Kafshët me T: zbuloni emrat më interesantë!

Kafshët me T: zbuloni emrat më interesantë!
Wesley Wilkerson

Kafshët me T janë shumë të rëndësishme

Të gjitha kafshët janë të rëndësishme për ruajtjen e ekuilibrit delikat në natyrë, edhe nëse, në shikim të parë, roli i tyre nuk duket i lehtë për t'u kuptuar. Por çdo ndryshim në numrin dhe zakonet e kafshëve ndryshon të gjithë jetën e kafshëve.

Gjëja thelbësore, pra, të dimë më shumë rreth këtyre qenieve që janë kaq të rëndësishme për jetën e qenieve njerëzore është njohja e tyre. Një nga këto mënyra është nga taksonomia. Kjo është arsyeja pse sot do të njihemi me kafshët emrat e të cilëve fillojnë me shkronjën T.

Kjo thotë shumë, pasi në çdo gjuhë, ne kemi një numër kafshësh me atë shkronjë, pavarësisht se cilat Klasa kërkojmë: zogjtë, gjitarët, jovertebrorët, peshqit etj.

Emrat shkencorë të kafshëve me T

Meqenëse botanisti dhe zoologu Carlos Lineu krijoi nomenklaturën binomiale, me emri i gjinisë dhe epiteti specifik i latinizuar, u zhvillua klasifikimi shkencor. Këtu do të shohim disa kafshë me emra shkencorë që fillojnë me shkronjën T.

Tapirus terrestris

Tapir ose tapir është një specie gjitarësh me origjinë nga Amerika e Jugut, Amerika Qendrore dhe Azia. Ato përbëjnë pesë speciet e vetme të familjes Tapiridae, shumë afër familjes së kalit dhe rinocerontit.

Shiko gjithashtu: Rrëqebulli shtëpiak: karakteristikat, llojet dhe kuriozitetet rreth specieve!

Në Brazil, speciet Tapirus terrestrials janë shumë të njohura, e vetmja specie e tapirit e klasifikuar vetëm si "e cenueshme". dhe jo të klasifikuarai prezantuar në Brazil, nga Afrika, vetëm në vitin 1971.

Timboré

E quajtur edhe taguara, campineiro, arauiri ose sardele e ujërave të ëmbla (Triportheus) është një gjini peshku characiformes nga Amerika e Jugut, e cila banon nga Pellgu i Rio de la Plata deri në pellgjet e Orinokos dhe Magdalenës.

Në Brazil, ai shihet në të gjitha pellgjet hidrografike, gjithmonë në sipërfaqen e ujit. Prandaj, zakonisht ushqehet me fruta, fara, gjethe, jovertebrore (insekte, merimanga) dhe peshq të vegjël.

Traíra

Traíra ose lobo është një lloj peshku i gjinisë Hoplias, i cili përfshin disa lloje peshqish që gjenden në Amerikën e Jugut dhe Amerikën Qendrore, që gjenden praktikisht në të gjitha pellgjet braziliane.

Është një peshk i madh i ujërave të ëmbla, me disa lloje, si Hoplias aimara, me përmasa deri në 120 metra cm. Përveç kësaj, ai është shumë mishngrënës, për këtë arsye nuk vlerësohet mirë nga fermerët e peshkut.

Levreku i palluas

Basi i pallua është një gjini e peshqve të mëdhenj ditore dhe grabitqarëve të ujërave të ëmbla. Ata janë vendas në pellgjet e Amazonës dhe Orinokos, si dhe në lumenjtë Guiana në Amerikën e Jugut.

Peshkatarët sportivë e kanë bërë tucunaré një peshk gjahu të vlerësuar për madhësinë e tij (ato mund të peshojnë deri në 13 kg) dhe për cilësitë e tyre luftarake, duke u mbiquajtur "ngacmuesit e ujërave të ëmbla".

Tambaqui

Tambaqui (Colossoma macropomum) është një specie e madhe peshku e ujërave të ëmblavendas në pellgjet e Amazonës dhe Orinokos në Amerikën e Jugut. Por tani është futur në shumë vende të tjera.

Tambaqui është peshku i dytë më i rëndë i ujërave të ëmbla me luspa në Amerikën e Jugut, i dyti vetëm pas arapaima. Mund të arrijë deri në 1.1 m gjatësi në total dhe të peshojë deri në 44 kg.

Fotot e kafshëve me T

Për shkak të shumëllojshmërisë së specieve dhe ngjyrave të saj, madhësitë dhe format e kafshëve admirohen shumë nga fotografët në të gjithë botën. Shikoni këtu disa fotografi të kafshëve me T.

Tico-tico

Tico-tico (Zonotrichia capensis), i njohur gjithashtu në Brazil si maria-judia, salta-caminhos dhe jesus-meu- deus është një zog kafe, i zi dhe gri që ka një nyjë të dukshme si një nga shenjat e tij.

Emri i zogut u popullarizua nga kënga e famshme "Tico-tico no fubá", e kënduar fillimisht nga Carmen Miranda , por më vonë u ri-regjistrua nga shumë të tjerë dhe madje u përdor në disa filma të Hollivudit.

Peshkaqeni

Peshkaqenët formojnë një superrend të peshqve kërcorë, me pesë deri në shtatë të çara gushësh në anët e kokës dhe pendët gjoksore dhe ato janë të pranishme në të gjithë oqeanet e globit.

Në kulturën perëndimore, legjendat dhe filmat u japin peshkaqenë një reputacion të keq, por në fakt vetëm rreth pesë lloje nga mijëra janë të rrezikshëm për njerëzit.

Tatuí ose tatuíra

Tatuí ose tatuíra (Emerita brasilienseis)është një gjini e vogël krustacesh që zakonisht nuk i kalon 4 cm. Megjithatë, në disa raste të rralla, janë gjetur disa me përmasa deri në 7 cm.

Këto kafshë të vogla varrosen në rërë në plazhe dhe përdorin antenat e tyre për të filtruar planktonin, i cili është forma e tyre e vetme e ushqimit.

Tucandeira

Milingona Paraponera clavata është e njohur për madhësinë e saj, e cila mund të arrijë 2.5 cm, dhe për thumbuesin e saj jashtëzakonisht të fuqishëm, duke qenë në shkallën më të lartë midis insekteve.

Në mënyrë popullore, ajo njihet me dhjetëra emra, në varësi të rajonit: tucandeira, Toquendira, Tocanera, Tocantera, Toqueinará, Tocanguira, Toquenquibira, Saracutinga, Tracutinga, Tracuxinga, Ant , naná, tec-tec.

Shiko gjithashtu: Si të prisni thonjtë e një mace? Skittish, qenush dhe më shumë!

The Njerëzit indigjenë të Sateré-Mawé janë të njohur për përdorimin e tucandeiras në ritualin e tyre të fillimit. Në mënyrë të pabesueshme, 80 prej tyre janë vendosur brenda një doreze kashte, të cilën një adoleshent duhet ta mbajë në një kërcim fisnor.

Kuriozitete për kafshët me T

Kafshët janë ndër speciet më kureshtare në botë dhe nuk mund të ishte ndryshe me ato që fillojnë me shkronjën T. Prandaj sjellim ju më shumë këtu disa kafshë dhe karakteristikat e tyre të pabesueshme.

Tangará

Tanager, kërcyer ose fandangueiro (Chiroxiphia caudata) është një specie e bukur zogjsh e familjes Pipridae. Meshkujt kanë një trup të ndritshëm blu, krahë,bisht dhe kokë të zezë dhe një kurorë të kuqe. Femrat dhe të rinjtë kanë ngjyrë të gjelbër ulliri.

Gjendet kryesisht në pyllin Atlantik të Brazilit juglindor, Paraguait lindor dhe Argjentinës ekstreme verilindore.

Ato janë të famshëm për ritualin e tyre të çiftëzimit në kohën e riprodhimit , kur meshkujt, në një grup, këndojnë në mënyra të ndryshme dhe bëjnë lëvizje komplekse kërcimi për t'i bërë përshtypje femrave.

Tracajá

Tracajá quhet një lloj breshkash, Podocnemis unifilis, e cila banon në lumenj dhe liqene në pellgun e Amazonës dhe biome të tjera aty pranë.

Këto breshka karakterizohen nga njollat ​​e verdha në kokat e tyre. Është një kafshë që, kur është e rritur, mund të jetë gati 50 cm, peshon deri në 12 kg dhe mund të jetojë nga 60 deri në 90 vjet në habitatin e saj natyror.

Për shkak se vlerësohet shumë për gatim, popullsia e saj ka ka rënë shumë. Edhe pse gjuetia aktualisht është e ndaluar nga IBAMA, specia vuan shumë nga aktivitetet ilegale.

Tyrannosaurus

Tyrannosaurus është një gjini dinosaurësh që jetoi në fund të periudhës së Kretakut, afërsisht 66 vjet më parë miliona vjet. Ata banonin në një kontinent ishull të njohur si Laramidia, i cili sot do të ishte Amerika e Veriut perëndimore.

Lloji Tyrannosaurus rex është dinosauri më i famshëm në kulturën moderne popullore. Ai konsiderohet më i frikshmi nga të gjithë dhe filma si Jurassic Park apo King Kong nuk e bëjnë këtëata do të kishin qenë të njëjtë pa praninë e tij.

Tucuxi

Tucuxi (Sotalia fluviatilis) është një lloj delfini i ujërave të ëmbla që gjendet në lumenjtë e pellgut të Amazonës.

Tucuxi ka një nga masat më të mëdha të trurit në raport me trupin e njohur midis gjitarëve. Dhe po, megjithëse shumica e njerëzve mendojnë se është një peshk që i përket familjes së cetaceve, ashtu si balenat.

Diversitet mbresëlënës

Ka kaq shumë lloje kafshësh në të gjithë botën . Sapo keni parë disa prej tyre nga gjinitë dhe familjet më të ndryshme, të gjitha me emrin që fillon me shkronjën T.

Përveç kësaj, ju mund të shihni se si këto kafshë banojnë në ekosisteme të ndryshme. Disa janë të përhapura në të gjithë botën, të tjera në shumë pjesë të globit dhe disa në vetëm disa vende specifike.

Ka kaq shumë kafshë, por ende është vetëm një pjesë e biodiversitetit të pamasë të botës sonë . Janë ata që fluturojnë, që jetojnë në tokë ose që banojnë në ujëra.

ende si "i rrezikuar", pavarësisht se vuan shumë nga gjuetia.

Thalassarche melanophris

Albatrosi me vetull të zeza (Thalassarche melanophris) është një zog i madh deti i familjes së albatrosëve dhe është anëtari më i zakonshëm i familja Diomedeidae.

Ai banon në disa ishuj në Oqeanin Atlantik dhe Paqësor, por habitati i tij më i madh janë ishujt Malvinas, ku llogariten rreth 400,000 çifte. Për shkak të kësaj, vendi quhet "Ishulli i Albatrosit".

Turdus rufiventris

Është mëllenja më e njohur në Amerikën e Jugut, kështu që kur ky emër përdoret në veçanti, është zakonisht referenca është për atë specie. Përveç kësaj, Turdus rufiventris është gjithashtu i njohur si mëllenjë portokalli.

Mëllenja është një zog nga shteti i São Paulo që nga viti 1966, dhe zogu kombëtar i Brazilit që nga viti 2002. Ai vlerësohet shumë për këngë melodioze, e cila zakonisht dëgjohet pasdite dhe kryesisht gjatë natës.

Trachylepis atlantica

E quajtur mabuia nga njerëzit e Noronhas ose hardhuca e Noronha nga të tjerët, Trachylepis atlântica është një specie endemike të ishullit Fernando de Noronha, në Brazilin verilindor.

Kjo hardhucë ​​ka ngjyrë të errët me disa pika më të çelura dhe zakonisht është 7 deri në 10 centimetra e gjatë.

Ka shumë teori se si hardhuca duhet të ketë mbërritur në Tokë.Ishulli Pernambuco, dhe aktualisht besohet se ka mbërritur në tëbimësi lundruese që vjen nga Afrika.

Kafshët fluturuese me T

Zogjtë luajnë një rol të rëndësishëm në biodiversitetin. Konsumimi i insekteve të dëmshme për bujqësinë, shpërndarja e farave për ripyllëzim dhe pllenimi i bimëve janë disa nga këto role. Tani takoni disa nga zogjtë me shkronjën T.

Tuiuiú

Tuiuiú (Jabiru mycteria) është një zog i madh endacak i familjes së lejlekëve (Ciconiidae). Ndodh nga Meksika në Uruguaj, përveç në pjesën perëndimore të Andeve.

Është simboli i Pantanalit pasi është zogu më i madh fluturues në rajon dhe mund të vërehet gjatë gjithë vitit në këtë biome.

Është i vetmi përfaqësues aktual i gjinisë Jabiru, i njohur gjerësisht me atë emër dhe gjithashtu si jabiru-americano, jaburu, tuiuguaçu, tuiú-quarteleiro, tuiupara, rei-dos-tuinins, tuim-de- papo-vermelho, cauauá.

Toucan

Toucans janë një grup prej 47 llojesh zogjsh që i përkasin familjes Ramphastidae, i cili ndahet në 5 gjini. Megjithatë, emri zakonisht i referohet toco toucan (Ramphastos toco), përfaqësuesi më i madh i familjes.

I quajtur edhe toucanuçu, toucan-grande ose toucan-boi, bukuria e shkëlqyer e toucan-toco e bën atë një zog ikonë i Amerikës së Jugut. Veshja e tij shumëngjyrëshe dhe sqepi i madh i lakuar tërheqin vëmendjen si asnjë specie tjetër.

Warbler

Warblers është emri i dhënë për disa lloje zogjsh nëgjinia Sylvia, familja Sylviidae. Ndër speciet më të zakonshme janë kafshata kokëzezë (Sylvia atricapilla), kafsha mbretërore (Sylvia hortensis) dhe kafsha e zezë (Sylvia melanocephala).

Trafshët shfaqen në rajonet e buta dhe tropikale të Evropës. Azinë perëndimore dhe qendrore dhe Afrikën, me një diversitet më të madh speciesh të përqendruar në Mesdhe.

Gundësi

Gundësi ose ushtari japiim (Cacicus chrysopterus) është një specie shpendësh në familjen Icteridae. Ato gjenden në Argjentinë, Bolivi, Brazil, Paraguaj dhe Uruguaj.

Habbitatet e tyre natyrore janë pyjet tropikale të lagështa dhe subtropikale ose malore. Shumë e zakonshme në veri të Brazilit, ajo njihet atje si xexéu, japiim, japuíra dhe joão-conguinho.

Tapicuru

Tapicuru (Phimosus infuscatus) është e vetmja specie e shpendëve të gjini Phimosus, që i përket familjes Threskiornithidae. Në mënyrë popullore njihet edhe si socó, zi socó, cocó-do-brejo, gjeli sqep i hollë, sqepi i zi ose ranka e zezë.

Habitati i tij natyror janë kënetat dhe zakonisht gjendet në Argjentinë. Bolivia, Brazili, Kolumbia, Ekuador, Guajana, Paraguaj, Surinami, Uruguai dhe Venezuela.

Kafshët e gjitarëve me T

Sa interesante janë kafshët kur i shikojmë të gjitha ngjashmëritë dhe sidomos dallimet mes tyre. Dhe kur bëjmë një përmbledhje sikjo, duke u nisur nga kafshët me shkronjën T, bën një listë mbresëlënëse dhe të veçantë.

Armadillo

Armadillo është emri i zakonshëm që u jepet gjitarëve të rendit Cingulata. Chlamyphoridae dhe Dasypodidae janë të vetmet familje të mbijetuara të rendit, e cila është pjesë e superrendit Xenarthra.

Të gjitha speciet janë vendase në Amerikë dhe karakterizohen nga një guaskë e blinduar prej lëkure dhe kthetra të gjata e të mprehta për gërmim.

Interesant është se armadillos janë ndër të paktat specie të njohura që mund të infektohen me lebër në mënyrë sistematike. Dhe ata madje mund të infektojnë njerëzit duke përdorur ose konsumuar mishin e tyre.

Miringënësit

Mirmengrënësit ose antengrënësit janë një familje gjitarësh që i përkasin familjes Myrmecophagidae: nga myrmeco (milingona) greke dhe phagos ( ngrënia) 6>Mole

Fjala nishan zakonisht përcakton disa lloje gjitarësh të familjes Talpidae. Ato janë kafshë që gërmojnë në shkallë të ndryshme dhe shpesh kanë forma jete krejtësisht nëntokësore.

Nishanet gjenden në të gjithë hemisferën veriore dhe jugore të Azisë, Evropës dhe Amerikës së Veriut, por asnjë nuk gjendet në Irlandë ose në Amerikën në jug të veriut Meksika. Kështu që ju nuk do ta gjeni atëBrazil.

Tigri

Tigri (Panthera tigris) është një gjitar mishngrënës i familjes së maceve (Felidae) të gjinisë Panthera. Lehtësisht e dallueshme nga gëzofi i saj ngjyrë kafe portokalli me vija të zeza, është maceja më e madhe e egër dhe një nga mishngrënësit më të mëdhenj tokësorë.

Një nga speciet, së bashku me luanin, më i kërkuari nga gjuetarët e paligjshëm, specia konsiderohet i rrezikuar nga zhdukja. Popullsia u reduktua nga 100,000 në fillim të shekullit të 20-të në 3,500 aktualisht, shumica jeton në Indi.

Tuco-tuco

Tuco-tuco, i quajtur gjithashtu curu-curu dhe rat -of -krehër, është emri i zakonshëm dhe popullor i disa llojeve të brejtësve të gjinisë Ctenomys. Ata janë gjitarë të vegjël nga Amerika e Jugut që gërmojnë në tokë.

Më shumë se gjysma e specieve tuco-tuco janë endemike të Argjentinës, por ka edhe shumë prej tyre që gërmojnë dhe u shkaktojnë dhimbje koke fermerëve dhe blegtorëve, si p.sh. si Ctenomys minutus dhe Ctenomys brasiliensis.

Kafshët jovertebrore me T

Ka të gjitha llojet e kafshëve në botë, ndonjëherë krejtësisht të ndryshme nga njëra-tjetra, por që për disa karakteristika mund të grupohen së bashku. Ky është rasti për jovertebrorët. Shihni më poshtë disa prej tyre që fillojnë me shkronjën T.

Tarantula

Tarantula ose tarantula, siç quhet zakonisht në Brazil, përbëjnë një grup të madh merimangash të familjes Theraphosidae. Aktualisht, rreth 1000 llojejanë identifikuar.

Në imagjinatën popullore është një nga merimangat më të frikshme, për shkak të madhësisë së saj (arrin 30 cm e hapur), me një trup shumë të fortë, me qime dhe të errët. Megjithatë, në kundërshtim me besimin popullor, shumica e tarantulave janë të padëmshme për njerëzit.

Mota

Tenja (Lepisma saccharinum) është një specie insektesh e vogël, primitive, pa krahë dhe që nuk paraqet rrezik për njerëzit. Megjithatë, ato konsiderohen si të padëshirueshme në shtëpi, si dhe në arkiva e biblioteka, për shkak të dëmtimit që u shkaktojnë balteve të letrës.

Në bibliotekat e manastireve, ku dëmtuan një numër të madh librash, ato u konsiderohet simbol i kalimit të kohës, i cili është i aftë të shkatërrojë gjithçka.

Tamarutacas

Mantamutacas ose centipedat e detit janë krustace, anëtarë të rendit Stomatopoda. Ata janë grabitqarë të karakterizuar nga putrat e tyre gjithëpërfshirëse shumë të sofistikuara dhe vizioni jashtëzakonisht i përpunuar.

Kakalecët mantis janë kafshë të vetmuara, të cilat jetojnë shumicën e kohës në një vrimë në rërë ose shkëmb, nga ku vetëm sytë e tyre dalin drejt spiun mbi mjedisin. Por kur gjahu kalon pranë, ajo kërcen jashtë befas.

Tenia

Tenia ose, në përgjithësi, krimbat e shiritit është një gjini e krimbave të sheshtë. Ato janë specie parazitare përgjegjëse për infeksione të ndryshme te kafshët dhe njerëzit. Për këtë arsye, dy

Njëra është specia Taenia saginata, e cila infekton bagëtinë dhe njerëzit, por mund të riprodhohet vetëm në zorrën e njeriut.

Tjetër është Taenia solium, e cila infekton derrat dhe njerëzit, e cila është kryesore e saj. mikpritës. Dhe derrat infektohen vetëm kur feçet e njeriut asgjësohen në mënyrë të parregullt.

Zvarranikët me T

Ndër llojet e panumërta të kafshëve që jetojnë në planetin Tokë, një nga më interesantet janë zvarranikët. Tani le të shohim disa nga ato kafshë që fillojnë me shkronjën T.

Teiú

Teiú, një hardhucë ​​e madhe që i përket kryesisht gjinisë Tupinambis dhe që përmban tetë lloje të përshkruara. Këto hardhuca të mëdha zakonisht quhen tegus (tegus në portugalisht). Ato gjenden kryesisht në Amerikën e Jugut, megjithëse specia T. teguixin gjendet edhe në Panama.

Në Brazil, përveç teiú, këta zvarranikë janë të njohur gjerësisht si tiú, teju açu, teju, tegu, jacuraru, jacuaru, jacuruaru, jacruaru dhe caruaru.

Truíra-peva

Truíra-peva (Hoplocercus spinosus), i quajtur edhe hardhuca me bisht ananasi, është një hardhucë ​​që gjendet në Cerrado dhe në Brazil dhe Amazona boliviane.

Siç sugjerohet nga emri i saj shkencor, ai ka një bisht të shkurtër dhe shumë gjembak. Prandaj, kur shqetësohet, ai tërhiqet në strofkën e tij me bishtin e tij përballë hyrjes.

Tuatara

Tuatara është emri që përcaktondisa zvarranikë të gjinisë Sphenodon, endemike në Zelandën e Re. Për fat të keq, aktualisht një specie e vetme, Sphenodon punctatus, ende mbijeton.

Kjo kafshë ka një sy të tretë dhe përfaqëson një testament për ndarjen e linjave që rezultuan në lepidosaurianët (përfshirë hardhucat, gjarpërinjtë dhe sphenodontët) në një dora dhe arkosaurët (zogjtë dhe krokodilët) nga ana tjetër.

Breshka

Breshka (Testudinata) është grupi i të gjithë tetrapodëve me karapacë. Këtu përfshihen breshkat moderne, të cilat numërojnë më shumë se 350 lloje, dhe shumë nga të afërmit e tyre të zhdukur, të tilla si disa breshka gjigante.

Në Brazil, është zakon të quhen breshka vetëm ato chelonian, habitati kryesor i të cilëve janë ujërat detare. Ata që jetojnë në ujë të ëmbël quhen breshka dhe ata që jetojnë në tokë quhen breshka.

Peshqit me T

Me sa duket, peshqit që fillojnë me shkronjën T. Nuk janë Nuk janë shumë, por midis tyre janë disa nga speciet më përfaqësuese të gjinisë.

Tilapia

Tilapia është një emër i zakonshëm që përcakton disa peshq të familjes Cichlidae. Ky emër vjen nga latinizimi shkencor i "thiape", një fjalë që do të thotë "peshk" në Tswana, një gjuhë afrikane.

Tilapia është aktualisht peshku më i rritur nga fermerët e peshkut në tregun brazilian. Ndër disa specie, më e shumta në vend është tilapia e Nilit,
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.