Top python: Çfarë duhet të dini për të blerë një gjarpër!

Top python: Çfarë duhet të dini për të blerë një gjarpër!
Wesley Wilkerson

Shikoni gjithçka që duhet të dini për gjarpërin python top!

Doni të rritni një gjarpër python mbretëror? Zbuloni gjithçka që ju nevojitet për të krijuar këtë zvarranik të mrekullueshëm në shtëpinë tuaj këtu. Ashtu si të gjitha kafshët e egra të rritura në shtëpi, është e nevojshme që fillimisht të merrni një licencë që vërteton, për Ibama, se terrariumi, domethënë vendi i mbarështimit që keni vendosur, është i përshtatshëm për nevojat e kafshës.

Kuptoni gjithashtu që kur ta blini, gjarpri do të jetë kafsha juaj shtëpiake, domethënë, përveç çmimit të blerjes, do t'ju duhet të paguani edhe për të gjitha mjetet e nevojshme për ta rritur atë.

Nëse në shkëmbi ose në pemë, përpara se të investoni në një gjarpër piton mbretëror, është shumë e rëndësishme që të ketë një vend të përshtatshëm fshehjeje, pasi ky element është vendimtar për mbijetesën e zvarranikëve. Prandaj, ndiqni këtë artikull dhe shihni, përveç kësaj, shumë informacione jashtëzakonisht të vlefshme për këtë zvarranik të bukur. Le të shkojmë?

Karakteristikat e gjarprit mbretëror python

Gjarpri python mbretëror është më i njohur, në të gjithë Brazilin, me emrin "top python" për faktin se ai përkulet si një top kur ka frikë. Është një gjarpër i bukur i aftë për të trembur këdo që e sheh për shkak të madhësisë dhe gjatësisë së tij të madhe. Zbuloni, më poshtë, pak më shumë për këtë gjarpër duke ndjekur të gjitha karakteristikat e tij kryesore në artikujt e mëposhtëm!

Habitati i gjarprit mbretëror python

NaNë natyrë, gjarpëri python mbretëror gjendet kryesisht në kontinentet afrikane dhe aziatike, në mjedise shumë të lagështa me temperatura të ndryshme. Ata zakonisht banojnë si në zona shkëmbore ashtu edhe në rajone pyjore.

Megjithëse, në përgjithësi, pitoni i topit është një kafshë që mund të jetojë në habitate të ndryshme, ekziston një kërkesë thelbësore: në të gjitha ato duhet të ketë shumë fshehtësi. vende, pasi këtu zvarraniku do të kalojë pjesën më të madhe të kohës dhe do të presë që të gjuhet.

Madhësia dhe pesha e pitonit të topit

Pitoni i topit është një nga më të vegjlit gjarpërinjtë piton në botë, duke arritur vetëm 182 cm në gjatësi. Çuditërisht, femrat janë zakonisht më të mëdha se meshkujt. Ndërsa ata mesatarisht 116.2 cm dhe peshojnë rreth 1.6 kg, burrat janë zakonisht rreth 111.3 cm dhe peshojnë maksimumi 1.5 kg. Madhësia kompakte e këtyre pitonëve i bën ata idealë si gjarpërinj të përkëdhelur!

Origjina dhe shpërndarja gjeografike

Gjarpri mbret python është me origjinë nga kontinenti afrikan. Zona kryesore e shfaqjes së saj mbulon vendet e Kongos, Nigerisë dhe Angolës. Rajoni i mbuluar është një brez sub-Saharian që ka klima të ndryshme dhe reshje të bollshme shiu në zonat e savanave dhe xhunglave.

Shiko gjithashtu: Bilbili: origjina, habitati, kënga dhe veçori të tjera!

Ushqyerja e pitonit mbretëror

Kjo kafshë sulmon prenë e saj në befasi. Ky sulm ndodh nga vendi i tij i fshehjes, ku viktima është bllokuarme dhëmbë. Më pas, gjarpri rrotullohet rreth gjahut dhe e mbyt atë derisa të humbasë jetën. Gjitarët dhe zogjtë e vegjël shërbejnë si ushqim për pitonët e mëdhenj. Amfibët dhe zvarranikët gllabërohen nga pitonët më të vegjël. Pas një vakti të tillë, pitoni i topit mund të shkojë deri në tre muaj pa u ushqyer përsëri!

Blerja e një pitoni me top: ku mund ta gjeni dhe sa kushton?

Para se të blini një gjarpër piton, pasi është një kafshë mjaft e pazakontë, lindin shumë pyetje në lidhje me mjetet e blerjes dhe koston e marrjes së tij. Prandaj, më poshtë do të merrni udhëzime shumë të rëndësishme në lidhje me blerjen e një pitoni. Ndiqni:

Ku mund të blini një piton mbretëror?

Për shkak të keqtrajtimit që vuajnë shumë specie të egra nga mbarështuesit e paligjshëm, Ibama kërkon që ju të kërkoni një licencë specifike për mbarështimin e zvarranikëve. Përveç kësaj, inspektimi i vendit të shumimit është një faktor përcaktues për miratimin e licencës suaj.

Sapo të merrni licencën për mbarështimin e zvarranikëve të lëshuar nga Ibama, do të keni akses në listën e mbarështuesve të ligjshëm të kjo lloj kafshe.gjarpër.

Sa kushton një piton mbretëror i legalizuar?

Pasi të gjeni një prodhues ligjor, njihni gamën e çmimeve. Pitoni i topit mund të blihet për një vlerë të vlerësuar midis 1,300,00 dhe 3,000,00 dollarë. Megjithatë, ky nuk do të jetë shpenzimi i vetëm me kafshën. Përveç blerjes së tij, judo t'ju duhet të investoni në një terrarium, i cili kushton mesatarisht 600,00 dollarë; në tasa dhe legena, të cilat kushtojnë rreth 300,00 dollarë; në ndriçim; në dietën e zvarranikëve dhe madje edhe në trajtimin veterinar, në rast se ai ka nevojë.

Si të kujdesemi për një piton mbretëror?

Kujdesi gjatë rritjes së një pitoni me top duhet të jetë i përpiktë. Pavarësisht nga madhësia e saj, ajo është një kafshë e ndjeshme dhe ka një sërë veçorish, për shembull, është thelbësore që të ketë një mjedis të montuar mirë dhe adekuat. Kujdesi kryesor për përgatitjen e habitatit artificial të tij është lagështia e mjedisit. Shihni më poshtë për më shumë informacion.

Habitati: parametrat idealë për rritjen e një pitoni mbretëror

Habitati i pitonit top duhet të jetë i lagësht, me rreth 60% lagështi. Duhet të ketë të paktën dy vende ku mund të qëndrojë dhe dy temperatura të ndryshme: një zonë e terrariumit duhet të jetë më e ngrohtë, ndërsa një tjetër duhet të jetë më e ftohtë.

Përveç kësaj, habitati duhet të jetë gjithashtu i favorshëm për gjarpërin që lëkura e tyre të ndryshojë shpejt në mënyrë që të mos ketë mbajtje të molit. Përveç kësaj, gjarpëri i pitonit mbretëror duhet të lahet vazhdimisht dhe, kur lahet, është thelbësore që ai të mbajë të gjithë trupin e tij në ujë.

Aksesorët e nevojshëm

Janë thelbësore për pitonin - real: një terrarium i madh që ka të paktën dy vende ku zvarraniku të jetë i rehatshëm, një tas i madh që të mund të shtrihetbanjë, një lagështues, pengesa të përafërta në mënyrë që të shkrihet, si dhe llamba ose lloje të tjera ngrohësesh për të ruajtur temperaturën e duhur.

Shiko gjithashtu: Macja siameze e pastër: si ta dini nëse është race e pastër apo mutt?

Menaxhimi i pitonit mbretëror

Ka pak kujdes kur trajtohet një top gjarpër python. Nëse është i rritur, duhet të bëhet nga më shumë se një person. Madje ka raportime se u deshën shtatë persona që të trajtohej një gjarpër! Kujdesi më i madh është që të mos e lini të mbështillet rreth jush, pasi nëse kjo ndodh do të jetë fatale, veçanërisht nëse ndodh në zonën e qafës.

Problemet me mungesën e kujdesit

Nëse pitoni mbretëror nuk kujdeset mirë, mund të ndodhin disa probleme. Nëse gjarpri nuk e heq lëkurën siç duhet, ai bëhet më i ndjeshëm. Pra, nëse e shihni kafshën më të izoluar dhe të qetë, dërgojeni te veterineri. Një profesionist i mirë do të jetë në gjendje t'ju vlerësojë dhe të kujdeset për mirëqenien tuaj. Gjithashtu, nëse ajo ka nevojë të mjekohet, mbani mend gjithmonë ta mbani pitonin të hidratuar për të ndihmuar në rikuperimin e saj.

Kujdes i veçantë për pitonin mbretëror

Shihni këtu se si të montoni një terrarium ideal për rritjen e një gjarpri mbretëror pitoni. Pavarësisht se konsiderohet e lehtë, nevojitet një kujdes me krijimin e saj, në fund të fundit, kjo kafshë mund të arrijë deri në 9 metra gjatësi. Prandaj, ndiqni saktë këshillat e mëposhtme:

Temperatura

Temperatura e dhomës sëtop python duhet të jetë i ndryshueshëm. Ky ndryshim duhet të ndodhë edhe në vendet e tyre të fshehta, njëra është e nxehtë dhe tjetra më e ftohtë. Njëra prej tyre duhet të simulojë një zonë të nxehtë që qëndron midis 31º C dhe 35º C, ndërsa tjetra duhet të simulojë një zonë më të ftohtë, e cila mund të variojë midis 27º C dhe 29º C.

Ajrimi

Si terrariumi duhet të jetë shumë i lagësht, duhet të jetë në një vend shumë të ajrosur për të strehuar pitonin mbretëror. Ventilimi është thelbësor për mjediset me lagështi, pasi parandalon formimin e mykut dhe siguron që ajri të mbetet i pastër në çdo kohë të ditës. Në këtë mënyrë, është e mundur që mjedisi të mbahet gjithmonë i shëndetshëm dhe i shëndetshëm.

Lagështia

Përveç kësaj, terrariumi i gjarpërinjve mbretëror python duhet të ketë një lagështi prej rreth 60%. Për këtë përdorni një lagështues që është në gjendje të plotësojë të gjitha nevojat e kafshës. Një tas me ujë duhet të vendoset në dispozicion të gjarprit në mënyrë që ai të zhytet plotësisht. Lagështia e ambientit duhet të mbahet në nivelin e përmendur në mënyrë që gjarpri të mos ketë probleme shëndetësore, kryesisht për të ruajtur lëkurën e tij.

Ndriçimi

Ndriçimi është përgjegjës për ngrohjen e terrarit. Kjo llambë mund të jetë qeramike ose, në disa raste, mund të përdoren edhe dyshekë ngrohjeje. Kujdes! Të dy strukturat nuk mund të vijnë në kontakt me trupin e vërtetë të pitonit. Prandaj,Llamba duhet të jetë gjithmonë e mbështjellë me një ekran dhe dysheku duhet të vendoset nën zonën e shumimit.

Kuriozitetet e pitonit mbretëror

Këtu janë disa kuriozitete që lidhen me pitonin mbretëror. Kuptoni se si e kap prenë e saj dhe çfarë madhësie mund të arrijë. Në fund të fundit, a është helmuese? Zbuloni të gjitha këto duke lexuar informacionin që ju ofrojmë në temat vijuese!

A është helmues pitoni mbretëror?

Kemi parë që pitoni top e mban prenë me dhëmbë. Megjithatë, nuk është helmues. Ai e vret prenë e tij përmes mbytjes, duke u mbështjellë rreth viktimave dhe duke i mbytur ato. Rrallëherë këta gjarpërinj sulmojnë njerëzit dhe zakonisht përdoren si kafshë shtëpiake. Është gjithashtu interesante të dihet se, pas një vakt të mirë, pitoni mund të qëndrojë për një kohë të gjatë pa u ushqyer.

Gjarpri python dhe kultura afrikane

Ky gjarpër konsiderohet simbol i tokës në disa fise të Nigerisë jugperëndimore. Ajo trajtohet si një kafshë e shenjtë, duke u mbrojtur me delikatesën dhe kujdesin maksimal. Në disa raste të vdekjes aksidentale të kësaj kafshe, vendasit ndërtojnë arkivole për të bërë një varrim të denjë për gjarpërin. Historianët pretendojnë se figura e gjarprit e gjetur në byzylykun e mbretëreshës së Egjiptit, Kleopatra, ishte imazhi i një pitoni mbretëror.

Pitoni mbretëror: një gjarpër mahnitës dhe magjepsës!

Duke lexuar këtë artikull zbuluat shumë informacionepër këtë kafshë të mrekullueshme. Pitoni i topit është një nga speciet më interesante dhe më tërheqëse të gjarpërinjve! Ato madje tregohen gjerësisht për ata që nuk janë shumë të njohur me gjarpërinjtë e përkëdhelur. Prandaj, nëse jeni duke kërkuar për një kafshë ekzotike për të adoptuar, kjo është ajo ideale.

Përveç kësaj, zvarraniku është gjuetar dhe ka nevojë për një vend të mirë fshehjeje për të përgatitur goditjen e duhur. Gjarpërinjtë python mbretërorë mund të rriten në robëri, përderisa përgatitni një terrarium ideal për krijimin e tyre dhe merrni një licencë nga Ibama për këtë procedurë. Duhet shumë përgjegjësi për të rritur një kafshë të egër në robëri. Asnjëherë mos kapni një kafshë nga e egra dhe gjithmonë kërkoni një kafshë të lindur në robëri.
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson
Wesley Wilkerson është një shkrimtar i arrirë dhe dashnor i pasionuar i kafshëve, i njohur për blogun e tij depërtues dhe tërheqës, Animal Guide. Me një diplomë në Zoologji dhe vite të kaluara duke punuar si studiues i jetës së egër, Wesley ka një kuptim të thellë të botës natyrore dhe një aftësi unike për t'u lidhur me kafshët e të gjitha llojeve. Ai ka udhëtuar shumë, duke u zhytur në ekosisteme të ndryshme dhe duke studiuar popullatat e tyre të ndryshme të kafshëve të egra.Dashuria e Ueslit për kafshët filloi në një moshë të re, kur ai kalonte orë të panumërta duke eksploruar pyjet pranë shtëpisë së tij të fëmijërisë, duke vëzhguar dhe dokumentuar sjelljen e specieve të ndryshme. Kjo lidhje e thellë me natyrën nxiti kureshtjen dhe përpjekjen e tij për të mbrojtur dhe ruajtur jetën e egër të cenueshme.Si një shkrimtar i arrirë, Wesley ndërthur me mjeshtëri njohuritë shkencore me tregimet magjepsëse në blogun e tij. Artikujt e tij ofrojnë një dritare në jetën magjepsëse të kafshëve, duke hedhur dritë mbi sjelljen e tyre, përshtatjet unike dhe sfidat me të cilat përballen në botën tonë gjithnjë në ndryshim. Pasioni i Wesley-t për mbrojtjen e kafshëve është i dukshëm në shkrimet e tij, pasi ai rregullisht trajton çështje të rëndësishme si ndryshimi i klimës, shkatërrimi i habitatit dhe ruajtja e jetës së egër.Përveç shkrimit të tij, Wesley mbështet aktivisht organizata të ndryshme të mirëqenies së kafshëve dhe është i përfshirë në nismat e komunitetit lokal që synojnë promovimin e bashkëjetesës midis njerëzvedhe kafshë të egra. Respekti i tij i thellë për kafshët dhe habitatet e tyre reflektohet në angazhimin e tij për të promovuar turizmin e përgjegjshëm të kafshëve të egra dhe për të edukuar të tjerët për rëndësinë e mbajtjes së një ekuilibri harmonik midis njerëzve dhe botës natyrore.Nëpërmjet blogut të tij, Animal Guide, Wesley shpreson të frymëzojë të tjerët që të vlerësojnë bukurinë dhe rëndësinë e kafshëve të egra të larmishme të Tokës dhe të ndërmarrin veprime në mbrojtjen e këtyre krijesave të çmuara për brezat e ardhshëm.