Peshku dekorativ: Njihni llojet, karakteristikat dhe më shumë!

Peshku dekorativ: Njihni llojet, karakteristikat dhe më shumë!
Wesley Wilkerson

Zbuloni se çfarë janë peshqit dekorativë dhe llojet e tyre të mahnitshme!

Peshqit zbukurues janë kafshë shtëpiake që ngjyrosin mjedisin dhe kanë një larmi të paimagjinueshme speciesh. Përveçse kërkojnë shumë pak punë dhe mirëmbajtje, ato mund të përshtaten me dekorime të ndryshme, nga më modernet deri tek ato më klasiket.

Për të zgjedhur speciet e duhura, akuaristi duhet të ketë parasysh preferencën e tij personale, përveç kësaj për disa faktorë si sjellja e kafshëve, preferenca për ujë të kripur ose të freskët, zakonet e të ngrënit, përputhshmëria e specieve, madhësia e të rriturve, ndër të tjera.

Ky artikull është këtu pikërisht për këtë. Ju ndihmojë të zgjidhni speciet më të mira që përshtaten me ju, akuariumin tuaj dhe jetën tuaj të përditshme.

Karakteristikat e peshqve zbukurues

A e dini se çfarë janë peshqit dekorativë? A keni menduar ndonjëherë të keni një akuarium në shtëpi? Këtu do të flasim për llojet kryesore që mund të krijohen nga ju, përveç këshillave se si të mirëmbani akuariumin tuaj.

Variantet e peshqve dekorativë

Peshqit dekorativë janë kafshë që paraqesin një numri i variacioneve. Këto variacione përfshijnë një larmi ngjyrash, madhësish, formatesh, temperamentesh, metodash të ushqyerit, metodave të riprodhimit, origjinës, shoqërueshmërisë, ndër aspekte të tjera të panumërta që i dallojnë këto qenie të gjalla.

Në këtë kontekst, një akuariumtë algave në botë dhe janë të lidhur vazhdimisht me gotën e akuariumit, ndërsa notojnë dhe ushqehen.

Me origjinë në Amerikën e Jugut, ky peshk i vogël ka një trup të gjatë dhe të sheshtë, është jashtëzakonisht paqësor dhe përshtatet me vendas të ndryshëm dhe shokë shtëpie. Ato mund të gjenden në disa dyqane të specializuara, për një çmim mesatar prej 10,00 dollarë.

Coridora ose Deep Cleaner

Siç nënkupton edhe emri, Coridora - e njohur gjerësisht si Cleaner -fund - është një kafshë që jeton vazhdimisht në fund të akuariumit. Ky peshk i vogël nuk noton shumë, qëndron i qetë shumë herë, duke parë peshq të tjerë duke notuar dhe duke u ushqyer me nënshtresat e pranishme në atë vend.

Kjo kafshë e ka origjinën në Amerikën e Jugut, më saktë në Rio Black dhe ka një formë trupi të rrafshuar, duke arritur një madhësi maksimale prej 5 centimetra. Për më tepër, vlera e tij në treg varion nga $25,00 deri në $40,00 reale.

Pangassius

Pangassius është një peshk i vogël që zgjon kureshtjen. Me origjinë aziatike, kjo kafshë ka një formë të gjatë dhe një shoqërueshmëri të vetmuar. Mund të jetë deri në 90 centimetra dhe, për rrjedhojë, atyre u nevojitet një hapësirë ​​e madhe për të jetuar mirë.

Pangassius ka një temperament të qetë, por kur arrin një madhësi më të madhe mund të ushqehet me peshq të vegjël që përshtaten ne gojen tende. Kjo kafshë nuk ështëGjendet lehtësisht në dyqanet e akuariumeve dhe vlera e tij varion nga $20,00 deri në $40,00 reale.

Ramirezi

Peshqit Ramirezi janë të njohur gjerësisht në tre ngjyra të ndryshme: e kuqe, e verdhë dhe blu, por ka disa variante që mund të përfshijnë ngjyra të tjera. Kjo kafshë vjen nga Amerika e Jugut dhe mund të arrijë një madhësi deri në 9 centimetra.

Ka një temperament agresiv dhe territorialist me të tjerët të së njëjtës specie ose formë dhe ngjyrë të ngjashme. Përveç kësaj, kur vendosen në çifte, ato duhet të mbahen në një akuarium të veçantë, për të shmangur zënkat dhe për të nxitur riprodhimin. Ky peshk i vogël mund të gjendet në disa dyqane të specializuara për një çmim mesatar prej 40,00 dollarë realë.

Chilodus

Peshku i llojit Chilodus është një kafshë që nuk është shumë e zakonshme në akuariumet e Brazilit. Ky peshk i vogël e ka origjinën në Amerikën e Jugut, një trup i gjatë prej afërsisht 8 centimetra dhe një ngjyrë argjendi me pika të zeza goditëse.

Është një kafshë me një temperament paqësor dhe mund të mbahet në akuariume të komunitetit në heshtje. Përveç kësaj, ai ka një shoqërueshmëri të vogël dhe rekomandohet të keni të paktën 5 individë të kësaj specie në akuariumin tuaj. Për më tepër, Chilodus mund të gjendet në dyqane të specializuara për një çmim mesatar prej 10,00 dollarë realë.

Molinésia

Peshku i llojit Molinésia është i njohur gjerësisht në botën embajtjen e peshkut. Me origjinë nga Amerika Qendrore, ky peshk i vogël është shumë i ngjashëm me formën e trupit të specieve Platy, por mund të arrijë deri në 8 centimetra. Variacioni më i njohur i specieve është Black Mollie, i cili ka një ngjyrë të zezë në të gjithë trupin.

Megjithatë, ka disa opsione ngjyrash, nga varietetet më të ndryshme, të cilat mund të kombinohen për të kompozuar një të diferencuar fauna . Ky peshk ka një sjellje paqësore dhe tregohet të jetojë në grup. Përveç kësaj, ata kanë një vlerë mesatare tregu prej 3,50 dollarë realë.

Peshku luan

Peshku luan është një peshk i detit, jashtëzakonisht agresiv dhe i famshëm për bukurinë e tij të çuditshme. Kjo specie ka 18 gjemba të shpërndara në të gjithë trupin e saj, me një helm që mund të shkaktojë dhimbje, të përziera, madje edhe konvulsione te njerëzit.

Për të pasur një peshk luan duhet të keni një akuarium të madh, pasi kjo kafshë do të arrijë 40 centimetra në rreth një vit, kur do të arrijë në fazën e të rriturve. Përveç kësaj, kjo kafshë jeton mesatarisht 12 vjet. Përveç kësaj, është e nevojshme ta mbani atë vetëm në akuariumin tuaj, pasi ata kanë një oreks të pangopur dhe do të hanë të gjithë peshqit që u futen në gojë.

Kjo kafshë është e indikuar për akuaristët më me përvojë dhe gjendet në dyqane shumë të specializuara, me një vlerë mjaft të lartë, që arrin në 480,00 dollarë realë.

Flutura

Me origjinë në Amerikën e Jugut, peshku flutur është njëkafshë e vogël - afërsisht 4 centimetra - dhe ka një ngjyrë argjendi. Me një temperament të qetë, shoqërueshmëria e tyre është në tufa dhe nuk duhet të mbahen në grupe me më pak se 5 individë. Duhet të theksohet se sa më e madhe të jetë bregu, aq më e natyrshme do të jetë sjellja e saj.

Mosmarrëveshjet midis meshkujve, për territore apo femra, janë jashtëzakonisht të gjalla dhe të mëdha për t'u vëzhguar. Në përgjithësi, meshkujt më të mëdhenj përballen me njëri-tjetrin dhe shfaqin pendët dhe ngjyrat e tyre me shkëlqimin maksimal të mundshëm. Këta peshq të vegjël janë një opsion i shkëlqyeshëm për akuariumin tuaj dhe mund të gjenden me një çmim mesatar prej 6,00 dollarë realë.

Rodóstomo

Rodóstomo është një peshk i vogël që është gjithashtu një opsion i shkëlqyeshëm për akuariumi juaj. Kjo kafshë vjen nga Amerika e Jugut dhe ka një trup të argjendtë, me një njollë karakteristike dhe unike të kuqërremtë në majë të kokës. Madje, kjo njollë bëri që ky peshk i vogël të quhej gjerësisht Tetra Nose-of-Bêbado.

Rodóstomo është një peshk me një temperament të qetë që noton vazhdimisht dhe ka një shoqërueshmëri në lopata. Në këtë kuptim, këshillohet ta mbani atë në tufa me të paktën 5 individë, në mënyrë që të mbetet më rehat dhe pika e tij e kuqërremtë të bëhet edhe më e gjallë.

Ky peshk i vogël është shumë i popullarizuar dhe gjendet në disa të specializuara. dyqane, për një çmim mesatar prej 2,50 dollarë realë.

Disko Acará

Disku është një specie që magjeps për bukurinë e saj. Me origjinë nga Amerika e Jugut, kjo kafshë ka një formë unike rrethore, e cila i ngjan një disku. Acará-Discus është një peshk jashtëzakonisht i ndjeshëm ndaj zhurmës, stresit dhe parametrave të gabuar të ujit, kështu që tregohet për akuaristët më me përvojë.

Ata janë territorialë me speciet e tyre, por paqësorë me të tjerët, duke u treguar t'i mbani ato në tufa prej të paktën 3 individësh. Disku është pa dyshim një kafshë magjepsëse që ndryshon atmosferën e çdo akuariumi!

Përveç kësaj, nuk gjendet lehtë në dyqane të specializuara dhe ka një vlerë relativisht të lartë, që varion nga 120,00 dollarë deri në 600,00 dollarë reais.

Kuriozitetet për peshqit zbukurues

Peshqit zbukurues janë kafshë që magjepsin në aspekte të tilla si bukuria dhe kuriozitetet. Me çdo studim të ri mbi këto qenie të gjalla, zbulohen informacione të ndryshme që lënë të habitur çdo akuarist. Më poshtë po ndajmë disa kuriozitete që do t'ju magjepsin edhe më shumë nga këto kafshë.

A flenë peshqit zbukurues?

Si të gjitha kafshët, po. Megjithatë, nuk mund të thuhet se ata flenë një gjumë të thellë, si njerëzit, për shembull. Peshqit, në përgjithësi, ndryshojnë midis gjendjes së pushimit dhe gjendjes së vigjilencës.

Për më tepër, peshqit nuk kanë qepallë, gjë që lehtëson vizualizimin e ndonjëlëvizja apo ndryshimi i dritës në mjedisin në të cilin futen.

A pinë ujë peshqit zbukurues?

Mund të duket e çuditshme, por përveç ujit të pijshëm, edhe peshqit dekorativë urinojnë. Një pjesë e ujit të gëlltitur nga peshku shkon në organizmin e tij dhe tjetra shkon në gushë, organ që ndihmon në frymëmarrjen e kësaj kafshe.

Pjesa që shkon në organizëm dhe shndërrohet në urinim. eliminohet si një mekanizëm që ndihmon në mbajtjen e ujit në akuarium të pastër dhe të filtruar, si dhe ndihmon në ruajtjen e temperaturës ideale.

Frymëmarrja e peshkut Betta

Kush ka pasur ose ka vënë re një Peshku Betta në një akuarium, ai mund të vëzhgonte se kjo kafshë del në sipërfaqe disa herë për të marrë frymë. Kjo sjellje është e mundur për shkak të një organi të quajtur labirint, i cili i lejon pronarit të tij të thithë ajrin atmosferik.

Duhet të theksohet se shumica e peshqve nuk e kanë këtë organ. Për më tepër, kjo veçori e Betta-s lejon mbijetesën në vende me pak disponueshmëri të oksigjenit, siç janë akuariumet me ujë të qetë.

Të kesh një akuarium me peshq dekorativë është një përvojë unike

Si mund të shih në këtë artikull, ka një pafundësi peshqish zbukurues në botë, nga origjinat, llojet dhe temperamentet më të ndryshme. Pra, kur zgjidhni peshqit për të ngritur akuariumin tuaj, kushtojini vëmendje sjelljes së tyre dhenevojat për cilësinë e ujit. Duke respektuar këto dy aspekte, do të mund të luani me kombinimin me ekzemplarët më të larmishëm të peshqve zbukurues.

Me këshillat që ju paraqesim tashmë jeni gati të zgjidhni peshkun dekorativ që ju përshtatet më së miri. Megjithatë, qëndroni të sintonizuar, pasi edhe peshqit dekorativë kërkojnë kujdes dhe vëmendje nga akuaristi.

Sigurohuni të na ndiqni për më shumë këshilla mbi peshqit dekorativë, si dhe kuriozitete të tjera rreth kafshëve të ndryshme që banojnë në planetin tonë.

që siguron mirëqenie për banorët e saj duhet të përfshijë peshqit që kanë pak a shumë të njëjtin temperament, por jo domosdoshmërisht të njëjtën madhësi dhe ngjyrë, pasi këto kafshë kanë një pafundësi kontrastesh.

Ku rriten peshqit dekorativë?

Peshqit dekorativ mund të rriten në tanke ose akuariume. Për shkak të karakteristikave të tyre zbukuruese, këta peshq duhet të mbahen në vende ku admiruesit e tyre mund t'i vëzhgojnë.

Ky grup peshqish ka një larmi të madhe speciesh, të cilat paraqesin një larmi ngjyrash, madhësish, formatesh dhe sjelljesh dhe sjelljesh. , kur vendosen në akuariume të përshtatshme, përbëjnë dekorimin e çdo mjedisi.

Shiko gjithashtu: Evolucioni i primatëve: mësoni për origjinën, historinë dhe më shumë

Si riprodhohen peshqit dekorativë?

Riprodhimi i peshkut është pak i njohur dhe jashtëzakonisht kurioz. Në këtë kontekst, duhet të kemi parasysh se riprodhimi i këtyre kafshëve ndahet në tre: Oviparous, Viviparous dhe Ovoviviparous.

Në riprodhimin e Ovoviviparous, riprodhimi më i zakonshëm, peshqit riprodhohen përmes vezëve, të fekonduara nga jashtë. nga mashkulli. Në llojin e dytë, atë të Viviparous, peshku i vogël rritet brenda trupit të nënës. Së fundi, në riprodhimin e Ovoviviparous, lloji më i pazakontë i riprodhimit, riprodhimi ndodh brenda mitrës së nënës, nga vezët e vendosura në të.

Ushqimi i peshqve dekorativ

Shumica ePeshqit dekorativë janë omnivorë, pra peshq që konsumojnë një shumëllojshmëri ushqimesh. Në këtë kuptim, ushqimet më të përshtatshme janë ushqimi, larvat e insekteve, frutat dhe peshqit e tjerë më të vegjël. Megjithatë, në robëri, ushqimi më i përshtatshëm për peshqit dekorativë në përgjithësi është ushqimi.

Ky lloj ushqimi ka përbërës të ekuilibruar, përveçse plotëson nevojat ushqyese dhe ndihmon në luftimin e kërpudhave dhe baktereve.

Llojet kryesore të peshqve zbukurues

Siç e diskutuam më herët, peshqit dekorativë kanë një larmi speciesh. Çdo specie ka veçantinë dhe diversitetin e saj të ngjyrave, madhësive, formave dhe sjelljeve, të cilat duhet të respektohen përpara se të vendosni akuariumin tuaj. Le të shohim tani, disa lloje që mund të përbëjnë akuariumin tuaj!

Colisa

Lloji Colisa është një nga peshqit më të zakonshëm në botën e akuariumeve. Me origjinë pakistaneze dhe indiane, ky peshk i vogël ka një temperament pak agresiv me të njëjtat specie dhe të ngjashme, duke qenë paqësor me të tjerët.

Colisa përshtatet lehtësisht në mjedise të ndryshme, gjë që favorizoi pranimin e tij në akuariume në mbarë botën. . Ky peshk i vogël mund të gjendet në disa dyqane të specializuara dhe ka një vlerë që varion nga 7,00 dollarë deri në 15,00 dollarë realë.

Black Tetra

The Black Tetra - e njohur gjithashtu si Black Tetra - Eshte njekafshë jashtëzakonisht rezistente dhe e qëndrueshme. I ardhur nga Amerika e Jugut, ky peshk i vogël ka një jetëgjatësi prej 3 deri në 6 vjet. Ajo ka një sjellje territoriale me të njëjtën specie, duke u rekomanduar krijimi i saj në brekë, në mënyrë që të jetë më komode dhe më e sigurt.

Në akuariumet e komunitetit, Tetra e Zezë vështirë se do të ndeshet me të tjerët, duke qenë një peshk ideal për akuariumin tuaj. Vlera e tij në treg mund të variojë midis $3,00 dhe $6,00 reale.

Japoneze

Me siguri keni pasur ose parë një peshk japonez të paktën një herë në jetën tuaj! Me origjinë aziatike, kjo kafshë është jashtëzakonisht e përhapur në akuariumet braziliane. Për shkak të ngjyrës së tij mahnitëse dhe qetësisë së tij me peshqit e tjerë, ky peshk është një opsion i shkëlqyeshëm për akuariumin tuaj!

Ka disa variacione të gjuhës japoneze: i vogël, i madh, portokalli, i bardhë, i zi, i gjatë, i sheshtë, i madh -me kokë, mes të tjerëve. Disa prej tyre me siguri do t'ju kënaqin! Kjo kafshë gjendet në disa dyqane dhe ka një vlerë që mund të variojë midis 15,00 dhe 120,00 dollarë realë.

Platy

Platy është një lloj peshku që përhapet gjithashtu në akuariume në Brazil dhe Bota. Me origjinë nga Amerika Qendrore, kjo kafshë është e njohur për ngjyrën e saj të gjallë portokalli. Përveç kësaj, është jashtëzakonisht i vogël, duke arritur një madhësi maksimale prej 4 centimetra për meshkujt dhe 6 centimetra për femrat.

Ky peshk i vogël ka një temperament paqësor dhe është shumë i përshtatshëm për të jetuar në grup. Rekomandohet të mbani gjithmonë dy femra për çdo mashkull - tre ose katër janë një numër ideal.

peshqit e specieve Platy mund të gjenden në dyqane të specializuara për një vlerë mesatare prej 4,00 dollarë realë dhe mund të arrijnë deri në 8,00 dollarë realë për variacionet më të rralla.

Tricogaster Leeri

O Tricogaster Leeri është një specie që magjeps për ngjyrën e saj. Me origjinë tajlandeze, kjo kafshë ka një ngjyrim intensiv, duke filluar nga portokallia në pjesën e poshtme të trupit, e artë në pjesën e sipërme dhe pika të bardha në të gjithë trupin. Përveç kësaj, ajo ka një jetëgjatësi deri në 8 vjet.

Duke pasur një temperament paqësor me të tjerët, kjo kafshë mund të jetë pak agresive me ato të së njëjtës specie. Pa dyshim, Tricogaster Leeri do ta lërë akuariumin tuaj me një fytyrë tjetër. Kjo kafshë mund të gjendet në disa dyqane të specializuara për një çmim mesatar prej 10,00 dollarë realë.

Sumatra Barbus

Sumatra Barbus është një tjetër specie që është përhapur në të gjithë botën. Shumë i dashur nga akuaristët, ky peshk i vogël është me origjinë aziatike dhe ndihet shumë rehat duke jetuar në një tufë. Ai përshtatet lehtësisht në mjedise të ndryshme dhe ka një jetëgjatësi deri në 6 vjet.

Barbus Sumatra ka një temperament shumë paqësor kur mbahet në shkolla të paktën5 individë. Nga ana tjetër, duke qenë e vetmja në llojin e saj në një akuarium, kjo kafshë mund të zhvillojë sjellje agresive si një formë mbrojtjeje. Ky peshk gjendet në disa dyqane të specializuara për një çmim mesatar prej 7,00 dollarë realë.

Shpata

Peshqit shpatë janë të njohur për ngjyrën e tyre portokalli dhe fin e tyre të gjatë barku, e cila i ngjan një shpatë. Edhe pse emri i tij bën një përshtypje agresive, ky peshk është mjaft pasiv dhe miqësor.

Ky peshk i vogël ka një jetëgjatësi prej 3 deri në 4 vjet, e ka origjinën nga Amerika Qendrore dhe mund të arrijë një madhësi prej 10 deri në 12 centimetra. Në varësi të mjedisit në të cilin është futur, peshku shpatë mund të riprodhohet dhe të gjenerojë një pafundësi të rinjsh.

Përveç kësaj, kjo kafshë ka një vlerë mesatare tregu prej 5,00 dollarë realë.

Cardinal Tetra

Tetra Cardinal, i njohur gjerësisht si neoni, është një peshk unik që ndryshon mjedisin e akuariumit tuaj. Ky peshk i vogël e ka origjinën nga pellgu i Amazonës dhe ka një ngjyrë të gjallë blu-jeshile, e cila të kujton shumë dritën neoni.

Përveç kësaj, kjo kafshë është rreth 4 centimetra e gjatë dhe është e përshtatshme për të jetuar në shkolla. Duhet të theksohet se brezi neoni që përshkon trupin e tij horizontalisht ndihmon për t'u sinjalizuar vendndodhjen e tij shokëve të së njëjtës specie dhe gjithashtu për të ngatërruar grabitqarët që përpiqen të sulmojnë bregun.

The TetraCardinal gjendet në disa dyqane të specializuara dhe ka një vlerë mesatare prej 2,50 dollarë realë.

Paulistinha

Peshku i species Paulistinha ka një madhësi dhe shoqërueshmëri shumë të afërt me Tetra Cardinal. që sapo pamë. Kjo kafshë tregohet të jetojë në tufa dhe ato notojnë vazhdimisht, duke i dhënë një jetë tjetër akuariumit tuaj. Paulistinha ndahet gjithashtu në tre variacione: të zakonshme, tigër dhe vello.

Këto variacione ruajnë madhësinë e përafërt prej 4 centimetrash, duke ndryshuar vetëm në ngjyrat dhe pendët e tyre. Për më tepër, ato mund të gjenden për një çmim mesatar prej 3,00 dollarë realë.

Guppy

Llojet Guppy janë gjithashtu shumë të njohura në botën e akuariumit. E ardhur nga veriu i Brazilit dhe Venezuelës, kjo kafshë ka një bisht të mrekullueshëm, i cili mund të ketë ngjyra të ndryshme, të gjallë dhe intensive. Guppys kanë një temperament jashtëzakonisht paqësor dhe rekomandohet mbajtja e tyre në çifte.

Duhet theksuar se kjo specie riprodhohet shumë lehtë, duke u rekomanduar në këtë praktikë për akuaristët fillestarë. Këta peshq të vegjël mund të gjenden në disa dyqane të specializuara dhe zakonisht shiten në çifte, për një çmim mesatar prej 20,00 dollarë realë për palë.

Beijador

Peshku që puth është me origjinë aziatike dhe e ka marrë emrin nga lëvizja që bëjnë meshkujt ndërsa luftojnë për territor, për femra apo përushqimi. Pra, kur të hasni dy peshq që puthen të bashkuar në gojë, dijeni se nuk bëhet fjalë për puthje çift, por dy meshkuj që sulmojnë njëri-tjetrin.

Tashmë mund të shihni që puthësit janë paqësorë me peshqit e tjerë, por agresivë. ndaj atyre të së njëjtës specie. Për më tepër, kjo kafshë mund të arrijë deri në 30 centimetra, dhe një akuarium prej të paktën 200 litrash tregohet për kultivimin e saj. Ky peshk mund të gjendet në disa dyqane të specializuara për një çmim mesatar prej 12,00 dollarë realë.

Betta

Peshku Betta është një kafshë e përshtatshme për fillestarët në akuarizëm. Me origjinë aziatike, ai është një nga peshqit e akuariumit që kërkon më pak mirëmbajtje. Ata kanë ngjyra të ndezura dhe të habitshme, dhe meshkujt njihen për pendët e tyre të gjata.

Megjithatë, kini shumë kujdes, pasi peshqit mashkull Betta nuk mund të jetojnë me meshkuj të tjerë të së njëjtës specie. Betta-t janë të famshëm për zënkat e tyre, kështu që nuk ka çifte apo treshe, është më mirë të mbani vetëm një betta në akuariumin tuaj.

Ky peshk i vogël gjendet në dyqanet e specializuara nga më të ndryshmet, madje gjendet edhe në disa Edhe ata nuk shesin peshq të tjerë, i tillë është zgjerimi i tyre. Vlerat e tyre mund të variojnë nga 12,00 dollarë në 35,00 dollarë realë.

Shiko gjithashtu: Kuriozitete për qentë: fizikë, ushqim dhe më shumë!

Acará bandeira

Acará-bandeira e ka origjinën në Amerikën e Jugut, më konkretisht në shtretërit e lumenjve të pellgut të Amazonës dhe është e pranishme në disa akuariumepër Brazilin dhe botën. Peshqit e kësaj specie janë të famshëm për formën e tyre, kanë një trup të rrafshuar anash dhe pendë goditëse.

Engjëllit gjigant janë peshq që kanë një temperament paqësor dhe, në përgjithësi, kanë ndërveprim të mirë në grup. Megjithatë, është gjithmonë e rëndësishme të jeni të kujdesshëm, pasi ata mund të bëhen agresivë me peshqit e tjerë që të mund të hanë më shumë, veçanërisht me peshq më të vegjël dhe më pak agresivë. Gjithmonë jini të vetëdijshëm nëse ai ushqehet për ta shmangur këtë.

Meqenëse ai vlerësohet shumë nga akuaristët, ai gjendet lehtësisht dhe çmimi i tij varion midis $8,00 dhe $20,00 reale.

Kloun Botia

Luçi i kllounit është një kafshë me origjinë aziatike, gjithashtu shumë e popullarizuar në botën e akuarizmit, por më e përshtatshme për akuaristët më me përvojë. Ky peshk i vogël ka një temperament paqësor dhe aktiv, dhe mund të mbahet lehtësisht në akuariumet e komunitetit.

Ka një ngjyrë të artë, me vija të zeza goditëse dhe noton vazhdimisht përgjatë fundit të akuariumit, duke u ushqyer me nënshtresat që bie aty.. Loachi klloun është një kafshë që ka një vlerë të konsiderueshme tregu, e cila mund të arrijë vlerën prej $120,00 reale.

Cleaner

Peshqit e species Cleanglass janë aleatë të vërtetë të aquarist në ruajtjen e pastërtisë së akuariumit. Këto kafshë njihen si një nga ngrënësit më të mëdhenj
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.