Kinguio Cometa: çmimi, këshilla për mbarështimin, kuriozitete dhe më shumë!

Kinguio Cometa: çmimi, këshilla për mbarështimin, kuriozitete dhe më shumë!
Wesley Wilkerson

Njihuni me Kinguio Cometa

Me mbarështimin selektiv të Kinguio të zakonshme, varietete të panumërta janë shfaqur gjatë viteve. Një prej tyre është Kinguio Cometa! Ky peshk nga familja Cyprinidae është një nga të dashurit e aquarists. Përveç të qenit i madh dhe i qetë, Kinguio Cometa mund t'ju mbajë shoqëri për shumë vite, pasi jetëgjatësia e tij është diçka e admiruar shumë nga akuaristët. Megjithatë, që jeta e tij të jetë e gjatë, nevojitet një kujdes i veçantë, për të cilin do të mësoni këtu!

Për më tepër, është thelbësore të njihni mirë specien për të siguruar një mjedis të përshtatshëm dhe të ekuilibruar për peshqit e tij . Shikoni më poshtë karakteristikat që do t'ju ndihmojnë me kujdesin e Kinguio Cometa. Le të shkojmë?

Fletë teknike Kinguio Cometa

Me disa specifika të specieve, Kinguio Cometa ka shumë karakteristika të jashtëzakonshme, nga pendët e saj deri te ngjyra dhe sjellja e saj. Për të siguruar një mjedis të mirë për të, është e nevojshme të kuptohen veçoritë e peshkut. Shikoni disa nga këto karakteristika që e bëjnë Kinguio Cometa një peshk të jashtëzakonshëm dhe unik:

Karakteristikat vizuale të Kinguio Cometa

Ndër të gjithë shumëllojshmërinë e madhe të Kinguio, Cometa është një nga më rezistente nga të gjitha. Trupi i tij i zgjatur është i ngjashëm me peshkun e artë të zakonshëm, megjithatë, bishti i tij është shumë më i gjatë dhe i pirun.rezistent, i qetë, ndërveprues dhe që përshtatet mirë si në një akuarium të madh ashtu edhe në një pellg. Është një shok i mrekullueshëm për ta pasur, megjithatë, është e rëndësishme t'i kushtoni vëmendje peshqve të tjerë që do të vendosni në akuarium.

Nuk mund të harroni se Kinguio Cometa është një peshk shumë paqësor, kështu që nëse vendoset me peshk më të trazuar dhe agresiv, ai mund të përfundojë duke u lënduar. Duke e mbajtur ujin neutral në alkalik, të pastër dhe të oksigjenuar, Kinguio Cometa do të përshtatet mirë. Dhe, me një dietë të ekuilibruar dhe cilësore, kometa do të jetojë më gjatë dhe do të ketë ngjyra shumë intensive. Përveç kësaj, sistemi njohës i Kinguio Cometa e lejon atë të ndërveprojë me pronarin e tij, duke e bërë marrëdhënien edhe më interesante.

Në përgjithësi, Kinguio Cometa zakonisht ka njolla portokalli-të kuqe në një trup të bardhë, por ato mund të gjenden edhe me ngjyra të verdha, të kuqe dhe portokalli.

Vlen të kujtohet se Cometa është pjesë e grupit Kinguio të varieteteve të zakonshme dhe, për rrjedhojë, nuk mund të përzihet me të tjerat, të njohura si varietete ekzotike.

Madhësia e Kinguio Cometa

Varieteti Kinguio Cometa në përgjithësi mund të arrijë deri në 20 cm. Meqenëse peshku është i fortë, ai mund të rritet pak më shumë, duke arritur deri në 30 cm. Me një ekuilibër të mirë ushqimor dhe nëpërmjet një diete ushqyese, kafsha do të jetë në gjendje të zhvillohet më mirë, në mënyrë që të jetë në gjendje të arrijë potencialin e saj të madhësisë së plotë.

Origjina dhe habitati i Kinguio Cometa

Të gjitha varietetet Kinguio, duke përfshirë kometën, e kanë prejardhjen nga një krap i egër me origjinë nga Kina, i njohur si krapi Gibel. Nëpërmjet mbarështimit selektiv gjatë viteve, janë shfaqur Kinguios të ndryshëm, duke përfshirë Cometa. Ajo u zhvillua në shekullin e 19-të nga Common Kinguio, në Shtetet e Bashkuara, por aktualisht mund të gjendet në të gjithë botën.

Riprodhimi i kometës Kinguio

Comet Kinguio riprodhohet shumë lehtë , karakteristike për të gjitha varietetet Kinguios. Megjithatë, pavarësisht nga lehtësia e riprodhimit, për të ruajtur modelin e ngjyrave është e nevojshme të ruhetstandardi i racës.

Për ritualin e çiftëzimit, meshkujt ndjekin femrat dhe shtypin trupin e tyre në mënyrë që t'i bëjnë ato të lëshojnë vezët e tyre për t'u fekonduar. Sapo lirohen, meshkujt i fekondojnë dhe vezët vendosen në bimësinë ujore të pranishme në mjedis dhe, brenda 48 dhe 72 orëve, ato do të çelin.

Çmimi dhe kostot me peshkun Kinguio Cometa

Para se të vlerësoni mundësinë e të paturit të një Kinguio Cometa në akuarium, është thelbësore të dini kostot kryesore të përfshira në blerjen e tij. Prandaj, më poshtë do të mësoni se sa është vlera e peshkut, sa kushton ushqimi dhe cili është çmimi i vendosjes së akuariumit tuaj. Shih:

Çmimi i peshkut Kinguio Cometa

Meqë Kinguio Cometa është një varietet i rrallë dhe shumë i kërkuar nga akuaristët, mund të ndodhë që çmimi i tij të jetë pak më i lartë se vlera e tregut të Kinguios të tjerë. Nëpërmjet furnitorëve të besueshëm është e mundur të gjendet një ekzemplar i peshkut nga 250,00 dollarë. Megjithatë, ka pasardhës të importuar nga Japonia që mund të kushtojnë deri në 500.00 dollarë! Mund ta blini kudo që të preferoni, por jepni përparësi blerjes së tij nëpërmjet një mbarështuesi të specializuar dhe të kualifikuar.

Shiko gjithashtu: Bulldog gjerman: takoni këtë racë të fortë tashmë të zhdukur!

Çmimi i ushqimit për peshkun Kinguio Cometa

Megjithëse është një peshk gjithëngrënës, Kinguio Cometa ka nevojë për një dietë e ekuilibruar dhe cilësore për shkak të stomakut të diferencuar. Ky peshk i bukur me pendëMacet e gjata nuk kanë stomak funksional, prandaj ushqimet me cilësi të ulët nuk do të treten mirë prej saj, gjë që gjeneron një rritje të madhe të feçeve në akuarium që mund të shkaktojë shumë sëmundje.

Mund të blini një ushqimi i peletuar (pelet) premium dhe cilësi në faqet e internetit braziliane dhe në disa dyqane kafshësh shtëpiake për rreth 25,00 dollarë për tenxhere prej afërsisht 200 g. Është e nevojshme të ushqehet Kinguio me porcione të vogla ushqimi, tre deri në katër herë në ditë.

Çmimi i përgjithshëm për ngritjen e një akuariumi për peshkun Kinguio Cometa

Meqenëse Kinguio Cometa zakonisht rritet deri në 20 cm, ju duhet të blini një akuarium të rehatshëm dhe të gjerë. Dimensionet e afta për të mbajtur të paktën 80 litra ujë janë ideale për një Kinguio të vetme. Kështu, vlera e një akuariumi bazë dhe fiks prej 80 litrash fillon nga 300,00 dollarë, ndërsa opsionet celulare me të njëjtin kapacitet kushtojnë mesatarisht 500,00 dollarë.

Përveç blerjes së akuariumit, do të jetë Më duhet ta pajis. Disa artikuj të nevojshëm janë: substrati për një akuarium të mbjellë, i cili do të kushtojë rreth 40,00 dollarë për një paketë 1 kg, fidanë të teknologjisë së ulët (të lehtë për t'u mirëmbajtur) për një akuarium, i cili do të kushtojë rreth 30,00 dollarë për një komplet me 5 njësi, dhe filtri i jashtëm për oksigjenoni mjedisin, i cili do të kushtojë afërsisht 80,00 dollarë.

Si të përgatitni akuariumin dhe të ngrini Kinguio Cometa

Për të përgatitur akuariumin për Kinguio Cometa, ka disa kërkesa paraprake te beheshplotësuar. Për shembull, madhësia e akuariumit, pH, temperatura e ujit, filtri dhe ndriçimi janë vendimtare që kometa të jetojë mirë dhe me cilësi të jetës. Pra, shikoni mjetet ideale dhe kujdesin për peshqit më poshtë:

Madhësia e akuariumit

Siç u përmend më parë, Kinguios ndahen në varietete të zakonshme dhe ekzotike. Për një bashkëjetesë të mirë në mjedis është e rëndësishme që ato të mos jenë të përziera. Ekzotikët duhet të mbahen në akuariume me proporcion prej 80 litrash për peshkun e parë dhe 40 litra për çdo Kinguio ekzotik të futur. Ato të zakonshmet duhet të ndjekin proporcionin prej 120 litrash për të parën dhe 60 litra për çdo Kinguio të përbashkët të shtuar.

pH dhe temperatura e ujit për peshkun Kinguio Cometa

Akuariumi ideal për Kinguio Cometa duhet të ketë një ngrohës të jashtëm për të mbajtur temperaturën e ujit mbi 18º C pasi, megjithëse peshqit mund të jetojnë nën këtë temperaturë, bimët ujore tropikale mund të mos i rezistojnë kushteve shumë të ftohta.

Gjithashtu sigurohuni që pH, indeksi që kontrollon aciditeti ose bazueshmëria e ujit, kontrollohet dhe ruhet midis rreth 6.5 dhe 8, diapazon ideal për këto kafshë.

Filtër dhe ndriçim

Përveç kësaj, habitati i Kinguio Cometa duhet të ketë një filtër për pastrimin biologjik të ekosistemit ujor dhe ndriçimin që punon nga 10 deri në 12 orë në ditë. kashumë opsione filtri për akuariumin e kafshës, por një i jashtëm i tipit Hang On është një zgjedhje e shkëlqyer.

Sa i përket ndriçimit, llambat LED, përveçse janë jetëgjatë, kanë një raport të madh kosto-përfitim dhe mund të ndriçojë gjerësisht akuariumin tuaj.

Përputhshmëria me specie të tjera peshqish

Përveç kësaj, analizimi i përputhshmërisë së Kinguios Cometa me specie të tjera peshqish është thelbësor për të siguruar bashkëjetesë të mirë me peshq të tjerë. Anëtarë të grupit të varieteteve të zakonshme, ata janë peshq shumë të qetë, kështu që nuk mund të vendosen me peshq të tjerë agresivë, të trazuar ose me sjellje shumë të ndryshme. Idealja është të mbani Kinguio Cometa vetëm me Kinguio Cometa.

Kujdesi për rezervuarin e peshkut Kinguio Cometa

Kujdesi tjetër për akuariumin e peshkut Kinguio Cometa përfshin ndryshime periodike të ujit të akuariumit. Të paktën një herë në javë duhet të ketë një ndryshim të pjesshëm ose të plotë të lëngut për të hedhur jashtëqitjet ose ushqimin e mbetur. Përveç kësaj, është e rëndësishme të maten nivelet e nitriteve, nitrateve dhe GH. Për ta bërë këtë, përdorni një komplet testimi dhe mbani një sy në parametrat e ujit, duke e ndryshuar atë më shpesh kur vëreni pika në amoniak ose nitrit.

Gjithashtu, zgjidhni me mençuri substratin e rezervuarit. Është e nevojshme të kuptohet se Kinguio Cometa është një peshk i brishtë që mund të lëndohet në një substrat me gurë të mprehtë ose të ashpër. Prandaj, më i përshtatshmi për peshqitato janë rërë e imët pjellore, kështu që, përveç funksioneve bazë të nënshtresës, është e mundur të mbillen bimë me teknologji të ulët pa dëmtuar kafshën.

Shiko gjithashtu: A mund t'ju vrasë pickimi i akrepit të verdhë? Shihni çfarë të bëni!

Kuriozitete rreth Kinguio Cometa

Kinguio Cometa është një peshk që përveçse ka ngjyra të bukura dhe të spikatura, mban edhe disa kuriozitete. Për shembull, historia e kafshës, aftësitë dhe silueta e saj kurioze duhet të dihet. Shih:

Historia dhe origjina e Kinguio Cometa

Kinguio Cometa është një varietet i kohëve të fundit i Kinguio, me origjinë nga Azia në shekullin e 19-të. Në atë kohë, Komisioni Qeveritar i Peshkut të SHBA-së filloi importimin e peshkut king nga Japonia dhe rritjen e tyre në pellgje përgjatë qendrës tregtare Washington Mall. Për të inkurajuar amerikanët të praktikonin akuarizëm, Komisioni filloi të kryqëzonte peshqit në mënyrë që të prodhonte linja të reja dhe të ndryshme.

Pra, besohet se një punonjës i quajtur Hugo Mulertt krijoi Kinguio Cometa e parë. Më vonë, bishti i tij u modifikua përmes kryqëzimeve midis kafshës dhe krapit prusian.

Aftësitë njohëse të Kinguio Cometa

Aftësitë njohëse të Kinguio Cometa janë shumë karakteristike për speciet. Për shkak se ata kanë aftësinë vizuale për të dalluar dallimet midis njerëzve, me kalimin e kohës, peshqit përfundojnë duke reaguar ndaj një personi të caktuar që i afrohet akuariumit.

Në varësi të marrëdhënies së personit me Kinguio në akuarium.akuariumi, ai mund të reagojë pozitivisht, duke notuar i emocionuar ose negativisht, duke u fshehur nga kushdo që afrohet. Pas disa javësh ose muajsh jete së bashku, pronari i Kinguio Cometa mund edhe ta ushqejë atë drejtpërdrejt nga dora, pa u larguar.

Silueta kurioze e Kinguio Cometa

A Silueta e Kinguio Cometa është aq unike sa e bën peshkun të duket si një orë rëre nga ana. Për më tepër, fija e bishtit të peshkut është e njëjtë me gjatësinë e trupit të tij. Prandaj, një Kinguio Cometa që mat 20 cm, për shembull, do të ketë vetëm rreth 10 cm bisht! Interesante, apo jo?

Zbuloni lloje të tjera të Kinguio përveç kometës Kinguio

Siç u përmend më parë, shumëllojshmëria e peshkut Kinguio është e madhe. Ka disa ngjyra, forma dhe madhësi që mund të gjenden në mbarë botën. Përveç ngjyrave të shumta, format e ndryshme të bishtit i bëjnë edhe më tërheqës. Zbuloni Kinguio Oranda, Kinguio Bolha dhe Kinguio Bolha më poshtë:

Kinguio Oranda

Një anëtar i grupit ekzotik Kinguio, Kinguio Oranda është një nga speciet më të njohura, dhe gjithashtu një nga më karakteristikët. Me një gungë mishi në majë të kokës së saj të quajtur "wen", Oranda spikat mes të tjerave. Përveç kësaj, ai gjithashtu ka një bisht të bukur të gjatë, të ndarë dhe peshore vezulluese. Më së shumti gjendet nëAzi, kryesisht në Japoni, ku njihet edhe si Oranda Shishigashiri.

Kinguio Bolha

Kinguio Bolha është gjithashtu një nga Kinguio ekzotike dhe është shumë i ndryshëm nga të gjitha varietetet e tjera . Bubble nuk ka një pendë dorsale dhe e ka marrë emrin nga dy qese të mbushura me lëngje poshtë syve. Kjo karakteristikë specifike e bën Kinguio Bolha një peshk unik, gjë që e bën atë të ketë nevojë për shumë kujdes, pasi këto çanta shpërthejnë lehtësisht, ndaj duhet mbajtur në ujëra të qeta.

Kinguio Pérola

Me një trup në formë veze, Kinguio Pérola është një tjetër Kinguio ekzotik që shkakton një ndikim kur vërehet. Përveç formës ovale dhe bishtit të bukur të dyfishtë, trupi i tij ka luspa të trasha, me shkëlqim, si perla.

Megjithatë duhet pasur kujdes me peshkun, sikur i nënshtrohet manipulimit ose kontaktit të ashpër. me diçka të mprehtë, mund t'ju plasë "perlat". Ai gjithashtu përmban një larmi ngjyrash të gjalla si e kuqja, basma, çokollata, ndër të tjera.

Tani ju e njihni Kinguio Cometa, një Kinguio e zakonshme plot sharm!

Pavarësisht se është pjesë e Kinguio-s së zakonshme dhe nuk ka karakteristika shumë specifike si ato ekzotike, Kinguio Cometa ka hijeshinë e saj dhe pushton akuaristët në të gjithë botën. Duke arritur deri në 20 cm, kometa është një peshk
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.