Qeni ndjen kur pronari do të vdesë? Zbuloni të vërtetën!

Qeni ndjen kur pronari do të vdesë? Zbuloni të vërtetën!
Wesley Wilkerson

A është e vërtetë që qeni ndjen kur pronari do të vdesë?

Në këtë artikull, do të shohim se qentë mund të jenë kafshë të mahnitshme dhe kur ekziston një lidhje e vërtetë midis tyre dhe pronarit të tyre, këto kafshë bëhen aq besnike sa janë në gjendje të zbulojnë situata të panumërta që rrethojnë tutori i tyre

Për shkak se janë jashtëzakonisht të apasionuar pas pronarit të tyre, ata vëzhgojnë të gjitha lëvizjet, gjestet, qëndrimet dhe kështu arrijnë të identifikojnë disa situata, edhe para se të ndodhë. Trupi i njeriut shpesh nxjerr erëra të padukshme për njerëzit, por qentë e arrijnë këtë erë nga larg dhe në momentin e vdekjes nuk do të ishte ndryshe. Shikoni këto dhe arsye të tjera në detaje këtu!

Si ndihet një qen kur pronari i tij do të vdesë?

Siç thamë, shkenca ende nuk është në gjendje të përcaktojë se si një qen ndjen se pronari i tij do të vdesë, por studimet priren drejt ndryshimeve kimike dhe biologjike në trupin e njeriut, të cilat mund të kuptohen në mënyrë të përsosur. nga qeni. Kuptoni gjithçka këtu!

Ata mund të zbulojnë sëmundje

Qentë janë kafshë që, në fakt, për shkak se kanë një shqisë shumë të mprehtë të nuhatjes, studimet tregojnë se ata mund të zbulojnë një shumëllojshmëri të gjerë molekulash në përqëndrime shumë të vogla: konsiderohet se ata mund të identifikojnë një pjesë në një kuadrilion.

Njerëzit nga ana tjetër mund të identifikojnë vetëm një pjesë në një miliard. Për këtë arsye, këto kafshë janënë gjendje të perceptojë sëmundjet sipas karakteristikave kimike dhe aromave. Për shembull, ata mund të nuhasin dhe të mësojnë përmendësh komponimet organike të paqëndrueshme që formohen në qelizat njerëzore si pështyma, djersa, lotët, urina, etj.

Qentë mund të zbulojnë epilepsinë

Disa studime dhe trajnime është bërë me shumë kafshë, në mënyrë që t'i mësojë se si të zbulojnë epilepsinë tek njerëzit. Kur trajnohej një qen duke vendosur disa kontejnerë të rregulluar në laborator, në të cilat përmbanin mostra të erës së nxjerrë gjatë një ataku epileptik, të dhënat treguan se qentë kishin një nivel të përgjigjeve të sakta në të gjitha seancat që varionte midis 67% dhe 100%. .

Këto rezultate tregojnë se, në të ardhmen, krizat mund të parashikohen nga qentë shoqërues bazuar në aromat e nxjerra nga njerëzit me epilepsi.

Qentë kapin emocionet njerëzore

Për një Për një kohë të gjatë, pavarësisht pretendimeve për të kundërtën nga pronarët e qenve, shkencëtarët dhe ekspertët e tjerë besonin se kur një qen dukej se e kuptonte pronarin e tij, ishte njësoj si robotët që do të trajnoheshin në një kombinim të sjelljes së mësuar dhe pronarit që projektonte cilësitë njerëzore. .

Kohët e fundit duket se po shfaqen studime të reja se si qentë i kuptojnë dhe lidhen me fjalët, emocionet dhe gjuhën e trupit të njerëzve, shumë kuriozitete dhe kërkime.

Në ditët e sotme është vërtetuar seqentë kuptojnë dhe lidhen me fjalët e futura nga njerëzit, shprehjet dhe gjuha e trupit janë gjithashtu mjete për këtë marrëdhënie besnikërie.

Ndryshimet biokimike tek diabetikët

Tashmë është vërtetuar nga kërkimet se qentë janë kafshë shumë të ndjeshme, inteligjente dhe me nuhatje jashtëzakonisht të mprehtë. Kjo e bën shumë më të lehtë kur ata trajnohen të bëhen qen shoqërues dhe kështu të jenë në gjendje të ndihmojnë disa njerëz me sëmundje shoqëruese.

Këta qen i nënshtrohen trajnimit intensiv, janë në gjendje të perceptojnë shpesh aromat e nxjerra që janë të padukshme për njerëzit, me kjo ata mund të arrijnë kriza hipoglicemie te tutorët e tyre me diabet.

Ndryshimet klimatike

Ashtu si ne njerëzit që kemi disa reagime trupore ndaj ndryshimit të motit, edhe kafshët shtëpiake janë të tilla. Sidomos qentë që vuajnë shumë në ditët e nxehta dhe përfundojnë duke pasur nevojë për një kujdes specifik.

Në të gjitha ndryshimet e motit, qentë kanë një qëndrim të ndryshëm, pasi kur vijnë fronte të ftohta ose shira të dendur, ata zakonisht ndjejnë frikë, për shkak ndaj zhurmës së vetëtimave dhe bubullimave, kujdesi është thelbësor në këto momente, duke e vendosur shokun tuaj në një vend që ndihet i sigurt dhe i ngrohtë.

Qentë zbulojnë tërmetet

Shkencëtarët vërtetojnë se kafshët kanë aftësinë për të aftësia shqisore për të parashikuar dukuritëfatkeqësitë natyrore, si dhe tërmetet. Ky fenomen prodhon një gaz që del nga poshtë dhe del në sipërfaqe dhe më pas në atmosferë. I pasur me jone pozitive, rrit prodhimin e hormoneve tek qentë, duke i bërë ata më të trazuar.

Megjithatë, disa studiues japin shembullin se për shkak të dëgjimit akut të qenve, ata mund të ndjejnë dhe dëgjojnë gurët që lëvizin përreth. larg dhe nën tokë. Si parandalim, të kesh një qen mund të ndihmojë shumë, në situata që mund të çojnë në humbje jete.

Çfarë mund të ndjejnë qentë përtej vdekjes së pronarit

Ne pamë arsyet pse qeni duket se ndjen vdekjen ose probleme të mundshme me mësuesin e tij, por nuk ndalet me kaq. Shihni në këtë fragment se çfarë tjetër mund të ndiejnë qentë, përveç vdekjes së pronarit!

Shiko gjithashtu: Dachshund me flokë të gjatë: çmimi, veçoritë, si të kujdeseni dhe më shumë!

Shtatzënia

Qentë janë kafshë kaq të ndjeshme saqë janë në gjendje të kuptojnë se kur një grua është shtatzënë. Ne e dimë se kur çdo grua mbetet shtatzënë, ato automatikisht pësojnë ndryshime fizike dhe kjo është arsyeja pse, me nuhatjen e tyre të mprehtë, ata ndjejnë një ndryshim në erën e tutorit. E cila është e fortë për shkak të ndryshimeve hormonale gjatë shtatzënisë.

Disa nga këto kafshë madje ndryshojnë sjelljen e tyre së bashku me tutorin, ndryshojnë humorin, bëhen më mbrojtës dhe vigjilentë ndaj çdo gjesti të një personi tjetër ndaj pronarit të tyre.

Momenti i lindjes

Qentë jo vetëm që janë në gjendje të ndiejnë atë që po ndjeni, ata gjithashtu ndjejnëçdo ndryshim në erë, veçanërisht nga një grua shtatzënë. Kur vjen koha e lindjes, edhe një herë gruaja pëson menjëherë disa transformime fizike dhe për këtë arsye ajo lëshon një sërë hormonesh që e përgatisin atë për momentin e madh.

Këto hormone lëshojnë erëra që kalojnë pa u vënë re nga njerëzit. por jo për një qen, sepse ai e di saktësisht se çfarë po ndodh.

Frika

Kur dikush thotë se qentë mund të tregojnë nëse një person ka frikë, ai ka të drejtë, por jo sepse llogari e erës siç mendojnë shumë, por për qëndrimin, qëndrimin, tensionin e muskujve dhe gjuhën e trupit. Qeni është në gjendje të identifikojë të gjithë këta shembuj.

Kafsha mund ta interpretojë frikën e personit si një kërcënim dhe të reagojë për t'u mbrojtur, sepse kur ndjejmë frikë organizmi ynë hyn në një gjendje stresi që shkakton reagime fizike. dhe qeni e kupton automatikisht këtë qëndrim si frikësim.

Ata e dinë kur pronari do të largohet dhe do të kthehet

Sapo të dilni nga shtëpia, kafsha shkon diku, izolohet atje dhe kalon një kohë të mirë shtrirë dhe me një shprehje të pakënaqur, duke qëndruar kështu deri në kthimin e tij. Shkenca ende nuk është në gjendje të përcaktojë se si një qen na mungon në kushte normale.

Demostrimi i dëshirës nga qentë mund të jetë në fakt një çrregullim i njohur si ankthi i ndarjes. të jetë i trishtuar paarsye e dukshme. Një nga shenjat kryesore se qenit i mungon pronari është kur ai është i trishtuar pa ndonjë arsye të dukshme.

A e dini se ku ka qenë pronari

Siç e dimë tashmë, qeni është një kafshë me një shqisë të mprehtë nuhatjeje dhe në këtë mënyrë ju mund të identifikoni në përgjithësi se ku keni qenë, kur e njihni erën e vendit ose kur ajo erë bëhet e përsëritur.

Ata mund të identifikojnë personin me të cilin keni qenë, ose edhe kur të çoni në vend, ju gjithashtu mund të identifikoni qasjen mjaft afër vendit ku personi doli. Për shkak të kësaj cilësie të madhe të qenit, ata shpesh trajnohen për të ndihmuar ushtrinë në shërbime, më të larmishëm.

Qentë ndihen kur u bëhet padrejtësi

Përveç burrave dhe primatëve të caktuar, qentë janë gjithashtu kafshë që shqetësohen kur ndihen të padrejtë dhe pushojnë së bashkëpunuari me mësuesin e tyre. Disa thonë se është inati i kafshës, por qeni është lënduar në të vërtetë.

Dhe kujdes që disa qëndrime i mbajnë në kujtesën e tyre që të mos i harrojnë kurrë dhe kjo do të thotë se një ditë ai do të humbasë besnikërinë dhe bindjen ndaj kafshës. mësuesi i tij dhe një orë sjellja e tij mund të ndryshojë në atë mënyrë që ai të arrijë edhe agresivitetin.

Qeni mund të masë kohën

Në të njëjtën mënyrë që njerëzit mund të ndjejnë se koha kalon, duke përdorur shqisat, qentë gjithashtu mund ta perceptojnë kohën përmes shqisave të tyre. Me vizionin e tyre, edhe nëse shohin bardh e zi, mundenpërfundo me temperaturën, erën, sasinë e dritës që hyn nga dritaret dhe di nëse është koha që mësuesi juaj do të arrijë.

Një mënyrë tjetër, krejt normale në të cilën qentë e kuptojnë, është se mësuesi ka qenë atje për një kohë të gjatë larg shtëpisë dhe, për rrjedhojë, ardhja e tij po afrohet pasi shqisa e tyre e nuhatjes dhe ndjenja e rritur është se ata kanë më shumë ndjenjën e kohës.

Zgjedhja e banjës sipas fushës magnetike të planeti

Një studim i bërë nga ekspertët e biologjisë tregoi se qentë preferojnë të bëjnë jashtëqitjen në një kënd në përputhje me fushën magnetike të Tokës. Sjellja është vërejtur në situata të qëndrueshme të fushës magnetike, në të cilat qentë kanë defekuar në linjë me drejtimin Veri-Jug.

Megjithatë, në situata të trazuara, aktiviteti i këlyshëve nuk u përsërit, gjë që dëshmon se ata kanë magnetike ndjeshmëri. Zakonisht qentë "të lirë", domethënë qentë që nuk ishin të lidhur me zinxhir priren t'i bëjnë nevojat e tyre më të harmonizuara, ndërsa të burgosurit nuk e përsërisin sjelljen.

Qentë mund ta kuptojnë kur pronari nuk është mirë

<9

Tani ju e dini se qentë janë me të vërtetë miku më i mirë i njeriut. Konkludojmë se pavarësisht nga të gjitha cilësitë, si shqisa e mprehtë e nuhatjes dhe dëgjimi i ndjeshëm, qentë në shumicën e rasteve e përdorin atë me qëllim që të ndihmojnë, të jenë afër dhe të shpëtojnë tutorin, ndaj të cilit janë kaq besnikë dhe të pasionuar.

Shiko gjithashtu: Putra e maces: shikoni rëndësinë, mënyrën e kujdesit dhe kuriozitetet

Ne gjithashtu arritëm në përfundimin se cilët shpesh përdorin zhdukjen dhe ndjeshmërinë e tyre,ku ata mund të perceptojnë frikën, erërat, lëvizjet dhe shprehjet e atyre që i rrethojnë dhe që ata mund të perceptojnë dhe ndjejnë, diçka që njerëzit me sy të lirë nuk munden.
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.