalternativë e mirë për ata që duan të kenë një qen të racës Shar Pei, megjithatë nuk kanë shumën në dispozicion për investimin e blerjes së kësaj kafshe. Megjithatë, qentë e racës së pastër mund të jenë të vështira për t'u gjetur në lukuni ose OJQ të specializuara për adoptimin e kafshëve.

Shiko gjithashtu: Pulat: zbuloni origjinën, racat, krijimin, riprodhimin dhe më shumë

Me siguri, në këto vende do të hasni qen të rritur, këlyshët janë të rrallë. Por dashuria dhe vëmendja e këtyre kafshëve do të jetë e njëjtë, qofshin të rritur apo qenush.

Kostoja e jetesës për një Shar Pei

Në vijim është e mundur të dihen shumat kryesore të të shpenzohet me Shar Pei, në fund të fundit, ai është një kafshë shtëpiake që meriton shumë vëmendje, disponim dhe gjithashtu kujdes të veçantë nga tutorët e tij. Ky qen duhet të jetë i përditësuar me vaksinat e tij, por edhe me lodrat për ta mbajtur atë të argëtuar. Shikojeni!

Shpenzimet e të ushqyerit

Një qese me ushqim për qentë me cilësi të mirë 15 kg për këlyshët Shar Pei mund të kushtojë diku nga 150,00 dollarë deri në 200,00 dollarë.

Për qentë e rritur, kjo çmimi mund të rritet në varësi të sasisë së ushqimit në qese. Racionet e të rriturve prej 2,5 kg mesatarisht 115,00 dollarë, opsionet më të mëdha si 15 kg mund të arrijnë deri në 250,00 dollarë. Është shumë e rëndësishme të blini ushqimin më të mirë për qenin tuaj, kështu që ai do të ketë shëndet të mirë.

Duke marrë parasysh që një Shar Pei i rritur ha rreth 350 g ushqim në ditë, ju duhet të shpenzoni rreth 150,00 dollarë në muaj me racionin.

Çmimi i jakës dhe tasave

Kur blini një jakë për ta përdorur në Shar Pei tuaj, mbani mend se duhet të keni parasysh madhësinë e kafshës suaj. Si këlyshë, jakat e vogla janë ideale, të cilat kushtojnë rreth 25,00 dollarë. Ndërsa rriten, maja është të ndryshohet në madhësi më të mëdha, të cilat kanë një vlerë mbi 50,00 dollarë.

Meqenëse Shar Pei është një kafshë me përmasa mesatare, këshilla është të blini një tas me kapacitet 780 ml, që kushton midis 50,00 dhe 130,00 dollarë.

Çmimi i lodrave

Dhëmbëtari është lodra më klasike për t'u blerë. Shumë qen duan të luajnë me këtë lloj objekti, duke përfshirë qentë Shar Pei. Ka dhëmbëza në formate të ndryshme, ato në formë perimesh për shembull kushtojnë rreth 70,00 dollarë.

Litarët e dhëmbëzimit janë më të përballueshëm, me një vlerë prej 20,00 dollarë. Lodra të tjera interesante për t'i dhënë kafshës suaj janë topat, të cilët ndryshojnë në çmim, duke filluar nga 20,00 dollarë deri në 25,00 dollarë.

Çmimi i shtëpisë dhe shtratit

Mësuesi , kur blini një lukuni ose shtrat, ju duhet për të marrë parasysh madhësinë e Shar Peit. Në rastin e shtëpive të vogla, çmimi varion sipas materialit të objektit. Shtëpitë prej druri kanë çmim nga 150,00 deri në 200,00 dollarë. Nga ana tjetër, shtëpitë e tipit igloo dhe eko-miqësore kushtojnë mesatarisht 100,00 dollarë.

Shtretërit më të thjeshtë mund të gjenden për 46,00 dollarë, tashmështretërit më të përpunuar janë mbi 80,00 dollarë.

Çmimi i vaksinave

Vaksinimi është thelbësor, prandaj, kur blini një Shar Pei, sigurohuni që kafsha të jetë e vaksinuar. Një prej tyre është V8, i cili kushton nga 60,00 deri në 90,00 dollarë. Vaksina V10 ka të njëjtin qëllim dhe çmim si V8, megjithatë, ajo ka një shtrirje më të madhe në parandalimin e sëmundjeve, dhe të dyja janë vjetore.

Një tjetër imunizues me një kosto mesatare prej $50.00 dhe me përforcues vjetor është tërbimi vaksinë. Të gjitha vaksinat e përmendura janë doza të vetme.

Higjiena dhe produktet e pastrimit

Meqenëse Shar Pei ka shumë palosje në trupin e tij, është e rëndësishme ta mbani atë të pastër dhe të dezinfektuar për të parandaluar marrjen e infeksioneve ose një lloj alergjie në lëkurën tuaj. Në treg ka shampo të dizajnuara për racën Shar Pei, kështu që ato kushtojnë nga 16,00 dollarë deri në 19,00 dollarë.

Një mënyrë tjetër për të ruajtur higjienën e qenit tuaj është të lani pallton e tij. Furçat për këtë lloj kujdesi mesatarisht 13,00 deri në 20,00 dollarë.

Kosto me konsultime tek veterineri

Pronari nuk mund të harrojë të çojë periodikisht qenin e tij Shar Pei te veterineri. Si një qenush, Shar Pei duhet të shkojë çdo muaj derisa të përfundojë 4 muajt e jetës së tij. Në moshën madhore, qeni mund të marrë kujdes një herë në vit nga veterineri juaj.

Shiko gjithashtu: A mund të hanë qentë jiló? Shihni përfitimet dhe kujdesin!

Dhe kur ata bëhen qen të moshuar, vizita e veterinerit mund të bëhet çdo 6 muaj,të paktën. Çmimet variojnë nga $80,00 deri në $300,00 për konsultim.

Pra, a keni arritur në përfundimin nëse ia vlen të keni një Shar Pei?

Shar Pei është një zgjedhje e shkëlqyer e qenit për ata që do të jetojnë në apartamente. Është një kafshë e qetë, e cila vështirë se leh ditën apo natën. Ka një personalitet të qetë, kështu që nuk do ta shihni kafshën tuaj duke vrapuar pa qëllim nëpër çdo dhomë të shtëpisë.

Kur Shar Pei trajnohet nga një qenush, zakonisht shkon mirë me të gjithë rreth tij. . Kjo përfshin kafshë të tjera si macet dhe qentë e tjerë. Përveç kësaj, ai shoqërohet lehtësisht me njerëz të rinj në mjedis, veçanërisht nëse mysafiri është shpesh në shtëpinë tuaj.

Ata janë shoqërues të mrekullueshëm, besnikë dhe shumë të dashur, ndaj nëse dëshironi të keni një Shar Pei në shtëpi ose apartament, merrni parasysh të gjitha shpenzimet dhe vlerat e treguara në të gjithë artikullin dhe konfirmoni që kjo blerje do të jetë brenda buxhetit tuaj, pasi ky qenush sigurisht që do të sjellë gëzim të madh në rutinën tuaj.
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.