Macja gri: njihni 10 racat, karakteristikat dhe çmimin e tyre

Macja gri: njihni 10 racat, karakteristikat dhe çmimin e tyre
Wesley Wilkerson

A janë të rralla macet gri?

Macet gri ose blu, siç njihen gjithashtu, janë të dashura nga portierët në detyrë, qoftë për bukurinë e tonit të palltos së tyre, e kushtëzuar nga melanina e trashëguar nga prindërit e tyre, ose për dashurinë dhe shoqërimin që zakonisht manifestohen.

Në artikullin vijues do të mësoni rreth dhjetë racave që kanë këtë ngjyrë pallto, nga mutt popullor brazilian deri te Nebelung i rrallë, duke kaluar nëpër pamjen ekzotike të maceve si p.sh. Scottish Fold dhe Mau Egyptian.

Shih gjithashtu referencat që fituan në kulturën pop, nga Garfield te Macja e Buzëqeshur, nga "Alice in Wonderland". Shikoni nga kanë ardhur, karakteristikat e mrekullueshme fizike, personalitetet e tyre, mjediset ku jetojnë më mirë, çfarë nuk u pëlqen dhe çmimi i tyre mesatar.

Macja gri Korat

A e dini se atje a janë macet më të predispozuara për t'u shoqëruar me fëmijët se të tjerët? Në rastin e maces gri Korat, bindësia e saj e bën atë të përshtatshme për të luajtur me të vegjlit. Mësoni më shumë rreth kësaj race të karakteristikave fizike unike më poshtë, duke filluar nga nevoja deri te egocentrizmi.

Karakteristikat fizike të maces

Korat është i njohur për të pasur një fytyrë në formë zemre dhe gjobë , pallto e butë me një shkëlqim argjendi. Sytë e tyre mund të jenë të gjelbër, të verdhë, ari ose lajthi.

Pesha e tij varion nga dy 2,5 deri në 5 kilogramë dhe lartësia e tij është midis 20 dhe 25shpesh përballen me probleme të përshtatjes me apartamentet. Angora gjithashtu ka tendencë të pëlqejë ujin, duke e bërë më të lehtë kur lahet. Raca gjithashtu mëson komandat më shpejt.

Çmimi i maces gri Angora

Çmimi i maces gri Angora është më i ulët se ai i maceve të tjera gri, pasi është një kafshë shumë e njohur në Brazil.

Kostoja mesatare është 500 dollarë dhe, si me racat e tjera, këlyshët dhe femrat janë më afër tavanit të këtij diapazoni kostoje. Vermifugimi është një tjetër faktor që rrit shumën përfundimtare të ngarkuar nga tutori i ri, si dhe shpërndarjen e një portofoli vaksinash të kryera.

Macja gri me gjilpërë

Diversiteti është shenjë dalluese e gripit piebald mutt, i njohur për "shëndetin e hekurit" dhe për karakteristikat e një numri racash, për shkak të mospërputhjes. Shihni më shumë rreth tyre më poshtë!

Karakteristikat fizike të maceve

Për shkak të shkallës së lartë të përzierjes së tyre, çdo mace gri ka karakteristika unike, duke përzier elemente nga disa raca të tjera.

Megjithatë, mund të thuhet se shumica kanë një pallto të shkurtër dhe me përmasa mesatare. Është më e vështirë të parashikosh madhësinë që do të ketë macja kur të jetë një kotele. Gjenetika e tij paraqet një përgjigje më të mirë imune ndaj disa situatave jonormale në trup. Mund të jetojë deri në 20 vjet.

Personaliteti i përzierjes

Dashuri, macja gri griPiebald është zakonisht një nga më të lidhurit me kujdestarët njerëzorë. Ata gjëmojnë me kënaqësi me ardhjen e pronarëve të tyre. Ata janë mace me reputacion se janë të çrregullt. Dhe ata priren të ikin nëpër mure, çati dhe rrugë, duke çuar në nevojën për më shumë vëmendje nga tutorët e tyre.

Megjithatë, edhe për shkak të përzierjes së racave që paraqet në gjenetikën e saj, mund të paraqesë edhe një profil i turpshëm dhe i frikësuar.

Çmimi i maces gri tabby mutt

Mutta nuk ka vlerë tregu sepse mund të gjendet lehtësisht për t'u adoptuar, si përmes mbarështuesve dhe fermave, ashtu edhe në Qendrat e Kontrollit të Kafshëve. Zoonozat (CCZ). Kjo gjendje kushtëzohet edhe nga fakti se aktualisht është më popullorja në Brazil dhe është më pak e kërkuar se kafshët e racës së pastër.

E vetmja kosto që mësuesi i ri mund të thithë është tredhja (mesatarisht 100 dollarë) , vaksinat (mesatarisht 150 dollarë) dhe heqja e krimbave (40 dollarë), megjithëse CCZ-të ofrojnë këtë gjë.

Macja gri Nebelung

A jeni një nga ata njerëz që duan të përkëdhelin një të mëndafshtë pallto mace? Pra, ju mund të magjepseni nga gëzofi i maces gri Nebelung, e rrallë dhe besnike ndaj pronarit. Dëshironi të dini më shumë për të? Shikoni më poshtë!

Karakteristikat fizike të maces

Me origjinë në Shtetet e Bashkuara, macet gri Nebelung nuk janë shumë të zakonshme në rajone të tjera të botës. Pallto është e njohur për shkëlqimin e saj dhe pamjen gri, kështu që përkthimi iemri i saj është "krijesë nga mjegulla". Është më i shkurtër në anët dhe në shpinë dhe më i gjatë në qafë - mane -, bark dhe bisht.

Shiko gjithashtu: Majmuni kapuçin i përkëdhelur: kostot, këshilla për mbarështimin dhe më shumë!

Sytë e tij janë të gjelbër, por mund të jenë blu në fëmijëri. Gjatësia e saj gjatë fazës së të rriturve mund të variojë nga 23 deri në 27 centimetra dhe pesha është nga 4 deri në 6 kilogramë.

Personaliteti i racës Nebelung

Macja gri Nebelung njihet si besnike pasi pronari i saj ka fituar besimin e saj. Përveç kësaj, ata zakonisht zgjedhin vetëm një kujdestar.

Ai është i sjellshëm, elegant dhe inteligjent, duke u trajnuar lehtësisht. Ai ka një dashuri të thellë për familjen e tij të mësuesve dhe mund të tregojë një shkallë të caktuar nevoje kur lihet vetëm. Ndryshon nga qetësia në të gjallë kur është me kujdestarin e saj, por mund të jetë i turpshëm dhe nervoz. Mund të mos shkojë mirë me fëmijë të vegjël, mace të tjera ose njerëz të çuditshëm.

Çmimi i maces gri Nebelung

Siç u përmend, sepse është e rrallë, mund të mos jetë e lehtë të gjesh një Nebelung gri macja në disa rajone të Brazilit, por në tregun aktual të kafshëve shtëpiake çmimi mesatar i gjetur është 1.5 mijë dollarë.

Një nga faktorët që kushtëzon çmimin është se nuk ka mbarështues të specializuar në këtë racë të akredituar në disa mace klube, gjë që e bën krijimin e pavarur, dhe më të lirë, më të përsëritur. Mosha dhe gjinia gjithashtu ndikojnë në çmim - këlyshët dhe femrat janë më të shtrenjta, dhe aplikimi paraprak i heqjes së krimbave, vaksinave dhe sterilizimit.

English Shorthair Cat

I pavarur në moshë madhore, i ndjeshëm ndaj mjediseve të zhurmshme dhe frymëzimi për macen Risonho, nga "Alice in Wonderland". Kjo është macja angleze me flokë të shkurtër. Dëshironi të dini më shumë për këtë mace me pamje të trashë? Ndiqni këtë artikull!

Karakteristikat fizike të maces

Një vendas në Mbretërinë e Bashkuar, kjo mace gri mund të jetë me përmasa mesatare deri në të mëdha, me një peshë që varion nga 4 deri në 7 kilogramë. Ka kokë të rrumbullakosur dhe faqe me formë të mirë.

Flokët janë të shkurtër dhe të dendur, me një ngjyrë të njohur si "British Blue". Vitet e fundit, raca ka fituar variacione të hijeve, të tilla si të bardha, të zeza dhe krem. Porti është muskulor dhe struktura e kockave është gjithashtu e fortë, karakteristika që i atribuohen mbarështimit të tij për të gjuajtur minj në mjediset shtëpiake në ditët e para.

Personaliteti i rracës Short English Coat

Docile, the macja gri Flokët e shkurtra angleze priren të bëhen më të pavarur në moshë madhore dhe për këtë arsye zgjedh orët kur dëshiron të luajë me pronarin e tij, jo anasjelltas.

Me instinktin e gjahtarit të zhvilluar në ditët e para të raca, ai e ka zakon të dojë shaka të këtij lloji. Gjithashtu për shkak të pavarësisë që kanë zakonisht, nuk kanë shumë probleme me të qenit vetëm. Nuk i pëlqejnë vendet e zhurmshme dhe mund të ketë probleme me përshtatjen me familjet e mëdha dhe fëmijët.

Çmimi i maces gri angleze Shorthair

Vlera e macesgri mesatarisht 5 mijë dollarë. Një nga ndikimet kryesore të çmimit mbizotërues është specializimi i lartë i kafshëve në këtë racë.

Monitorimi i kujdesshëm i veterinerëve gjatë mbarështimit përpara transferimit të kujdestarisë së koteles është një tjetër pikë që ndikon në çmimin mbizotërues. Çmimi kushtëzohet edhe me dorëzimin e kafshëve që janë ende këlyshë, të sterilizuar, me mikroçip identifikimi, të pastruar nga krimbat dhe të paktën me dozën e parë të vaksinës.

Cila mace gri ju pëlqen më shumë?

Siç e pamë në këtë artikull, është e nevojshme t'i kushtoni vëmendje karakteristikave të racave përpara se të adoptoni ose blini një mace. Tani, ju tashmë e dini se ndër karakteristikat që duhen vlerësuar është mundësia e zgjedhjes së një maceje që nuk prek njerëzit alergjikë, nëse raca zakonisht përshtatet me apartamente ose nëse ata lidhen mirë me fëmijët dhe kafshët e tjera, për shembull.

Gjithashtu, siç shihet në këtë udhëzues, vlen të vlerësohet nëse kafsha ka një zakon të pavarur, në rast se pronari është i moshuar, apo cilat janë predispozitat për sëmundje. Pasi të jenë kontrolluar këto pyetje, shijoni gërvillimet, gëzofin e butë dhe dashurinë e këtyre fëmijëve me katër këmbë!

inç si një i rritur. Muskuloz, i pëlqen aktiviteti fizik dhe vendet e larta. Jetëgjatësia mesatare e tyre varion nga 15 deri në 20 vjet. Mund të jetë i predispozuar për gangliozidozë, e cila mund të shkaktojë probleme neurologjike.

Personaliteti i racës Korat

Pavarësisht se është një kafshë e qetë, Korati është egoist dhe krenar. Megjithatë, ai është i butë dhe i urtë dhe, për këtë arsye, zakonisht rekomandohet për familjet me fëmijë. Ashtu si shumica e racave, kësaj mace gri i pëlqen një rutinë e caktuar. Kështu, tutorët duhet t'i mbajnë objektet e tyre në të njëjtat vende.

Në mënyrë tipike ai është komunikues në lidhje me nevojat e tij. Korat mund të shqetësohet duke qëndruar vetëm për periudha të gjata kohore dhe me shumë zhurmë në shtëpi.

Çmimi i maces gri Korat

Kotelja gri Korat ka një çmim mesatar të vlerësuar prej 1.5 mijë dollarë, me vlerat e këlyshëve që janë më të lartat brenda këtij diapazoni në tregun aktual të kafshëve shtëpiake. Vlera është më e ulët se ajo e maceve të tjera gri, sepse raca është më e popullarizuar në Brazil. Kështu, ajo gjendet më e lirë me mbarështuesit e pavarur të akredituar.

Faktorë të tjerë që kushtëzojnë çmimin e kafshës janë akreditimi i mbarështuesit në organet kompetente dhe nëse mace është kastruar para se të shkonte te tutori i ri.

Macja gri Chartreux

Macja gri Chartreux ofron shoqërinë e një qeni, është e qetë dhe përshtatet me hapësira të vogla. Dëshironi të dini më shumënë lidhje me këtë mace, që duket gjithmonë duke buzëqeshur? Shikoni më poshtë!

Karakteristikat fizike të maces

Macja gri Chartreux ka një madhësi që varion nga 23 deri në 28 centimetra, mesatarisht, dhe pesha midis 5 dhe 7,2 kg. Shtresa e saj është e shkurtër, por e dendur si leshi, që kërkon larje tre herë në javë. Ka qafë të trashë dhe kokë të rrumbullakosur, veshë të vegjël dhe këmbë të shkurtra.

Për shkak të kokës së rrumbullakosur dhe fytyrës më të hollë, shpesh të jep përshtypjen se është e buzëqeshur. Jetëgjatësia e saj është midis 8 dhe 15 vjet.

Personaliteti i racës së maceve Chartreux

Kjo mace gri është e urtë, e dashur dhe një shoqëruese. Për këtë arsye, ekziston edhe mundësia e ndërveprimeve me kafshë të tjera. Chartreux tregohet edhe për ata që jetojnë në apartamente, pasi nuk kanë probleme me hapësirat më të vogla, por nuk u pëlqen të lihen vetëm për periudha të gjata.

Gjithashtu mjaullon rrallë, butësisht dhe nuk është agresive. Prandaj, zakonisht nuk jep shenja kur diçka nuk shkon me shëndetin e saj.

Çmimi i maces gri Chartreux

Çmimi mesatar i maces gri Chartreux është 3 mijë dollarë në brazilianin aktual treg për kafshë shtëpiake. Gama e vlerave më të larta të gjetura janë për këlyshët. Një kusht tjetër për vlerën është regjistrimi i katerit në subjektet që vlerësojnë përshtatshmërinë e tij dhe etikën e kafshëve. Kastrimi, garancia që macja ka një origjinë dhevaksinat adekuate përpara se t'ia dorëzoni macen pronarit të ri.

Macja blu ruse gri

A e dini se të qenit alergjik nuk ju pengon të keni një mace? Treguesi ideal në këtë rast është macja gri ruse blu, e cila është gjithashtu një shoqëri e shkëlqyer për të moshuarit. Shihni gjithçka për këtë në tekstin e mëposhtëm.

Karakteristikat fizike të maces

Macja gri ruse blu ka një trup të hollë dhe të gjatë, me lesh të shkurtër dhe të dendur. Me kokë ovale, hundë mesatare dhe të ashtuquajturën Buzëqeshje Ruse.

Konsiderohet si një mace hipoallergjike sepse lëshon pak qime dhe ka më pak prodhim të proteinave që mund të shkaktojnë alergji tek njerëzit. Ka sy të gjelbër smeraldi dhe veshë të veçantë, të mprehtë. Mund të jetë 20 deri në 30 centimetra e gjatë dhe peshon nga 3 deri në 7 kilogramë në moshë madhore.

Shiko gjithashtu: Peshku lakuriq: shikoni kuriozitetet për këtë peshk ekzotik brazilian!

Personaliteti i racës blu ruse

Për shkak se është mosbesuese dhe e turpshme, macja blu ruse gri nuk rekomandohet per femijet e bezdisur. Profili i saj i pavarur dhe i qetë e bën atë të përshtatshëm për të moshuarit.

Raca është gjithashtu lozonjare dhe e urtë, i pëlqen vëmendja dhe lojërat. Ai është i rezervuar rreth të huajve, por shkon mirë me speciet e tjera. Ai njihet edhe si besnik si një qen, gjë që nuk e lë në hije krenarinë dhe tekat e tij. I pëlqen të ngjitet në vende të larta dhe preferon të flejë në vende të qeta.

Çmimi i maceve gri ruse blu

Çmimi i maces gri blu ruse për një fëmijëshkon rreth 5 mijë dollarë. Faktori kryesor që ndikon në vlerën më të lartë në raport me racat e tjera është rrallësia e tij.

Një çështje tjetër që përcakton çmimin është cilësia e disa katereve në Brazil, të cilat janë të specializuara dhe i kalojnë veterinares pronarit të ri. kostot dhe bujqësia në zonat rurale. Vlerat aktuale ndikohen gjithashtu nga akreditimi i mbarështuesve brazilianë nga Shoqata Ndërkombëtare e Maceve, e cila kërkon standarde strikte të cilësisë në mbarështim.

Macja gri Egjiptiane Mau

E shpejtë dhe me një pallto me pika si leopardi, macja gri egjiptiane Mau mund të jetë një shoqëruese e shkëlqyer, por duhet pasur kujdes në mbarështimin e saj. Dëshironi të dini cilat prej tyre? Shihni fragmentin më poshtë.

Karakteristikat fizike të maces

Karakteristika kryesore vizuale e maces gri egjiptiane Mau janë njollat ​​e saj të ngjashme me ato të një leopardi, të cilat bëhen më të dukshme që në moshën dy vjeçare.

Ngjyra më e zakonshme e syve është jeshile e hapur, por ato mund të jenë të verdha ose lajthi dhe mund të kenë një kontur natyral të errët që i ngjan figurave faraonike. Vijat e tij të vrenjtur në ballë ngjajnë me shkronjën M. Putrat e përparme janë më të vogla se këmbët e pasme. Por mos bëni gabim! Konsiderohet macja më e shpejtë, me shpejtësi deri në 50 kilometra në orë.

Personaliteti i racës egjiptiane Mau

Macja gri egjiptiane Mau është miqësore dhe inteligjente, por edhemund të tregojë shenja nervozizmi dhe ndrojeje, duke u treguar për njerëzit që tashmë kanë një zakon me macet.

Zakonisht nuk përshtatet mirë me vendet e zhurmshme ose me fëmijët e vegjël. Mund të ketë probleme në shoqërimin me kafshë dhe vizitorë të tjerë. Mund të zhvillojë zakonin e takimit me pronarët në derë dhe të mjaullit për të tërhequr vëmendjen. Është territoriale dhe, kur ka një profil të trazuar, mund të mos përshtatet mirë me apartamentet.

Çmimi i maces gri Egjiptian Mau

Çmimi mesatar i maces gri Egjiptian Mau është $ 6 mijë në rastin e meshkujve dhe 9,000 dollarë në rastin e femrave. Shiritat i referohen koteleve, të furnizuara pas shkëputjes nga gjiri.

Ndër faktorët që mund të ndikojnë në çmim janë furnizimi i origjinës, heqja e krimbave, vaksinimi dhe mikroçipi. Akreditimi në organet kompetente dhe në Shoqërinë Braziliane të Mbarështuesve të Racës Mau Egípcio, të cilat dëshmojnë përshtatshmërinë, janë faktorë të tjerë kushtëzues në vlerë.

Scottish Fold Grey

Zbulo në artikull atëherë bukuria e maces gri Skoceze Fold, e famshme për veshët e saj të zhveshur dhe bebëzat e saj të mëdha ovale, përveç që është një zgjedhje e mirë për pronarët e maceve për herë të parë.

Karakteristikat fizike të maces

Megjithëse veshët e saj të varur janë të famshëm, macja gri Scottish Fold gjithashtu mund t'i mbajë ata në këmbë. Ky ndryshim mund të ndodhë gjatë gjithë jetës.

Raca ka një shumëllojshmëri veshjesh të buta, të cilat mund të jenëe shkurtër ose e gjatë, dhe me ngjyra të ndryshme: mund të jetë brindle, e bardhë, e zezë, bezhë dhe portokalli. Me përmasa mesatare, nga 15 deri në 25 centimetra, trupi i tij është kompakt dhe muskuloz, peshon nga 3 deri në 6 kilogramë. Fytyra e tij është e gjerë dhe sytë e tij janë të mëdhenj, me bebëza ovale dhe të mëdha.

Personaliteti i racës Scottish Fold

Miqësore dhe e shoqërueshme, macja gri Scottish Fold mund të adoptohet nga kushdo që është një fillestar me macet dhe për të jetuar me qen.

Përveç kësaj, përshtatet me apartamente, pasi nuk e ka zakon të ngjitet në vende të larta ose të jetë shumë i shqetësuar. Për shkak të kësaj, indikacioni është të blini lodra që ata të ushtrojnë. Mund të tregojë mangësi dhe meshkujt mund të jenë më të dashur me kujdestarët e tyre. I butë dhe inteligjent, ai zakonisht nuk ka probleme me vizitorët.

Çmimi i maces gri Scottish Fold

Për shkak të karakteristikave të tyre unike, macet gri Scottish Fold janë ndër më të shtrenjtat në kafshë shtëpiake treg, me një çmim mesatar prej 6,500 dollarë sot në Brazil.

Ndër faktorët që ndikojnë në çmim janë akreditimi në subjektet që rregullojnë mbarështimin, si Sociedade Brasileira do Gato dhe Clube do Gato Paraná. Këlyshët janë gjithashtu të kushtëzuar nga shuma e tarifuar. Ata dorëzohen me një të dhënë të origjinës, certifikatë shëndetësore, të tredhur dhe me një kartë vaksinimi.

Macja gri persiane

Fytyra e tyre mund të tregojë seriozitet apo edhe keq -humor, por është vetëm pamja. Macet e dashura, gri persiane kanë një nga palltot më të dashura nga pronarët e maceve. Dëshironi të dini më shumë rreth tyre? Shikojeni më poshtë!

Karakteristikat fizike të maces

Macet gri persiane kanë qime të gjata, të cilat ndonjëherë krijojnë mjekër dhe një lloj "qimesh". Mustaqet e tij janë më të gjata se ato të racave të tjera dhe fytyra e tij është e rrafshuar.

U bë më i njohur për animacionin Garfield, i cili ka si protagonist një mace të kësaj race. Përveç portokallisë, si në vizatim, mund të ketë nuanca të bardha, të zeza, kafe dhe krem. Ngjyra e syve ndryshon sipas veshjes dhe mund të jetë blu, jeshile dhe kafe. Raca mund të peshojë nga 3,5 deri në 7 kilogramë dhe lartësia e saj mund të arrijë 25 centimetra.

Personaliteti i racës persiane

Macja gri persiane është e qetë, e zbutur dhe elegante dhe përshtatet me apartamentet. I pëlqen të luajë dhe shkon mirë me fëmijët dhe kafshët e tjera, por nuk shoqërohet shumë me të huajt.

Nuk kërkon shumë vëmendje, por kjo nuk do të thotë se nuk kërkon shumë si ta marrësh atë. Ai është një kafshë vëzhguese dhe, ashtu si Garfield, më dembel. Është ekspresive dhe zakonisht komunikon përmes mjaullimeve dhe shikimeve. Nga ana tjetër, është selektiv në raport me njerëzit me të cilët dëshiron të shoqërohet.

Çmimi i maces gri persiane

Çmimi i maces gri persiane është mesatarisht $ 2 mijë në tregun brazilian të kafshëve shtëpiake. Kotelet dhe macet femra janë më të shtrenjtat brenda këtij diapazoni të çmimeve.vlerat.

Ndër faktorët e tjerë që përfshihen në çmimin përfundimtar të konsumit janë dorëzimi nga 120 ditë jetë, me origjinë, të vaksinuar, të kastruar dhe të deformuar. Certifikimi nga Clube Brasileiro do Gato, i cili ka mbarështues të specializuar në këtë racë, është një tjetër faktor kushtëzues në koston e persishtes gri në tregun aktual të kafshëve shtëpiake.

Macja gri Angora

E famshme për inteligjencën e saj dhe për shoqërimin e saj me fëmijët dhe kafshët e tjera, macet gri Angora mund të kenë gjithashtu një sy të çdo ngjyre. Ndiqni më shumë rreth këtyre maceve në vijim të këtij artikulli.

Karakteristikat fizike të maces

Me origjinë turke, macja gri Angora është me përmasa mesatare dhe arrin deri në 35 centimetra. Pesha e tyre varion nga 3 deri në 5 kilogramë, me një jetëgjatësi prej 15 deri në 18 vjet.

Mund të kenë edhe lesh të bardhë, të zi ose portokalli. Megjithatë, gri janë më të rralla. Në qafë, bark dhe bisht, palltoja është më e gjatë. Sytë e tyre mund të jenë blu, bakri ose qelibar. Dhe, siç u përmend, ato mund të jenë heterokrome, domethënë një nga çdo ngjyrë. Kur janë të bardhë me sy blu, mund të kenë shurdhim.

Personaliteti i racës Angora

Konsideruar si një nga racat më inteligjente, Angorat gri janë mace të njohura për të qenë të dashura, të urta dhe që shoqërohen me specie të tjera kafshësh dhe fëmijë.

Nuk janë shumë aktivë, duke preferuar një rutinë më dembel dhe të bërë vetë. Prandaj jo
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.