Si të kuptoni nëse maltezi është i pastër? Këshilla për identifikimin e racës

Si të kuptoni nëse maltezi është i pastër? Këshilla për identifikimin e racës
Wesley Wilkerson

A është e mundur të dihet nëse maltezi është i pastër?

Me përmasa të vogla, lesh të bardhë dhe të butë dhe sjellje të urtë, maltezi është një qen i vogël që pushton të gjithë. Kërkesa për kafshët e kësaj race është shumë e lartë dhe vlera e tyre në treg është e lartë, dy faktorë që nxisin vullnetin e mësuesit të ardhshëm për t'u siguruar që ai po blen me të vërtetë një kafshë të racës së pastër. Megjithatë, a është vërtet e mundur të dihet nëse maltezi juaj është i racës së pastër?

Megjithëse shumica e mbarështuesve ofrojnë prova se kafsha e tyre është e racës së pastër, është normale të ketë një mosbesim në këtë drejtim, pasi vetëm fjala e profesionistit e bën këtë. nuk shërbejnë si provë. Megjithatë, ka disa karakteristika fizike dhe të sjelljes, teste dhe madje edhe dokumente që shërbejnë për të vërtetuar origjinën e kafshës suaj.

Si të kuptoni nëse maltezi është i pastër nga pamja

Malteze Është një racë që paraqet karakteristika fizike shumë të theksuara, pasi të gjithë ekzemplarët kanë të njëjtën ngjyrë të veshjes, syve, surratit dhe putrave. Pesha, madhësia dhe forma e fytyrës tuaj njihen gjithashtu lehtësisht. Le të shohim detajet.

Madhësia dhe pesha e racës

Malteze është një racë e vogël, kështu që madhësia dhe pesha e tij janë më shumë si një kafshë pellushi sesa një qen! Kafsha shtëpiake është më e vogël se racat që konsiderohen të vogla, si shih tzu dhe lhasa apso.

Një maltez i pastër duhet të jetë deri në 25 cmi gjatë. Sa i përket peshës, një maltez i pastër peshon mesatarisht 3 kg. Kjo madhësi e vogël është një nga karakteristikat që tërheq më shumë blerësit, pasi është një kafshë e shkëlqyer për ata që jetojnë në një apartament ose në një shtëpi të vogël.

Fytyra është një tregues

Maltezi ka tendencë të ketë kokën pak më të zgjatur se surrat, fytyra e tij është e rrumbullakët dhe skica e syve, surrat dhe goja janë plotësisht të zeza.

Megjithëse modeli paraqet një surrat të zi , mund të ndodhë gjithashtu që ky ngjyrim të ndryshojë gjatë gjithë jetës, duke bërë që feçka, e cila ishte e zezë tek qenush, të bëhet kafe ose rozë në jetën e rritur. Megjithatë, në pjesët e tjera ku shihet lëkura e fytyrës së qenit, ngjyra e tij duhet të jetë gjithmonë e zezë.

Pozicionimi i veshëve

Veshët e qenit maltez janë trekëndësh, i gjerë dhe i shkurtër. Futja e saj është e lartë, baza e veshëve është e pozicionuar mirë në majë të kafkës në mënyrë të varur në anën e kokës, përveçse është e mbuluar me flokë të gjatë dhe të butë. Pozicioni dhe forma e veshëve i japin një pamje edhe më të hijshme kafshës, e cila, në fazën e të rriturve, ka një shtresë që mbulon të gjithë trupin, duke formuar një perde të gjatë të bardhë rreth saj.

Palltoja mund të tregojë nëse maltezi është i racës së pastër

Një nga karakteristikat kryesore të qenit maltez është veshja e tij, e cila ka si karakteristikë kryesore një ngjyrëplotësisht e bardhë. Krahas kësaj karakteristike vihet re edhe një shtresë e gjatë dhe e butë. Qentë e racës së pastër kanë qime krejtësisht të bardha dhe mund të kenë një ton pak të nxirë ose limoni në skajet.

Ka gjithashtu një ndryshim midis veshjes së këlyshëve dhe të rriturve. Këlyshët kanë flokë të shkurtër, pak të lakuar në skajet. Pra, mbani në mend se veshja e maltesit të vërtetë bëhet e gjatë dhe plotësisht e lëmuar vetëm në moshë madhore.

Si të dalloni nëse maltezi është i pastër nga personaliteti

Tani që keni parë Nëse dini si të identifikoni një qen legjitim maltez nga pamja e tij fizike, është koha të mësoni pak më shumë për personalitetin e këtyre kafshëve. Përveç pamjes, personaliteti i maltezëve ka karakteristika të jashtëzakonshme. Shihni:

Maltese është energjike dhe lozonjare

Ata që besojnë se maltezi është një kafshë shtëpiake e qetë dhe e sjellshme gabojnë. Qeni legjitim maltez është shumë energjik dhe lozonjar, e do shoqërinë e tutorëve të tij dhe vazhdimisht kërkon vëmendje. Për shkak se është e vogël, nuk është një kafshë që kërkon shëtitje të gjata, por duhet të qëndrojë aktive.

Disa ekzemplarë mund të kenë një personalitet të turpshëm dhe të frikësuar, duke shfaqur frikë nga njerëzit dhe kafshët e panjohura, megjithatë, personaliteti lozonjare është i dukshëm.

Maltezët e racës së pastër mësojnë shumë shpejt

Fillimisht kjo racë u zhvillua për të qenë njëqen gjuetie, shoqeri duke kapercyer kete karakteristike nder vite. Megjithatë, një tipar i fortë i kësaj lloj kafshe mbetet edhe sot e kësaj dite.

Një qen i vërtetë maltez do të jetë jashtëzakonisht inteligjent dhe do të mësojë shpejt shumë truke, gjë që e bën këtë racë shumë të kërkuar edhe nga trajnerët në mënyrë që të marrin pjesë në konkurse aftësish.

Në këtë kuptim është gjithashtu një racë e shkëlqyer për fëmijët që mund t'u mësojnë atyre lojëra të panumërta.

Shiko gjithashtu: Si të kuptoni nëse paraketi është femër apo mashkull? Zbuloni seksin!

Është një racë xhelozie

Një tipar tjetër i mrekullueshëm i këtyre të vegjëlve është lidhja e madhe me tutorët, e cila mund të zbulojë një sjellje armiqësore nga ana e qenit. Mund të ndodhë që, rreth njerëzve të çuditshëm, qenve të tjerë me të cilët kafsha nuk jeton dhe madje edhe fëmijëve të vegjël, maltezi bëhet xheloz për pronarin.

Shiko gjithashtu: Çmimi i një papagalli të legalizuar: shikoni kostot, çmimin dhe si të blini

Në këto situata, qeni i vërtetë maltez ka tendencë të leh shumë , për t'u bërë i përmbajtur dhe për të demonstruar pakënaqësi me praninë e individit që gjoja po vjedh vëmendjen e mësuesit të tij të dashur. Në përgjithësi, kjo i jep maltezëve një reputacion si një racë xheloze dhe e lidhur.

Më shumë mënyra për të ditur nëse këlyshi maltez është i racës së pastër

Nëse keni ndërmend të blini një kopje të kjo race, ka disa mënyra të tjera për të siguruar që po merrni një maltez të vërtetë. Shikoni më shumë rreth:

Takoni prindërit e qenushit tuaj

Para se të mbyllni një marrëveshje me mbarështuesin, pyesnitë njihni prindërit e qenushit, kështu që të mund të vëzhgoni karakteristikat e përshkruara më sipër tek kafshët e rritura. Gjatë kësaj vizite, ju mund të pyesni nëse prindërit e këlyshit kanë një prejardhje, përveç që kërkojnë verifikimin e dokumenteve të tyre.

Kjo lloj vizite, përveç sigurimit shtesë për blerësin, shërben edhe për verifikimin e kushtet e vendit të shumimit, vëzhgoni shëndetin e prindërve dhe verifikoni që kafsha shtëpiake që keni ndërmend të blini nuk është rezultat i abuzimit.

Shiko nëse ka një origjinë

Përveç verifikimit origjinën e prindërve, mund të kërkoni edhe dokumentin e origjinës së qenushit, i cili siguron origjinën e kafshës, duke vërtetuar legjitimitetin e saj. Me këtë dokument në dorë, dëshmia e origjinës bëhet zyrtare.

Megjithatë, disa tutorë kanë frikë nga çdo mundësi falsifikuese dhe përpiqen të sigurohen që qeni i tyre të jetë një ekzemplar i racës së pastër. Për ata pronarë të mprehtë, ka vetëm një mënyrë për të marrë prova përfundimtare: testimi i ADN-së së qenit.

Testimi i ADN-së

Siç u përmend më lart, ekziston vetëm një mënyrë për të vërtetuar legjitimitetin e një një qen maltez pa asnjë mundësi për t'u marrë në pyetje. Një mënyrë është të bësh një test të ADN-së.

Në këtë lloj testi, është e mundur të zbulohet e gjithë prejardhja e një kafshe duke hartuar gjenetikën e pesë brezave të fundit të familjes së saj. Në këtë mënyrë, mësuesi i ardhshëm mund të sigurojëqë këlyshi që keni ndërmend të blini, si dhe të gjithë paraardhësit e tij, janë në mënyrë të pakundërshtueshme race të pastër.

A keni mësuar të identifikoni një maltez të racës së pastër?

Pas leximit të këtij artikulli, zbuluat se cilat janë mënyrat për të identifikuar një qen të pastër maltez, qoftë nga karakteristikat e tij fizike, nga personaliteti i tij i jashtëzakonshëm dhe madje edhe nga mënyrat për të vërtetuar pastërtinë e racës.

Tani ju i dini të gjitha karakteristikat e një malteze të pastër! Një maltez i pastër njihet nga palltoja e bardhë, e gjatë dhe e lëmuar në kontrast me sytë dhe surrat, të cilat janë plotësisht të zeza. Ai zotëron një personalitet të fortë. I zgjuar, lozonjar, i dëgjueshëm, por edhe shumë xheloz. Për t'u siguruar që po merrni një kafshë të ligjshme, mund të kërkoni një vizitë te prindërit, dokumente të origjinës dhe madje edhe një test të ADN-së.
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.